mturker

mturker


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı ( 31)

Bu arada SUN Hardware lerinde ciddi indirimler başladı. Bunu Oracle satın almasına bağlayabilirmiyiz ? Gerçi devir işlemi tam olarak gerçekleşmedi ama yine de bir Oracle stratejisi olabilir.

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı ( 31)

Çok emin değilim ama diğer bazı ürünlerle birlikte Workshop ta devam etmeyecek. Bunu yaparken bazılarına kısa bazılarına da bir hayli uzun bir süre destek ve patch üretildikten sonra sonlanacaklar. IAS ta devam etmeyecek ürünlerden biri, hatırladığım kadarıyla uzun süre desteğini verecekler ama sadece bir yeni versiyon çıkaracaklar.

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı ( 31)

Bu arada bir ekleme daha yapmak istiyorum. Sizce Oracle neredeyse tüm ürünlerini (ticari de olsa, açık kaynaklı olmasa da) açık kaynaklı sistemler üzerine de port ederek bu camiaya faydalı olmuyor mu ? Tamam bu işten kar da elde ediyor tabi ama, açık kaynağa destek sadece açık kaynaklı ürünler geliştirerek mi olur ? Bin yıldır var olup ta hala dandik bir wireless kartının Linux sürücüsünü çıkarmamış firmaları düşünürsek Oracle'ın bu camiadaki yeri nedir ?

Oracle Sun Microsystems'i Satın Aldı ( 31)

Solarisin düşüşe geçeceğini yada cenazesinin kaldırılacağını sanmıyorum. Oracle Enterprise Linux işi pek tutmadı zaten, bence Solaris ile yoluna devam edip illaki birinden vazgeçecek ise OEL'in işini bitirecektir. Gerçi bunlar birbirine rakip ürünler değil. Oracle ürünlerinin en performanslı ve sorunsuz çalıştığı işletim sistemlerinden Solaris. Oracle diğer satın almalarında da (örn: BEA) iyi olan, işe yarar ürünü kendisinde zaten benzer bir ürün olsa bile devam ettirme ve o ürünün pazardaki hakim rolünü kullanmayı tercih ediyor. (Bkz: IAS gidiyor, Weblogic devam ediyor vb.).

Debian GNU/Linux 5 Duyuruldu ( 8)

Pardon ben anlamamıştım kurulum sırasında olduğunu. Ben daha önce hiç kurulum sırasında kablosuz ağ kullanmadım, demekki wpa desteğinin kurulum sırasında da etkin olması gerekir. Netinstall sırasında nasıl oluyor acaba.

Debian GNU/Linux 5 Duyuruldu ( 8)

WPA lar zaten WPA_Supplicant ile yapılıyordu yeni birşey mi var ki siz otomatik wpa 'yı da desteklemesini bekliyordunuz ?
Daha önce denemediyseniz wpa_supplicant paketini kurup deneyin muhtemelen listede WPA seçenekleri de gelecektir.

Ünlü Hacker Yakalandı ( 9)

Gazetelerin okuyucu yorumlarına gözattım. Yazmışlar "çok zeki bu adam, kullanılmalı", "devlet bunun gibi zekalara sahip çıkmalı", "bunu da alırlar amerikaya, bari bu adamı Türkiyede tutsunlar".
Yuhhh, başka birşey öneren var mı ? Ödüllendirelim isterseniz, bir de yat, kat verelim çok zeki ya bu adam, gurur duyduk Türk milleti olarak. Heykelini de dikelim son olarak (donla olsun ama zihinlerde öyle yer etti bozmayalım).


Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz? ( 3)



Sadece ABD için geçerli.

Who can participate in the Windows Feedback Program? Participation is currently limited to US residents of 18 years and older.


Şurası çok ilginç :)

Will I be able to see what data I'm sharing with you? Unfortunately, you will not be able to look at your specific data. We designed the Windows Feedback Program software specifically to avoid any interference with your work or how your computer functions. To do that, the data you are sharing is stored in a binary format (zeros and ones) rather than in text format. Storing the data in binary format makes it very small and easy to share with us, but difficult for you to translate and interpret.


En süperi de "binary format (zeros and ones)" :))

Gazete okurken sinirlenmeyenimiz var mı? ( 9)

Internet Medyasında da durum çok farklı değil. Birbirlerinden sürekli olarak ve hatalarını bile düzeltmeden kopyala+yapıştır yapılarak alınan haberler. Sırf millet o haberin linkine tıklayıp hit sayısını artırsın diye başlıkla içeriğin alakasının olmadığı haberler. İçerikle alakası olmayanve bilinçsizce seçilmiş resimler.
Tamam gelecek Internet Medyasında fakat bunlar şimdiden üçkağıdın hasını yapıyorlar, basılı medyadan çok daha az güvenilirler, böyle giderse Türkiyedeki Internet Medyası batılı benzerlerinin sadece taklidi olarak kalabilecekler.

