Ünlü Hacker Yakalandı

0
parsifal
Antalya'dan Sharpen More bildiriyor...
İstanbul'un çeşitli semtleri ve Antalya'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 15 kişilik hacker grubu yakalandı. Kendini hackerlık işlerine kaptırdığı için klima alacak zamanı bile bulamayan ünlü hacker laptop bilgisayarının başından kalkamadan yakalandı.

Görüşler

0
mturker
Gazetelerin okuyucu yorumlarına gözattım. Yazmışlar "çok zeki bu adam, kullanılmalı", "devlet bunun gibi zekalara sahip çıkmalı", "bunu da alırlar amerikaya, bari bu adamı Türkiyede tutsunlar".
Yuhhh, başka birşey öneren var mı ? Ödüllendirelim isterseniz, bir de yat, kat verelim çok zeki ya bu adam, gurur duyduk Türk milleti olarak. Heykelini de dikelim son olarak (donla olsun ama zihinlerde öyle yer etti bozmayalım).


0
erhanbaris
hacker değil bilgisayar korsanı olması gerekiyor.
birbirinden farklı kavramlar. karıştırmıyalım

www.belgeler.org/howto/hacker-howto/hacker-howto.html
0
anonim
Fazlamesai net üyelerinin en az yüzde 90'ı trojan kullanmayı, exploit ile karşı bilgisayara sızmayı, web tabanlı script açıklarını kullanmayı biliyordur. Bunları iyi niyetle kullanırsanız "HACKER" olursunuz, ama kötü niyetle kullanırsanız "HIRSIZ" olursunuz.
Bence bilgisayar bilgisini kullanarak banka hesaplarına girip, para çalan kişilere "HACKER" demeyelim. Bence bunlar da düpedüz "HIRSIZ" dır.
"HACKER" kelimesinin Türkçeye dönüştürülmüş hali "bilgisayar korsanı" olduğu ve tüm "bilgisayar korsanları" hırsız olmadığı için bunlara bilgisayar korsanı bile denmemeli.

0
dtemarti
Benim dikkatimi çeken şu oldu. Antalya'da olup da klimasız ev düşünemiyorum. Torosların yamaçlarında rakımı yüksek bir dağ evinde yakalanmışlarsa o başka.
0
ZZombie
teorisyen'in dediklerine sonuna kadar katılıyorum.
Ne yazık ki basınımız ve halkımız bu işin nasıl yapıldını "kurtlar vadisi" tarzı filmlerden görüp öğreniyor.

Örneğin pek sevgili polat abimiz bir gazete ilanına bakıp yanlışlık belirliyor. Bunun isviçrede bir banka olduğunu fark edip kısa sürede (1 saatten az) bakayı hackleyip hesap bilgilerine erişiyor.

İşten az çok anlayanların verdi tepki "Hadi leyn." şeklinde iken diğer çoğunluk grup ise "Vay beeaa... Adam nasıl da bankayı dize getirdi iki dakikada." şeklinde yorumluyor.

Benzer olarak "Tamer Şahin" vukatı var.
Hackerlik ile hiçbir alaksı olmayan bir durum ile (fax çekerek) süper online DNS lerini yönlendirdiğini buradaki herkes bilir. Hiçbir şekilde fiziki müdahaler olmadan sistem hacklamak te burada ortaya çıkan bir durum. Keza olayın ardından "Hacket By T.Ş." yazan pek çok hack edilmiş site çıktı. Bilenler bilir, bunlar da aslında Tamer Şahine ait değil, şu an ismini hatırlayamadğım bir başka hackerin ürünü.

Zati insanın hack ettiği bir sisteme adını yazması oto-ev hırsızlarının blog tutması gibi bişi :)
0
inf0
"TS vukuatı" eğer senin anlattığın gibiyse yine de Sosyal Mühendislik olayıdır.

Sosyal Mühendislik Saldırıları
Sosyal mühendislik nedir?
0
ZZombie
Aslında hem bir sosyal mühendislik, hem de değil.

Zira SuperOnline tarafından hiçbir bilgi sızdırılmamış.
Sorun tamamen o donem network solutions'un kabul etti FAX ile gelen taleplerin fazla incelenmeden kabul edilmesine dayanıyor.

SuperOnline adina duzenlenmis sahte bir fax ise DNS bilgilerini değiştiritip kendi sunucusuna aktarmistir.

