Bağımlı basın ve Internet'in farkı

0
sundance
Dün akşam üzeri, önemli bir olay oldu ve Emin Çölaşan'ın, 22 yıldır çalıştığı Hürriyet'teki görevine son verildi.

Sebepleri, neydi nasıldı tartışmayacağım. Fazlamesai bunun ortamı da değil zaten.

Sadece Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin web sayfalarını bir dolaşın. Acaba konu ile ilgili ne sayıda ve nitelikte haber bulabileceksiniz?

Bir de (dağıtım imkanı bulamayıp, sadece Internet'ten yayın yapan) bağımsız haber kaynaklarına bakın

Yoksa biri bize gözetlettiriyor mu?

Görüşler

0
anonim
Hürriyet'in sitesi ya da diğer büyük(!) basın yayın kuruluşları bırakın bu haberi yazmayı, 'kimin kimle yatıp kalktığı' haberlerinden(!) başka bir şey bulamadığından buna çok şaşırmamak gerek.
0
sundance
Dikkatinizi çekerim, kimin kimle yattığını yazmıyorlar, haberlerin genel formatı "Kim, 19 yaşındaki garsonla yatmış biliyor musunuuuuuz?" modunda ve haberin içine girdiğinizde bile nedir olayın aslı öğrenemiyorsunuz.
0
ozancaglayan
katılmamak elde değil..
0
simor
Bugün sadece Skytv'de gördüm bunun haberlerini.
Bana başka şeyler düşündürdü ama burada tartışılması yasaklanmış anladığım kadarıyla. Belki arkada yatan çarpık nedenleri bulacaz diye fanatik falan oluruz tehlikesi olabilir.
0
Betelgeuse
İnternette yeralan ve muhalif tavırlarından dolayı anonim kalmak isteyen web sitelerinin de bu anonimliği bitecek gibi. Network Solutions firmasından satın alınmış bir alan adı kontak bilgileri doğru olmadığı için duraklatıldı ve ilgili kişisel bilgilerin doğrusu girilinceye kadar açılmadı. Ben yalnızca bir tek örnek gördüm bu şekilde ama bu da demektir ki yakında hiç bağımsız haber alamayacağız çünkü düşünce ve düşündüklerini ifade etme özgürlüğü dünya çapında kısıtlanıyor.
0
sefalet
Her şey anonim olmaya bağlı değil. Asıl sorun, doğruları söyleme cesareti olup olmamasında insanların. Bir şeylere göbekten bağlı iseniz, o zaman ağzınızdan veya kaleminizden çıkanlar o göbek bağının yönü doğrultusunda olacaktır.

Alan adlarının alımında doğru bilgi istemek bazı firmaların uzun zamandır yaptığı bir şey. Ama bunun bir genel zorunluluk olabileceğini söylemek çok zor. Alan adı ile ulaşılan içerik, genelağdaki iletim yollarından biri sadece.

0
sosgezbir
Ben www.ulusalkanal.com'dan öğrendim. Ben ona bağımlı basın değil boyalı basın diyorum gazete çıkartmaları için gereken tek şey biraz boya ve kağıt işte o kadar.
0
sefalet
İkisi arasında önemli bir fark var ama. Boyalı dediğinizde içerik bakımından içi boş anlamı vurgulanırken, bağımlı basın ise, bilerek isteyerek olayları çıkarları doğrultusunda taraflı aksettiren basın anlamında. Hiç aksettirmemek de taraflı olmanın bir başka yolu olarak kabul edilebilir.
0
sosgezbir
Ben www.ulusalkanal.com'dan öğrendim. Ben ona bağımlı basın değil boyalı basın diyorum gazete çıkartmaları için gereken tek şey biraz boya ve kağıt işte o kadar.
0
Zebani
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=7094582&yazarid=10

http://www.milliyet.com/2007/08/16/guncel/gun01.html

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=576312&keyfield=656D696E20C3A7C3B66C61C59F616E

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=576346&keyfield=656D696E20C3A7C3B66C61C59F616E

http://www.sabah.com.tr/haber,A38ABCC2010549829B4364A6FF2A46A5.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası Dergisi Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin'in çağrısına [PDF] kulak verelim:

Arkadaslar,

Buyuk olcude Yaysat’in uyguladigi en son dagitim politikasi yuzunden MD’nin gelecegi sonmek uzere. Bu oyle bir politika ki, Yaysat’in sattigi MD’lerden dolayi Yaysat’a borclu cikabiliriz...

Biraz hesap yapalim. Olgular soyle:

Deneysel Müzik Aletleri Gecesi II

FZ

İlki Dogzstar'da olan Deneysel müzik aletleri gecesinin ikincisi 25 Ocak Cuma saat 22:00'de Balans Tonique'de.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin performanslarını sergileyecekleri bu gösteride müzisyenler dizayn ettikleri sesleri yine kendilerinin dizayn ettiği entürmanlarla gece boyunca dinliyiciye farklı bir deneyim yaşatmayı planlıyor. Alışılmadık bir perspektifte geçecek bu gösteriye herkes davetlidir. Giriş bedavadır.

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

conan

Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.

GIF Artık Özgür(?)

conan

Bugün GIFte kullanılan sıkıştırma formatı LZW'nin patentinin son kullanma tarihi! :) Artık GIF kullanırken Unisys arkamızda mı diye dönüp bakmamıza gerek yok :) Zira patentin süresinin dolmasıyla birlikte sahibi Unisys sirketinin de bu sıkıştırmanın kullanılması üzerinde hiçbir hakkı kalmıyor. Slashdot'da belirtildiği gibi Adobe gibi şirketlerin Unisys'e ödedikleri patent ücretleri kalkacağından belki resim işleyici programlarda da bir fiyat düşmesi beklemeliyiz (mi?) Neyse artık gönül rahatlığı ile gif kullanabileceğiz :)