Bilişim 2001´e 1 Kala

0
mambo
Türkiyenin en büyük teknoloji ve iletişim fuarı Bilişim 2001 için yoğun çalışmalar sürüyor.
25000 metrekare alanda yapılan bu devasa fuarda aklınıza gelen hemen hemen bütün büyük şirketler katılıyor.4-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan fuar için bilet fiyatları 7 milyon olarak açıklanmış, ama daha önceki tecrübelere dayanarak zaten sponsor olan bütün firmalardan davetiye bulmanız mümkün. Bilet için ayrı bir ücret ödemeye gerek yok yani! Yok ben illaki para verip bilet almak istiyorum diyosanız o zaman Biletix'e bir göz atın.
Fuarda internet,bilgisayar,iletişim,ofis teknolojileri ile ilgili en son çıkan ve daha çıkmamış modelleri görmeniz hatta bunları karıştırmanız bile mümkün olacak. Katılan şirketlerin listesi,fuar da neler sergileyeceklerini, fuar hakkında daha fazla bilgi edinmek için Bilişim 2001'in internet sayfasına bakmanız yeterli olacaktır.

Fuarda yalnızca teknoloji ile ilgili bilgilere sahip olmakla kalmayıp insanların promosyonlardan almak için birbirleriyle yarışmalarını hatta ezip geçmelerini bile izleyebilirsiniz. Eğer siz de bu promosyon canavarlarından değilseniz izlemesi gayet eğlenceli olacaktır. :)

Görüşler

0
urxalit
Geçen yıl Bilişim çok kötüydü. İyice panayır yerine dönmüştü. Zaten bu yıl birçok ciddi firma katılmayacakmış. Yok dart attırıp birşeyler hediye ederler, araba çekilişi yaparlar... Tepebaşı Tüyap´taki bilgisayar fuarlarından farkı kalmadı yani. Sadece daha büyük. Büyük olması da Türk usulü arabesk bir pazar yeri olmasını engelleyemiyor. Hani derler ya boy devede de var ama eşek çekiyor. :)

Çok mu ağır konuştum? Ama böyle herşeyi bozanlar hakediyor...
0
anonim
Öyle ise gitme, bakalım dayanabilecekmisin?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

Savaşın Dijital Yüzü

barbar

Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

20 yıl önce bugün: Çernobil!

larweda

26 Nisan 1986 saat 01:23`te, Çernobil Nükleer Santralinin 4 numaralı reaktörü infilak etti. Ortaya çıkan radyasyon miktarı, Hiroşima ve Nagasaki'de patlatılan atom bombalarından yaklaşık 100 kat daha fazla idi.
www.chernobyl.info sitesi, felaketin sonuçlarından, etkilenen insanlar için yapılan yardım eylemlerinin ve projelerinin detaylarını sunuyor. İlginç projelerden biri, felaketten 7 ay sonra kalan 200 ton radyoaktif yakıtı ve reaktör çekirdeğini korumak için yapılan (ve 20-30 yıl ömür biçilen) koruma kalkanının yerine, 100 yıl ömür biçilen ve yaklaşık 1 milyar dolara malolacak yeni koruma kalkanının inşası.