Windows 2000 Linux’a karşı...

0
X-cise

BBSpot.Com İşletim Sistemi Karşılaştırması...

BBSpot bugüne kadar adil ve dürüst yazılarıyla, büyük bir güven ve saygı kazanmıştır. Donanım ve yazılım tanıtımları ile de aynı geleneği devam ettiriyoruz. Diğer teknik siteler sizleri gereksiz ayrıntılı “teknik detaylar” ile boğarlar. Hatta, test ederken, bahsettikleri programları ve donanımları kesin kullanmışlardır. Burada, BBSpot’da, bu teknik şeyler, kendi düşüncelerimizi eklememizi engellemez.

Bu gün Windows 2000 ve Linux’u kafa kafaya yarıştırıyoruz ve böylece teknik olarak kimin daha mükemmel olduğunu anlamaya çalışıyoruz...

İSİM KARŞILAŞTIRMASI :
Linux, bazı sebeplerden dolayı pek alışamadığım bir isimdir. Bana hep “
eununchs” (hadım edilmiş) kelimesini hatırlatır. Bence bu işletim sistemini Linus değilde kardeşi Malcom yaratmış olsaydı daha mantıklı bir isim bulunabilirdi. Hem de komik bir isim olurdu : Malcomix.
Windows 2000 ise bende “Vay, bu Windows filminin ne kadar çok devamı çekildi” ya da “Bu ismi bulan kişise orjinalliğinden dolayi Pulitzer vermek lazim” gibi düşünceler getiriyor.
Ne yazikki bu kategorinin puanı Windows 2000’e gidiyor...

DOMAIN İSİMLERİ :
Ne komiktir ki Windows2000.com sizi Microsoft’un kendi sitesi altındaki Windows 2000 sayfasına yönlendiriyor. Kendi çıkarttığı işletim sistemi için domaini açık tutmayı beceremeyen bir şirketin ürünlerine, kritik uygulamalarımı teslim etme fikri pek mantıklı gelmiyor doğrusu.
Diğer taraftan Linux.com Microsoftun kaçamağını yeniyor ve domain’i güzelce kullanıyor. İçi bilgi dolu güzel bir site olduğu kesin.
Ama bir dakika bekleyin. Bir de bu işin diğer yüzü var. Mesela Windows2000sucks.com gerçekten kötü görünüşlü bir site, Microsoft cidden hiç bir şeyi düzgün yapamıyor. Fonksiyonel bir görünüşü bile yok. Fakat Linuxsucks.com ise gerçekten güzel bir Linux sitesi.
Bu durumda kategoriyi Linux kazanıyor.

MASKOTLAR :
Linux’un maskotu Tux isimli bir penguen. Sevimli bişi ama ne yazıkki katil balinalara karşı dayanıksız. Bir orca aslında daha güzel bir maskot olabilirmiş demekki.
Windows 2000’in aslında bir maskotu yok. Tabi o uçan dört renkli pencereyi maskottan sayıyorsanız o ayrı.
Pencereyı kırmak biraz kanlı bir duruma sebep olabilir ama eminim ki aptal bir penguen bile bir pencereyi rahatlıkla kırabilir.
Bu durumda kategorinin galibi Linux...

ARAMA MOTORLARI :
“Linux is great” (En büyük Linux) araması Google’da 1,080,000 web sayfası getirdi karşımıza. “Windows 2000 is great” ise 1,050,000 kadar sayfa getirdi.
O kadar da çabuk değil... “Linux Sucks” (Linux berbattır) ise bize 114,000 sayfa getirdi, “Windows 2000 Sucks” 66,700 sayfada kaldı.
Microsoft’da çalışanların sadece bu roundu kazanmak için onbinlerce “Linux Sucks” sayfası hazırladıkları düşüncesini nedense bir türlü kafamdan atamıyorum. Linux çok iyi olmasada, gene de o kadar fazla berbat değil.
Bu kategoriyi Windows 2000 alıyor...

MAGIC EIGHT BALL (Sihirli 8 Nolu Top) :
Daha tarafsız birisinin görüşünü almanın mantıklı olacağına karar verdim. Bir “magic eight ball” dan daha tarafsız ne olabilir ?
Topa “Windows 2000 Linux’dan daha mı iyi?” diye sordum. Aldığım yanıt “KAYNAKLARIM HAYIR DİYOR” oldu. “Linux Windows 2000’den iyi mi?” diye sorduğumda ise, “GÖRDÜĞÜM KADARIYLA EVET” cevabı geldi. Sihirli topun hala Microsoft propogandasının bir aracı olamadığını görmek beni sevindirdi. Kategorinin galibi Linux...

FUCK TESTI !..
Fuck Linux!.. Pek olmadı.
Fuck Microsoft !.. Ah evet işte tam oturdu.
Linux bu kategoriyi de kaptı...

SON DURUM :
Linux : 4
Windows 2000 : 2

Bundan daha açık olamaz. Linux, Windows 2000 den iki kat daha iyi...

Bu yazının orjinali http://bbspot.com/Features/2000/12/os_guide.html adresinde bulunmaktadır.

Görüşler

0
ttk
Çok ciddi bir karşılaştırma olmuş :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Adamı Bizim Ekibe İstiyorum!

FZ

Evet bu adamı hemen bizim bilgi işlem departmanında işe almak istiyorum. Kendisi çok meşhur. Her yerde bulunmuş. Belki o bile bunun farkında değil. Adam hem Windows Mail Sunucularından hem Açık Kodlu Yönetim Yazılımlarından hem de SCO sunucu onaylamanın detaylarından anlıyor. Hemen bizim ekibe katılmalı bu bilgili arkadaş!
Kaynak: Slashdot

Kişiliğiniz Hangi İşletim Sistemine Benziyor?

anonim

Biraz komik ve ilginç, sebepleriyle birlikte hangi işletim sistemi olduğunuzu söyleyen bir test. Bence deneyin: http://bbspot.com/News/2003/01/os_quiz.php

Editörün Notu: Tahmin edin ben hangi işletim sistemi çıktım? ;-)

Nostalji: Bill Gates'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!

FZ

Pek çok şekilde gördünüz, hakkında pek çok şey okudunuz ama daha önce hiç böyle görmediniz. Hırslı bir genç, dünyaya hükmedecek şirketini yeni yeni kurarken bir dergiye poz verirse ne olur: Bill Gates Dergiye Poz Verirken, 1983

Vah Aycell

butch

Aylar önce Türk Telekom'un konuyla en ufak ilgisi olmayan bazı çalışanlarına Web Tasarımı öğrenmeleri konusunda talimat verdiğini sağlam kaynaklardan duymuştum. Acaba ne yapacaklar diye merak ederken Türk Telekom'un bazı işlerini bu çalışanların yaptığı öğrendim.
Bugün de bir şanssızlık sonucu www.aycell.com.tr ile tanıştım. Durum vahim. Benzer bir uygulamanın sonucu olduğunu tahmin ediyorum. Kendi gözlerinizle bir görün.
Henüz reklamcılık konusunda bünyelerinde eleman yetiştirememiş olacaklar ki televizyon reklamları hayli iyi, ama uzun sürmez herhalde...

Fazlamesai tarihinde bir ilk!

sundance

Dün gece geç vakitlerde Fazlamesai.net tarihinde bir ilk gerçekleşti. Bir üyemiz üyelikten çıkmak için başvurdu :)

Şaşkınlık içindeyiz. Üye çıkartmak için gerekli altyapı oluşturma çalışmalarına başladık, en kısa zamanda Fazlamesai.net üye çıkartabilme özellikleri ile size hitap edecek