Linux ve Bira

0
e2e
Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.

Görüşler

0
sametc
ingilizce bilmeyenler icin bir cevrilse stallman'nın cevabı ?
0
bm
Elimden geldigi kadar deneyeyim: "Bira sevmiyorum ben. Tadi aci. 70;erde [MIT] Yapay Zeka Laboratuari camiasi genelde alkol sevmezdi. Zekamizin kesik olmasini isterdik, korelmesini degil. 80lerde camiamiz asagi yukari yok olunca (Steve Levy'nin Hackers kitabina bakin) bu ve bunun gibi kulturel ocellikler yeni hacker camiasi tarafindan benimsenmedi. Bu konuda budala cogunlugun etkisi daha akilli davranan azinliga baskin cikti."
0
FZ
kesik --- > keskin

Hackers kitap yorumu için:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2447
0
bm
Stallman'a ayni seyi bir deo diyarda 'pot' tabir edilen sey icin sorsalar? (Marijuana). Tam tahmin ettiginiz gibi olmayabilir dusunceleri. Bence yaptigi ise bakin adamin, cigerine midesine neyi kabul ettigine degil. Netin bir fazileti de Samin sekerini Arabin yuzunu gormeden alabiliyor olmamizda bence.
0
malkocoglu_2
ABD'de bilgi islem danismanlik (IT consulting) sirketlerinde iyi bira ve parti yapma kulturu var. Ama o kulturde ana etken proje stresi (projeler genelde gec kalir, az insan ve cok yakin bitis zamanli ortamlarda calisilir) ve bu stresin bir sekilde atilmasi seklinde ortaya cikiyor. Musterinin karsisinda binbir takla atmak ta cabasi, yani diger bir stres faktoru. Yas ortalamasi genc duzeyde olan danisman sirketler, her Cuma bir Irlanda barinda kafayi cekerler, musteriyi cekistirirler, sonra kufelik olurlar.

Hatta cok stresli bir proje sirasinda en iyi programcimiz kafayi yemis, proje liderine babalanmis, kufur etmis, sonra da kendisini sakinlestirmeye ugrasan bir kizi yere itmisti. O zamanlarda is yerinde counter-strike cok oynardik, bu arkadas star oyunculardan biriydi ayrica. Belki bir etkisi olmustur. :) Ha birde tekwando biliyordu, ama kendisi Cin asilli Amerika'liydi. Kirk sekilde analizi olabilecek bir durum iste. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nostalji: Bill Gates'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!

FZ

Pek çok şekilde gördünüz, hakkında pek çok şey okudunuz ama daha önce hiç böyle görmediniz. Hırslı bir genç, dünyaya hükmedecek şirketini yeni yeni kurarken bir dergiye poz verirse ne olur: Bill Gates Dergiye Poz Verirken, 1983

Hay aksi!

wizzyfx

Bu sabah karşılaştığım Microsoft hata sayfası. Helal olsun vallahi, iyi güldüm sabah sabah. Error code'ları değiştirip diğerlerini görebilirsiniz. Hay aksi!

Das Keyboard - Über Geeks

darkhunter

Müjde! Perdesiz sazlardan sonra perdesiz klavye de çıktı :)

Buradan ayrıntılı olarak inceyebileceğiniz Das Keyboard'ın tuşlarında yeller esiyor. Über kullanıcılar ya da yazdıklarının zaten anlamsız oluğunu düşünenler için.

Kutup noktasının doğusu bulundu!

gismo

ntvmsnbc'nin büyük keşfi. ntvmsnbc'de yer alan bu habere göre "Mars’ın coğrafi olarak güney kutup noktasında kar yağışı oluşmuyor. Buzullar coğrafi kutup noktasının 150 km doğusunda yer alıyor. Kutup bölgesindeki iki ayrı klimanın etkisiyle, buz kütlesi coğrafi kutup noktasından doğuya doğru kayıyor."

Şimdi ben de sormak istiyorum. Kutup noktası güney ya da kuzey farketmez, tek bir noktadır. Doğu, kutup noktasından farklı bir noktada güneşin doğduğu yöndür. Eğer kutup noktasındaysanız bir doğudan söz edilemez. Orada artık her yön güneydir.

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"