Windows 2000 Linux’a karşı...

0
X-cise

BBSpot.Com İşletim Sistemi Karşılaştırması...

BBSpot bugüne kadar adil ve dürüst yazılarıyla, büyük bir güven ve saygı kazanmıştır. Donanım ve yazılım tanıtımları ile de aynı geleneği devam ettiriyoruz. Diğer teknik siteler sizleri gereksiz ayrıntılı “teknik detaylar” ile boğarlar. Hatta, test ederken, bahsettikleri programları ve donanımları kesin kullanmışlardır. Burada, BBSpot’da, bu teknik şeyler, kendi düşüncelerimizi eklememizi engellemez.

Bu gün Windows 2000 ve Linux’u kafa kafaya yarıştırıyoruz ve böylece teknik olarak kimin daha mükemmel olduğunu anlamaya çalışıyoruz...

İSİM KARŞILAŞTIRMASI :
Linux, bazı sebeplerden dolayı pek alışamadığım bir isimdir. Bana hep “
eununchs” (hadım edilmiş) kelimesini hatırlatır. Bence bu işletim sistemini Linus değilde kardeşi Malcom yaratmış olsaydı daha mantıklı bir isim bulunabilirdi. Hem de komik bir isim olurdu : Malcomix.
Windows 2000 ise bende “Vay, bu Windows filminin ne kadar çok devamı çekildi” ya da “Bu ismi bulan kişise orjinalliğinden dolayi Pulitzer vermek lazim” gibi düşünceler getiriyor.
Ne yazikki bu kategorinin puanı Windows 2000’e gidiyor...

DOMAIN İSİMLERİ :
Ne komiktir ki Windows2000.com sizi Microsoft’un kendi sitesi altındaki Windows 2000 sayfasına yönlendiriyor. Kendi çıkarttığı işletim sistemi için domaini açık tutmayı beceremeyen bir şirketin ürünlerine, kritik uygulamalarımı teslim etme fikri pek mantıklı gelmiyor doğrusu.
Diğer taraftan Linux.com Microsoftun kaçamağını yeniyor ve domain’i güzelce kullanıyor. İçi bilgi dolu güzel bir site olduğu kesin.
Ama bir dakika bekleyin. Bir de bu işin diğer yüzü var. Mesela Windows2000sucks.com gerçekten kötü görünüşlü bir site, Microsoft cidden hiç bir şeyi düzgün yapamıyor. Fonksiyonel bir görünüşü bile yok. Fakat Linuxsucks.com ise gerçekten güzel bir Linux sitesi.
Bu durumda kategoriyi Linux kazanıyor.

MASKOTLAR :
Linux’un maskotu Tux isimli bir penguen. Sevimli bişi ama ne yazıkki katil balinalara karşı dayanıksız. Bir orca aslında daha güzel bir maskot olabilirmiş demekki.
Windows 2000’in aslında bir maskotu yok. Tabi o uçan dört renkli pencereyi maskottan sayıyorsanız o ayrı.
Pencereyı kırmak biraz kanlı bir duruma sebep olabilir ama eminim ki aptal bir penguen bile bir pencereyi rahatlıkla kırabilir.
Bu durumda kategorinin galibi Linux...

ARAMA MOTORLARI :
“Linux is great” (En büyük Linux) araması Google’da 1,080,000 web sayfası getirdi karşımıza. “Windows 2000 is great” ise 1,050,000 kadar sayfa getirdi.
O kadar da çabuk değil... “Linux Sucks” (Linux berbattır) ise bize 114,000 sayfa getirdi, “Windows 2000 Sucks” 66,700 sayfada kaldı.
Microsoft’da çalışanların sadece bu roundu kazanmak için onbinlerce “Linux Sucks” sayfası hazırladıkları düşüncesini nedense bir türlü kafamdan atamıyorum. Linux çok iyi olmasada, gene de o kadar fazla berbat değil.
Bu kategoriyi Windows 2000 alıyor...

MAGIC EIGHT BALL (Sihirli 8 Nolu Top) :
Daha tarafsız birisinin görüşünü almanın mantıklı olacağına karar verdim. Bir “magic eight ball” dan daha tarafsız ne olabilir ?
Topa “Windows 2000 Linux’dan daha mı iyi?” diye sordum. Aldığım yanıt “KAYNAKLARIM HAYIR DİYOR” oldu. “Linux Windows 2000’den iyi mi?” diye sorduğumda ise, “GÖRDÜĞÜM KADARIYLA EVET” cevabı geldi. Sihirli topun hala Microsoft propogandasının bir aracı olamadığını görmek beni sevindirdi. Kategorinin galibi Linux...

