Linux ve Bira

0
e2e
Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.

Görüşler

0
sametc
ingilizce bilmeyenler icin bir cevrilse stallman'nın cevabı ?
0
bm
Elimden geldigi kadar deneyeyim: "Bira sevmiyorum ben. Tadi aci. 70;erde [MIT] Yapay Zeka Laboratuari camiasi genelde alkol sevmezdi. Zekamizin kesik olmasini isterdik, korelmesini degil. 80lerde camiamiz asagi yukari yok olunca (Steve Levy'nin Hackers kitabina bakin) bu ve bunun gibi kulturel ocellikler yeni hacker camiasi tarafindan benimsenmedi. Bu konuda budala cogunlugun etkisi daha akilli davranan azinliga baskin cikti."
0
FZ
kesik --- > keskin

Hackers kitap yorumu için:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2447
0
bm
Stallman'a ayni seyi bir deo diyarda 'pot' tabir edilen sey icin sorsalar? (Marijuana). Tam tahmin ettiginiz gibi olmayabilir dusunceleri. Bence yaptigi ise bakin adamin, cigerine midesine neyi kabul ettigine degil. Netin bir fazileti de Samin sekerini Arabin yuzunu gormeden alabiliyor olmamizda bence.
0
malkocoglu_2
ABD'de bilgi islem danismanlik (IT consulting) sirketlerinde iyi bira ve parti yapma kulturu var. Ama o kulturde ana etken proje stresi (projeler genelde gec kalir, az insan ve cok yakin bitis zamanli ortamlarda calisilir) ve bu stresin bir sekilde atilmasi seklinde ortaya cikiyor. Musterinin karsisinda binbir takla atmak ta cabasi, yani diger bir stres faktoru. Yas ortalamasi genc duzeyde olan danisman sirketler, her Cuma bir Irlanda barinda kafayi cekerler, musteriyi cekistirirler, sonra kufelik olurlar.

Hatta cok stresli bir proje sirasinda en iyi programcimiz kafayi yemis, proje liderine babalanmis, kufur etmis, sonra da kendisini sakinlestirmeye ugrasan bir kizi yere itmisti. O zamanlarda is yerinde counter-strike cok oynardik, bu arkadas star oyunculardan biriydi ayrica. Belki bir etkisi olmustur. :) Ha birde tekwando biliyordu, ama kendisi Cin asilli Amerika'liydi. Kirk sekilde analizi olabilecek bir durum iste. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür yazılımı anlamaya daha çok yolumuz var!

fkoksal

Bugün gözüme bir blog girdisi takıldı. Blog sahibi "Açık kaynak" hakkında bilgi vermek istemiş. Yazının bir bölümünü paylaşmak istedim.

...Açık Kaynak yazılımların diğer bir ortak özelliği de ücretsiz dağıtılmasıdır. İlk açık kaynaklı yazılım 1998 yılında Netscape tarafından yayınlanan Navigator‘dür ve Mozilla adı altında lisanslanıp dağıtılmaya başlanmıştır...

Buradan buyrun

Ülkemin insanı....

anonim

Pasaportumun süresini nasıl uzatabilirim diye google.com`da bir arama yaptım. İkinci link Paris konsolosluğumuzundu. Çok ilginç hazırlamışlar sayfayı görmenizi tavsiye ederim... Bu mesajı yazarken bir yandan da müziği dinliyordum... Gene de ben bu ülkenin insanlarını çok seviyorum. Hayatı böyle neşeli geçirebildikleri için.
Adres : T.C Paris Konsolosluğu
Not: Müzik için biraz beklemeniz tavsiye edilir...
"Daracık daracık sokaklar,senin pasaportun zor uzar" :)

Bilgisayar Güvenliğinde Son Nokta: `Firefox ve Netscape Kurmayın !`

anonim

New York'un Tompkins ilçesi yerel yönetiminin , Bilgi Teknolojileri Servisi'nin bilgisayarları virüsten ve diğer türlü pislikten korumak için çok orijinal bir önerisi var. `Firefox ve Netscape Kurmayın !`
Yorumsuz : http://static.flickr.com/24/50673037_734b4ec9cc_o.jpg
Kaynak : Opera Kullanıcı Günlükleri , Opera Watch

Clippy`nin kayıp ikizi: Vigor

tongucyumruk

Microsoft'un dahiyane icadı Clippy'yi sanırım hepimiz tanırız. Kendisi her Microsoft Office açtığımızda "terli terli su içme" ve "yatmadan önce dişlerini fırçala" gibi hayatımızı kolaylaştıran ipuçları verir. Peki bunu kıskanan Linux kullanıcıları ne yapar?

Vigor için sadece Clippy'nin Vi için olanı demek yanlış olacaktır. Çünkü Clippy daha çok "iyi kedi yusuf" gibi davranırken Vigor çok daha "evil" bir ataçtır. Vi çalışırken kenarda durup işlerinizi "kolaylaştırmak" için elinden geleni ardına koymaz. Vigor ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak fikrin ilk çıktığı yer olan Userfriendly.org linkini de verelim tam olsun.

Bu Adamı Bizim Ekibe İstiyorum!

FZ

Evet bu adamı hemen bizim bilgi işlem departmanında işe almak istiyorum. Kendisi çok meşhur. Her yerde bulunmuş. Belki o bile bunun farkında değil. Adam hem Windows Mail Sunucularından hem Açık Kodlu Yönetim Yazılımlarından hem de SCO sunucu onaylamanın detaylarından anlıyor. Hemen bizim ekibe katılmalı bu bilgili arkadaş!
Kaynak: Slashdot