Vista Üçlüsü ( 10)

Kim ki bunlar ? Ben anlıyamadım. Ayrıca yazılımlarda yumurta filan vardı da bunlar işi başka bir boyuta taşımışlar :)

OECD Internet kullanım istatistikleri ( 4)

Türkiye için kablo 0 olarak gösterilmiş. Yanlış bilgi mi yoksa 0.2 , 0.4 gibi değerlerin sıfır kabul edilmesi mi ? Çünkü Türkiye'de kablo Internet kullananlar da var bildiğim kadarıyla, kalktı filan mı yoksa ?

Gelecek A.Ş.'den Her İhtiyaca Yönelik Kolay Linux ( 31)

http://shop.gelecek.com.tr/urun.php?prdctg=1 adresinde 29 YTL olarak satılıyor, bir de aynı yerde Gelecek Desktop Express diye birşey var, onun fiyatı da 34,90 YTL . İndirilecek bir yer ben de bulamadım.

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti ( 4)

Tabi bunun yanında benim gibi $0 vererek Debian partner olursanız yanında sınırsız sayıda OpenOffice lisansınız da oluyor. Bunun yanında makinenizi iki üç apt-get komutuyla Media Center edition da yapabilirsiniz.

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti ( 4)

Microsoft Partner veya onun gibi birşeyin en alt seviyesinden başlarsanız (ki bu sadece $400 civarında bir para vererek oluyor) zaten size epey bir Windows Lisansı geliyor, hatırladığım kadarıyla 10 adet geliyor, bunun yanında kaçar adet lisanı olduğunu bilmediğim Office ve diğer paketlerden de geliyor. Yani 4 ten fazla XP lisansı alacaksanız direk partner filan olmak daha avantajlı. Elektronik firması olan bir arkadaşım aynen bu şekilde kullanıyor., o kafe sahibi de buna benzer bir şey yapıyor olabilir.

Kürtçe Yazılıma Soruşturma ( 28)

Haberin yayınlandığı ilk gün daha bir adet yorum varken bu uyarıyı yazmıştım ilgili haber sitesine fakat editör benim yorumumu yayınlamamayı tercih etti. Halbuki kötü bir laf kullanmadan olayın doğrusunu yazmıştım sadece.

Linux Flash Player 9 Beta hazır! ( 25)

Sadece Linux değil Windows'ta da Firefox ve floating Flash sorunlu. Operada da aynı. Ben Flashblock kullanıyorum bu yüzden.

Kamuda Özgür Yazılım Dönemi Başlıyor Mu? ( 81)

Coskung'un da dediği gibi şubelerde SCO kullanılıyor sanırım fakat merkezde birkaç tane SUN var. Daha önce Informix kullanılıyordu, sonra Oracle'a geçiş yaptılar. Bunun yanında bazı şeyler web e kaydı diye biliyorum (Merkezde).
Şubeler Dairelere , daireler de MSB Asal Obi ye bağlı. Şubeler dairelere online bağlı , daireler de merkeze, fakat şubeler merkeze online bağlı değil. Daha doğrusu bu şubelerin modem ile bağlanmalarından kaynaklanıyor sanırım. (Ben şubeci olmadığım için yani Asalin şubelerle ilgili kısmında görev yapmadığım için çok iyi bilmiyorum - Onların yüzlerce yazılımı vardı ıyyyyy).

İlk mesajımda dada dediğim gibi muhtemelen bir gereklilikten değil de zamanı geldiği için bilgisayarları değiştiriyorlardır. Tabiki Linux çalıştıracaklarsa eski bilgisayarlar da çok işe yarardı ama makinelerin üzerinde Linux ile çalışmayacak birşeyler var ise bu yüzden de yenilerini alma ihtiyacı duymuş olabilirler yada eski bilgisayarların bakım ücretiyle alakalı da olabilir.

FZ: Hayır güçlü makine gerektiren yazılımlar şubelerde yok diye biliyorum.

coskung: Her an götürebilirler dikkatli olmak lazım :))

Bu yazdıklarımız gizli bilgi değildir heralde.


Kamuda Özgür Yazılım Dönemi Başlıyor Mu? ( 81)

Doğrudur şubelerdeki personel bu şekilde çalışıyor bir önceki mesajımda MSB Asal OBİ 'deki yani merkezdeki elemanlardan bahsetmiştim daireleri ve şubeleri kastetmedim. Onlar hakkında pek bilgim yok.

Kamuda Özgür Yazılım Dönemi Başlıyor Mu? ( 81)

Asal, zannediyorum en son 2000 yılında tüm bilgisayarlarını (Daireler ve şubeler dahil) değiştirmişti. Pardus'a geçişle bilgisayarların değişmesi değil de sanki bilgisayarlar değişiyorken üzerinde Pardus yüklü olsun diye bir karar aldıklarını düşündüm duyar duymaz.
Bir de Asal'ın Pardus'a geçmesi diğer devlet dairelerinden çok daha kolay. Zaten orada neredeyse tüm iş unixler üzerinde ve Windows'lar sadece üzerinde çalışan terminal emulatörlerine ve web browserlarına hizmet ediyor.
Ayrıca personel unix konusunda oldukça tecrübeli sekreterler bile ihtiyaç olduğunda en azından unixe girip ftp ile dosya transferi kopyalama, dosya edit vs işlerini yapıyordu.
Bu arada seçilen dağıtımın Pardus olması kesinlikle yanlış, her cümlesine olmasa da Pardus konusunda roberto lakaplı arkadaşa katılıyorum.

