Honeywell'den 34 firmaya patent davası

0
Soulblighter
Honeywell 34 elektronik firmaya izinsiz Honeywell teknolojisini kullandıkları için dava açtı. Söz konusu patent, 1994 yılında Honeywell tarafından alınmış ve LCD üzerinde daha parlak ve keskin resimler görüntülemeye yarayan bir teknolojiyi kapsıyor.
Dava açılan 34 firmanın, DVD Oynatıcı, Dizüstü Bilgisayar, Hücresel Telefonlar ve benzeri birçok üründe bu teknolojiyi kullandıkları belirtiliyor.

İki büyük LCD üreticisi, LG.Philips LCD ve Samsung Electronics Co, Ltd. firmalarının bu patenti Honeywell'den daha önceden aldıkları ve patentli üretim yaptıkları açıklandı. Patent almayan ve dava açılan 34 firma ise şunlar:

· Apple Computer, Inc.
· Argus a/k/a Hartford Computer Group, Inc.
· Audiovox Corporation
· Casio Computer Co., Ltd.
· Casio, Inc.
· Concord Cameras
· Dell Inc.
· Eastman Kodak Company
· Fuji Photo Film Co., Ltd.
· Fuji Photo Film U.S.A., Inc.
· Fujitsu Limited
· Fujitsu America, Inc.
· Fujitsu Computer Products of America, Inc.
· Kyocera Wireless Corp.
· Matsushita Electrical Industrial Co.
· Matsushita Electrical Corporation of America
· Navman NZ Limited
· Navman U.S.A. Inc.
· Nikon Corporation
· Nikon Inc.
· Nokia Corporation
· Nokia Americas
· Olympus Corporation
· Olympus America, Inc.
· Pentax Corporation
· Pentax U.S.A., Inc.
· Sanyo Electric Co., Ltd.
· Sanyo North America
· Sony Corporation
· Sony Corporation Of America
· Sony Ericsson Mobile Communications AB
· Sony Ericsson Mobile Communications (U.S.A.) Inc.
· Toshiba Corporation
· Toshiba America, Inc.

Kaynak: Honeywell

İlgili Yazılar

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)

PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

pulsar

Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83

Çin'de Bilgisayar Adaletin Temelidir!

noworriesci

Ne yargıç, ne de jüriler karışıyor. Çin'de resmen uygulamaya geçen yöntemle suçun ve suçlunun verileri bir sisteme giriliyor, cezaya bilgisayar karar veriyor.