Doğal olarak giriş yapan tüm kullanıcılar da aslında kendi sitesine yönledirilmekte.
(Hatta o sirada ip uzerinden super online servislerine de ulasabilmekteydiniz)

Günümüzdeki sosyal mühendislik ise hackerlik için değil de, daha çok düşük seviye internet kullanıcısına sahte e-mail atarak banka bilgilerini kendilerinin girmesini sağlamaktan geçiyor.

Ki aslında bu da hackerlik değildir. Zira ortada hack edilen bir sistemden söz edemeyiz. Bu düpe düz dolandırılıcıktır. Aradan bilgisayar'ı çıkarırsanız gerikalan herşeyin aslında dolandırıcılık olduğunu daha iyi görürsünüz.

Fakat ne yazık ki halkımız işin içinde bilgisayar girince bu türde dolandırıcıların NASA, CIA vb. sistemlere giren adamlar sanıyor. (öyle olsa gam yemem, taktir eder, ilk iş kendi hayati sistem noktalarıma bilinçli saldırı yapıp güvenlik açıklarını tespit etmesi için görevlendirmek olurdu.)
0
robertosmix
Maalesef domuzluk yapan amatör bilgisayar korsanlarına saygı duyulan bir ülke haline geliyoruz gün geçtikce. Oysa eğer bir bilgisayar korsanı yakalanıyorsa mutlaka başarısızdır. Bunlara hacker denmesi de ayrı bir hikaye. :))
0
Guardian
üşenmemişler birde yan profil çıplak resmini mi çekmişler adamın..

ahh şu medyamız...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Superman aranıyor!

anonim

Bugün php.org.tr forumunda yer alan bir iş ilanını aynen kopyalıyorum aşağıya. Yorum sizin. İş ilanı ve gelen cevaplar -> burada.

Selam,
Asp, html, dhtml, java, sql/oracle dhtml, vs... bilen sağlık sektörü odaklı çalışan bilişim firmasında, web siteleri , e-ticaret siteleri tasarımında çalışacak elemanlar arıyoruz.
wml, xml bilgisi olması tercih sebebidir.
İnternet üzerinden bulmama yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler
Dr.Nihal Dizdar
ndizdar@drdata.net

Hakkını ver bilgisayarın Mayk!

linux34

Hafta başı biraz uykusuz bir şekilde güne başladım. Forum'larda müthiş bir hikaye dönüyor :) Sizler ile paylaşmak istedim. Paylaşımın hakkını vererelim.

Mayk : Nabıyo bu adam ya? Şu yazıyı yaz GİTT.
Yazı : İnternete kapalı alan
GİTT : Abi deli galiba.

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Windows 2000 Linux’a karşı...

X-cise

BBSpot.Com İşletim Sistemi Karşılaştırması...

BBSpot bugüne kadar adil ve dürüst yazılarıyla, büyük bir güven ve saygı kazanmıştır. Donanım ve yazılım tanıtımları ile de aynı geleneği devam ettiriyoruz. Diğer teknik siteler sizleri gereksiz ayrıntılı “teknik detaylar” ile boğarlar. Hatta, test ederken, bahsettikleri programları ve donanımları kesin kullanmışlardır. Burada, BBSpot’da, bu teknik şeyler, kendi düşüncelerimizi eklememizi engellemez.

Bu gün Windows 2000 ve Linux’u kafa kafaya yarıştırıyoruz ve böylece teknik olarak kimin daha mükemmel olduğunu anlamaya çalışıyoruz...

Pi Sayısını Hesaplamayın!

tongucyumruk

"Bilim adamları pi sayısını .... (buraya irikıyım bir sayı koyun) basamağa kadar hesapladı!". Bu zaman zaman hepimizin haberlerde gördüğü bir başlıktır. Peki hiç merak ettiniz mi? Bilim adamları bu sayının bu kadar çok basamağını hesaplamaya neden bu kadar meraklıdır? Pratik bir amaç için olmadığı kesin, zira insanlığın şimdiye kadar karşı karşıya kaldığı hiçbir problemde pi sayısının bu kadar hassas biçimde hesaplanmasına ihtiyaç olması mümkün gözükmüyor. Tabii bu hesaplamanın daha bilimsel amaçlara hizmet ediyor olması da mümkün. Örneğin pi sayısı içinde bir örüntü bulmayı istiyor olabilirler. Hatta Pi adlı filmdeki gibi dünyayı etkileyecek bazı gizli planları da olabilir. Ya da belki de sadece çok fazla boş vakitleri vardır... Ya da gerçek, sandığımızdan çok daha farklı olabilir...