Bağımlı basın ve Internet'in farkı

0
sundance
Dün akşam üzeri, önemli bir olay oldu ve Emin Çölaşan'ın, 22 yıldır çalıştığı Hürriyet'teki görevine son verildi.

Sebepleri, neydi nasıldı tartışmayacağım. Fazlamesai bunun ortamı da değil zaten.

Sadece Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin web sayfalarını bir dolaşın. Acaba konu ile ilgili ne sayıda ve nitelikte haber bulabileceksiniz?

Bir de (dağıtım imkanı bulamayıp, sadece Internet'ten yayın yapan) bağımsız haber kaynaklarına bakın

Yoksa biri bize gözetlettiriyor mu?

Görüşler

0
anonim
Hürriyet'in sitesi ya da diğer büyük(!) basın yayın kuruluşları bırakın bu haberi yazmayı, 'kimin kimle yatıp kalktığı' haberlerinden(!) başka bir şey bulamadığından buna çok şaşırmamak gerek.
0
sundance
Dikkatinizi çekerim, kimin kimle yattığını yazmıyorlar, haberlerin genel formatı "Kim, 19 yaşındaki garsonla yatmış biliyor musunuuuuuz?" modunda ve haberin içine girdiğinizde bile nedir olayın aslı öğrenemiyorsunuz.
0
ozancaglayan
katılmamak elde değil..
0
simor
Bugün sadece Skytv'de gördüm bunun haberlerini.
Bana başka şeyler düşündürdü ama burada tartışılması yasaklanmış anladığım kadarıyla. Belki arkada yatan çarpık nedenleri bulacaz diye fanatik falan oluruz tehlikesi olabilir.
0
Betelgeuse
İnternette yeralan ve muhalif tavırlarından dolayı anonim kalmak isteyen web sitelerinin de bu anonimliği bitecek gibi. Network Solutions firmasından satın alınmış bir alan adı kontak bilgileri doğru olmadığı için duraklatıldı ve ilgili kişisel bilgilerin doğrusu girilinceye kadar açılmadı. Ben yalnızca bir tek örnek gördüm bu şekilde ama bu da demektir ki yakında hiç bağımsız haber alamayacağız çünkü düşünce ve düşündüklerini ifade etme özgürlüğü dünya çapında kısıtlanıyor.
0
sefalet
Her şey anonim olmaya bağlı değil. Asıl sorun, doğruları söyleme cesareti olup olmamasında insanların. Bir şeylere göbekten bağlı iseniz, o zaman ağzınızdan veya kaleminizden çıkanlar o göbek bağının yönü doğrultusunda olacaktır.

Alan adlarının alımında doğru bilgi istemek bazı firmaların uzun zamandır yaptığı bir şey. Ama bunun bir genel zorunluluk olabileceğini söylemek çok zor. Alan adı ile ulaşılan içerik, genelağdaki iletim yollarından biri sadece.

0
sosgezbir
Ben www.ulusalkanal.com'dan öğrendim. Ben ona bağımlı basın değil boyalı basın diyorum gazete çıkartmaları için gereken tek şey biraz boya ve kağıt işte o kadar.
0
sefalet
İkisi arasında önemli bir fark var ama. Boyalı dediğinizde içerik bakımından içi boş anlamı vurgulanırken, bağımlı basın ise, bilerek isteyerek olayları çıkarları doğrultusunda taraflı aksettiren basın anlamında. Hiç aksettirmemek de taraflı olmanın bir başka yolu olarak kabul edilebilir.
0
sosgezbir
Ben www.ulusalkanal.com'dan öğrendim. Ben ona bağımlı basın değil boyalı basın diyorum gazete çıkartmaları için gereken tek şey biraz boya ve kağıt işte o kadar.
0
Zebani
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=7094582&yazarid=10

http://www.milliyet.com/2007/08/16/guncel/gun01.html

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=576312&keyfield=656D696E20C3A7C3B66C61C59F616E

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=576346&keyfield=656D696E20C3A7C3B66C61C59F616E

http://www.sabah.com.tr/haber,A38ABCC2010549829B4364A6FF2A46A5.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Birleşik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı, Linux ve Oracle dedi!

redial

27 Ocak 2003, Pazartesi - [ 14:16 ]
Newsforge.com, Tina Gasperson
Birlesik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı (www.dhs.gov) birkaç aydır Windows 2000 üzerinde çalıştırmakta olduğu sunucularını geçen hafta Linux üzerindeki Oracle ortamına geçirdi.

Uzmanlar bu değişikliğin geçtiğimiz hafta Internet'i Çalkalayan "Slammer" adındaki MS SQL Server virüsüne karşı bir tepki olmayabileceğini söylüyor. Netcraft, değişikliğin 24 ve 25 Aralık tarihlerinde meydana geldiğini belirtiyor.

Plazma 5. Sayısı Çıktı!

_nightlord

"Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, 5. sayısı ile söz verdiği zamanda, söz verdiği gibi kaliteli ve geniş kapsamlı içeriği ile, www.plazma-dergi.org adresinde karşınızda. Büyüyen yazar kadromuzla, sizlere birkez daha, birçok farklı bilgisayar platformunda yazılım, donanım ve sanatsal alanlarda eğitici yazı dizileri, amatör projelerden ve etkinliklerden güncel haberler, ve amatör bilgisayar dünyasının bütün yönlerini irdeleyen fikir yazıları ile, "dolu dolu" bir dergi hazırladık. Hemen web sitesine gidip, dergiyi web arayüzü ile okumaya başlayabileceğiniz gibi, dilerseniz pdf versiyonunu ve yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini bastırarak, fiziksel bir dergiye dönüştürebilirsiniz. Yeni sayının tadını çıkarıp kendi amatör projelerinizde hızla ilerlemeniz dileğiyle...

Pil teknolojilerinde devrim mi?

elrond

Motorola pil endüstrisinde büyük bir devrim sayılabilecek yeni teknlojisinin başarılı tanıtımını yaptı.
Metan gazı kullanarak pil hücrelerinden üretilen yeni piller cep telefonlarında ay mertebesinde kullanma süresi sağlıyor. Bu teknolojide önemli endişelerden biri ısı problemi idi. Tanıtımlarda Motorola'nın bu problemi aştığı gözlenmiş. Hücrelerdeki Metan kimyasal reaksyonlar sonucunda oksijen, ısı ve elektrik enerjisi açığa çıkarıyor. Bu enerji direkt kullanılabileceği gibi Motorola'nın case'inde olduğu gibi telefona elektrik sağlayan diğer pilleri şarj etmek içinde kullanılabiliniyor.

Verimerkezi ile havuz ısıtmak

Betelgeuse

Bir verimerkezindeki sunucuların ürettiği ısı ile neler yapılabilir dersiniz?

Telnet üzerinden Star Wars!

larweda

Hollandalı bazı amcamlar, (nedense böyle hikayeler hep hollandadan çıkıyor zaten) bir shell script'i ile Starwars Episode IV: A new Hope filmini ascii-art olarak yapımışlar, yani şuraya (towel.blinkenlights.nl) telnet yapıyorsunuz, başlıyor "A long time ago, in a galaxy far far away" kabilinden, ve filmin tüm sahneleri, prensesin gemisinin yakalanışı, ışın kılıcı savaşları, prensesin kurtuluşu, Luke'un eğitimi vs tamamiyle ascii-art olarak karşınıza çıkıyor, tamamiyle basit bir olay olmasına rağmen bir ya da bir kaç kişi epey zamanını almış. Bi göz atın, görmedim demezsiniz.