FUCK TESTI !..
Fuck Linux!.. Pek olmadı.
Fuck Microsoft !.. Ah evet işte tam oturdu.
Linux bu kategoriyi de kaptı...

SON DURUM :
Linux : 4
Windows 2000 : 2

Bundan daha açık olamaz. Linux, Windows 2000 den iki kat daha iyi...

Bu yazının orjinali http://bbspot.com/Features/2000/12/os_guide.html adresinde bulunmaktadır.

Görüşler

0
ttk
Çok ciddi bir karşılaştırma olmuş :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Misinformation 109 veya IMDB Rulez!

sundance

Hep söyleriz, iyi ki Internet var, istediðimiz bilgiye kolayca ulaþabiliyoruz diye. Bu aksam öylesine bir film iddialasmasi üzerine bulduklarýmýz bizi gerçekten þaþýrttý.

Abi Sylvester Stallone 1.60 bir adam sonunda... yok olm o en azindan Banderastan uzun... olm asil komigi Arnold gibi iki karis bir adami dev gibi gösteriyorlar ya... ama abi Julia Robertsdaki boy da kimse de yok...

Bizi en sasirtandan baslamak üzere
-Antonio Banderas 1.75,4
-Julia Roberts1.75,4
-Nicole Kidman 1.77,8
-Tom Cruise 1.70
-Jeff Goldblum1.95,6

Clippy`nin kayıp ikizi: Vigor

tongucyumruk

Microsoft'un dahiyane icadı Clippy'yi sanırım hepimiz tanırız. Kendisi her Microsoft Office açtığımızda "terli terli su içme" ve "yatmadan önce dişlerini fırçala" gibi hayatımızı kolaylaştıran ipuçları verir. Peki bunu kıskanan Linux kullanıcıları ne yapar?

Vigor için sadece Clippy'nin Vi için olanı demek yanlış olacaktır. Çünkü Clippy daha çok "iyi kedi yusuf" gibi davranırken Vigor çok daha "evil" bir ataçtır. Vi çalışırken kenarda durup işlerinizi "kolaylaştırmak" için elinden geleni ardına koymaz. Vigor ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak fikrin ilk çıktığı yer olan Userfriendly.org linkini de verelim tam olsun.

Dağarcığınıza Her Gün İki Söz

auselen

Türk Dil Kurumu, elektronik posta adresini bildiren herkese günde iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderiyor: http://tdk.org.tr

Pek güzel bir hizmet, hergün bir tebessüm garantili. Bugünkü ise bizlere bayram şekeri gibi...

Microsoft´un Encarta´sı!

conan

Bilmiyorum kaçınıza bu link zaten mail ile ulaşmıştır ama, koskoca market leader M$'un, özellikle orta doğu dağitim merkezi seçtiği ülke konusunda bu kadar hassas konuları es geçmemesi lazım bence. Bu linki haber yaparken bulabildiğim tek başlık "Komik" çünkü ne yazık ki "Vahim" diye bir başlık yok...

Link yüksek ihtimalle kendi kendini açıklayacak, ama yine de ingilizce bilmeyenleri düşünürsek kısaca özetleyeyim. Microsoft`un Encarta`si Adıyaman, Batman, ve Diyarbakır`ı Türkiye içindeki Kurdistan şehirleri olarak gosteriyor. İşin politik yanı mı cahillik yani mi bilemeyecegim. Bu konudaki protestolarınızı ya da duzeltmelerinizi göndermek icin ise ben bir tek bu formu bulabildim. Encarta içindeki bilgiler axiom olarak alınıyor sanırım. Bir kac saate örnek bir protesto metni yazacagım haber altına yorum olarak eklerim.

Adobe Türkiye

parsifal

Adobe'dan Sharpen More bildiriyor...
Bilkom Adobe Türkiye web sayfası görenleri hayretler içinde bırakıyor. One JPG© teknolojisi kullanarak hazırlanan site interaktif kullanımda çığır açıcağa benziyor.

Konu ile ilgili ismini açıklamayan bir yetkili: "Bu Web 2.0, interaktivite filan çeşitli güvenlik açıklıklarını barındıran ortamlar. Bu sebeple biz No nooo® isimli patentli teknolojimizle sitemizi bu hale getirdik. Bunu yaparken, jpg formatının bütün özellikleri sonuna kadar kullanıldı. İnanın bana aynı Jscript gibi, bunca yıldan sonra bile insanların jpg ile neler yapamayacakları hakkında net bir fikirleri yok. Beklentimiz, Ajax gibi bunun da bir standart halini alması."