Bağımlı basın ve Internet'in farkı

0
sundance
Dün akşam üzeri, önemli bir olay oldu ve Emin Çölaşan'ın, 22 yıldır çalıştığı Hürriyet'teki görevine son verildi.

Sebepleri, neydi nasıldı tartışmayacağım. Fazlamesai bunun ortamı da değil zaten.

Sadece Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin web sayfalarını bir dolaşın. Acaba konu ile ilgili ne sayıda ve nitelikte haber bulabileceksiniz?

Bir de (dağıtım imkanı bulamayıp, sadece Internet'ten yayın yapan) bağımsız haber kaynaklarına bakın

Yoksa biri bize gözetlettiriyor mu?

Görüşler

0
anonim
Hürriyet'in sitesi ya da diğer büyük(!) basın yayın kuruluşları bırakın bu haberi yazmayı, 'kimin kimle yatıp kalktığı' haberlerinden(!) başka bir şey bulamadığından buna çok şaşırmamak gerek.
0
sundance
Dikkatinizi çekerim, kimin kimle yattığını yazmıyorlar, haberlerin genel formatı "Kim, 19 yaşındaki garsonla yatmış biliyor musunuuuuuz?" modunda ve haberin içine girdiğinizde bile nedir olayın aslı öğrenemiyorsunuz.
0
ozancaglayan
katılmamak elde değil..
0
simor
Bugün sadece Skytv'de gördüm bunun haberlerini.
Bana başka şeyler düşündürdü ama burada tartışılması yasaklanmış anladığım kadarıyla. Belki arkada yatan çarpık nedenleri bulacaz diye fanatik falan oluruz tehlikesi olabilir.
0
Betelgeuse
İnternette yeralan ve muhalif tavırlarından dolayı anonim kalmak isteyen web sitelerinin de bu anonimliği bitecek gibi. Network Solutions firmasından satın alınmış bir alan adı kontak bilgileri doğru olmadığı için duraklatıldı ve ilgili kişisel bilgilerin doğrusu girilinceye kadar açılmadı. Ben yalnızca bir tek örnek gördüm bu şekilde ama bu da demektir ki yakında hiç bağımsız haber alamayacağız çünkü düşünce ve düşündüklerini ifade etme özgürlüğü dünya çapında kısıtlanıyor.
0
sefalet
Her şey anonim olmaya bağlı değil. Asıl sorun, doğruları söyleme cesareti olup olmamasında insanların. Bir şeylere göbekten bağlı iseniz, o zaman ağzınızdan veya kaleminizden çıkanlar o göbek bağının yönü doğrultusunda olacaktır.

Alan adlarının alımında doğru bilgi istemek bazı firmaların uzun zamandır yaptığı bir şey. Ama bunun bir genel zorunluluk olabileceğini söylemek çok zor. Alan adı ile ulaşılan içerik, genelağdaki iletim yollarından biri sadece.

0
sosgezbir
Ben www.ulusalkanal.com'dan öğrendim. Ben ona bağımlı basın değil boyalı basın diyorum gazete çıkartmaları için gereken tek şey biraz boya ve kağıt işte o kadar.
0
sefalet
İkisi arasında önemli bir fark var ama. Boyalı dediğinizde içerik bakımından içi boş anlamı vurgulanırken, bağımlı basın ise, bilerek isteyerek olayları çıkarları doğrultusunda taraflı aksettiren basın anlamında. Hiç aksettirmemek de taraflı olmanın bir başka yolu olarak kabul edilebilir.
0
sosgezbir
Ben www.ulusalkanal.com'dan öğrendim. Ben ona bağımlı basın değil boyalı basın diyorum gazete çıkartmaları için gereken tek şey biraz boya ve kağıt işte o kadar.
0
Zebani
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=7094582&yazarid=10

http://www.milliyet.com/2007/08/16/guncel/gun01.html

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=576312&keyfield=656D696E20C3A7C3B66C61C59F616E

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=576346&keyfield=656D696E20C3A7C3B66C61C59F616E

http://www.sabah.com.tr/haber,A38ABCC2010549829B4364A6FF2A46A5.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Explorer 7 Firefox 2.0'a karşı

Titus

Artık olanağan olan tarayıcı şavaşlarına yeni bir bakış açısı da yıl sonunda çıkması beklenen Internet Explorer 7 ile Firefox 2.0 karşılaştırması ile geldi. Bu iki tarayıcının arayüz, sekmeler, güvenlik ve eklentiler olarak toplam 4 bölümde karşılaştırmasını yapan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Bilişim Akademisi Hayata Geçti

FZ

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile TBV Akademisi'ni kurdu. Akademiden mezun olanlar, "CNAP Eğitmen Sertifikası" almaya hak kazanacak ve yerel akademilerde öğrenci yetiştirebilecek. TBV Akademisi eğitimlerine Haziran ayında başlayacak.

Eski´ye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı :)

conan

Hürriyet'de çıkan bir habere göre 20 yıl önce üretilen bir bilgisayarı, bir Pentium III ile bazı konularda yarıştırmışlar. Pentium III bilgisayar, "mektup yazma ve basma" konusunda "antika" bilgisayara yenik düşmüş.

Sonuç da şöyle: Antika bilgisayarda mektup 2 dakika 51 saniyede yazılıp basılırken yeni bilgisayarda aynı işlem 4 dakika 30 saniyede yapılabiliyormuş! Peh peh peh...

Tabii ki bu testin nerde yapıldığı, ne zaman yapıldığı, kimin yaptığı, hangi işletim sistemleri kullanıldığı gibi şeylere değinilmemiş. Ha, bir de konuya hakim bir arkadaşımız da kısa bir tarihçe yazmış. Onu da mutlaka okuyun! :P

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.

TÜBİTAK Elektrikli Otomobil Üretti: Elit-1

FZ

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nce (MAM) üretildi. 'ELİT-1' adı verilen taşıt, çalışıp çalışmadığı anlaşılmayacak kadar sessiz ve yüksek miktarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Hem benzin hem de elektrikle çalışan 'hibrid elektrikli taşıt', şu anki düzeneğiyle 90 kilometre hıza ulaşıyor. Elektriği yakıt olarak kullanarak 130 kilometre mesafe kat ediyor. Benzinle çalışan araçlardan yüzde 50 tasarruflu.