Bilgisayar Korsanlarına Beş Yıla Kadar Hapis Cezası ( 16)

Yanlış anlaşılmasın yasayı savunmuyorum, sadece arkadaşın dediği birine suç atma olayının o kadar da kolay olmadığını söylemek istedim.

Bilgisayar Korsanlarına Beş Yıla Kadar Hapis Cezası ( 16)

O kadar kolay olacağını zannetmiyorum. Aynı şekilde birini öldürüp veya herhangi bir suç işleyip parmak izlerini veya kimlik vesaire gibi bir kanıt bırakıp bir kişiyi suçlu göstermek te mümkün ama iş araştırıldığında genellikle gerçek ortaya çıkıyor.
Tabi buna adi hırsızlıklar filan dahil değil, polis genelde aynı dikkati bu tip olaylar için göstermiyor.

Ayrıca senin sistemindeki loglar kanıt sayılmaz, telekom kayıtlarına bakılır sanıyorum, telekom kayıtlarında da bağlantının msn bağlantısı olduğu ortaya çıkar.

fazlamesai.net'e soralım: Teknoparklar İşe Yarayacak Mı? ( 17)

Aynen başlıkta yazdığı gibi düşünüyorum. Firmalar teknokentleri sadece vergi avantajı için seçiyor. Üniversiteler de kiradan tutun, kantininde satılan bisküviden park yerlerine giriş için gereken pula kadar fahiş fiyat uygulayarak bu işte oldukça yüklü kar elde ediyor. Gerçi kontroller de var, teknokent te faaliyet gösteren her şirket belli zamanlarda elindeki projelerin raporunu yayınlıyor ve teknokent yönetimi tarafından kontrol ediliyor, bunların gerçekten AR-GE projesi olup olmadığına bakılıyor. Teknokent firmaları tüm projelerini AR-GE dahilinde yapmak zorunda değiller. Mesela bir firma gerçekten AR-E olan bir projesini sürekli geliştirerek yıllarca AR-GE yapıyor kabul edilirken yanında AR-GE olmayan işler de yapabilir. Teknokentlerde olması gereken şeylerden firmalar arası yardımlaşma, ortak proje geliştirme, yani birbirlerinin gelişmesine katkıda bulunma ve bunun yanında içinde barındıkları üniversitenin personelini, hocalarını vs kullanarak teknoloji transfer etmelerine ise hiç deyinmeyeceğim, çünkü yok böyle birşey, belki birkaç küçük firma yapıyordur ama benim gördüğüm, değil birbirleriyle çalışma ve bilgi aktarımı aksine herkes büyük bir gizlilik içinde çalışıyor. Bir ekleme daha yapayım, teknokentlerin başında hocalar, profesörler vs. olmaya devam ettikçe bu iş hiç bir yere varamaz. Profesöre niye yöneticilik yaptırırsın ki, olmuyor işte yapamıyorsun, bilmiyorsun yönetmeyi, niye yani ?

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun ( 6)

Ben kendime ait domain de kendi açtığım e-posta adresini hiç kullanmadım ve kimseye vermedim. Yine de geçen baktım spam geliyor. Domain isminden tahmin filan mı ediyorlar acaba :)

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun ( 6)

Ben burdaki olayı tam anlamadım galiba. Normalde bu işi 2 adet e-mail adresi kullanarak ben de yapıyorum. Şirket adresime yine şirket networkünde ikinci bir e-posta adresi tanımlattım ve güvenli olduğunu hissetmediğim sitelere bu adresi veriyorum, daha sonra eğer çok spam gelirse kapatırım diye düşünmüştüm. Ama öyle olmuyor, o adrese spam geliyor ve siz üye olduğunuz hangi siteden bu adres dağılmış bilmiyorsunuz. Yani o hesabı kapatıp başka bir hesap açsanız da zaten ihtiyacınız olan o sitelerde ya e-posta adresinizi değiştireceksiniz veya o sitelere tekrar üye olacaksınız. Bu durumda spamler yeniden gelmeye başlıyacak. Bence Temporary Inbox sadece tek kullanımlık e-posta hesabı gibi duruyor. Sadece bir kerelik girip bir bilgi alacağınız yada bir doküman indireceğiniz ama ısrarla geçerli bir e-posta adresi isteyen sitelerde kullanılabilir.

Türkiyenin İlk 500 Bilişim Şirketi açıklandı ( 13)

Interpromedya'nın sayfasında "Kamu ile paylaşılacak" diyor. Yakında çıkar piyasaya sanırım. Bir de bu verileri ve daha fazlasını derleyip bir rapor ortaya çıkarmışlar, 200 YTL ye satılan da bu rapor. Not: Bu haberi ben de göndermiştim aynı şekilde ama butch daha önce davranmış sanırım :)