Linux ve Bira

0
e2e
Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.

Görüşler

0
sametc
ingilizce bilmeyenler icin bir cevrilse stallman'nın cevabı ?
0
bm
Elimden geldigi kadar deneyeyim: "Bira sevmiyorum ben. Tadi aci. 70;erde [MIT] Yapay Zeka Laboratuari camiasi genelde alkol sevmezdi. Zekamizin kesik olmasini isterdik, korelmesini degil. 80lerde camiamiz asagi yukari yok olunca (Steve Levy'nin Hackers kitabina bakin) bu ve bunun gibi kulturel ocellikler yeni hacker camiasi tarafindan benimsenmedi. Bu konuda budala cogunlugun etkisi daha akilli davranan azinliga baskin cikti."
0
FZ
kesik --- > keskin

Hackers kitap yorumu için:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2447
0
bm
Stallman'a ayni seyi bir deo diyarda 'pot' tabir edilen sey icin sorsalar? (Marijuana). Tam tahmin ettiginiz gibi olmayabilir dusunceleri. Bence yaptigi ise bakin adamin, cigerine midesine neyi kabul ettigine degil. Netin bir fazileti de Samin sekerini Arabin yuzunu gormeden alabiliyor olmamizda bence.
0
malkocoglu_2
ABD'de bilgi islem danismanlik (IT consulting) sirketlerinde iyi bira ve parti yapma kulturu var. Ama o kulturde ana etken proje stresi (projeler genelde gec kalir, az insan ve cok yakin bitis zamanli ortamlarda calisilir) ve bu stresin bir sekilde atilmasi seklinde ortaya cikiyor. Musterinin karsisinda binbir takla atmak ta cabasi, yani diger bir stres faktoru. Yas ortalamasi genc duzeyde olan danisman sirketler, her Cuma bir Irlanda barinda kafayi cekerler, musteriyi cekistirirler, sonra kufelik olurlar.

Hatta cok stresli bir proje sirasinda en iyi programcimiz kafayi yemis, proje liderine babalanmis, kufur etmis, sonra da kendisini sakinlestirmeye ugrasan bir kizi yere itmisti. O zamanlarda is yerinde counter-strike cok oynardik, bu arkadas star oyunculardan biriydi ayrica. Belki bir etkisi olmustur. :) Ha birde tekwando biliyordu, ama kendisi Cin asilli Amerika'liydi. Kirk sekilde analizi olabilecek bir durum iste. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En Güzel Linux: Ne Pardus, Ne Debian, Ne Red Hat

FZ

Ciddi görünümlü bir PC Windows, yakışıklı ve havalı bir Apple bir araya gelir ve muhabbete girerse, sonra da ortama çekici mi çekici Linux katılırsa acaba ne olur?

En güzel Linux işte bu Linux. Maceranın devamı da burada.

Not: Altyazı ya da dublaj için gönüllü olan? ;-)

Emniyet Müdürlüğü E-Postalarımızı Gizlice İzliyor!

FZ

ANKA AJANSININ HABERİ: İzleme olayı şöyle ortaya çıktı: Emniyet'in mail kutusu dolunca, izlenen e-posta adreslerine yanlışlıkla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü- Bilgi İşlem Müdürlüğü imzalı "mail kutunuz dolmuştur, boşaltınız" uyarı yazısı geldi. Sanat ve Hayat Dergisi'ne mail gönderen okurlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu uyarı mailiyle karşılaştı. Bu mail nedeniyle e-posta'ların da adrese ulaştırılması da engellendi. Emniyet'in kişisel e-posta adreslerini izlediği yine Emniyet'in yanlışlığıyla ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, bir dergiye kişisel bilgisayarlar üzerinden gönderilen maillere karşılık kendi e-posta servisi üzerinden uyarı mailleri göndermesi üzerine polisin kişisel mailleri de izlediği öne sürüldü. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Sanat ve Hayat Dergisi'ne yazılarını ve görüşlerini mail yoluyla aktarmak isteyen okuyucular ilginç bir uygulamayla karşılaştı. Okuyucuların e-posta'ları derginin adresine ulaştırılamazken, bu kişilerin adreslerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı mailleri gönderildi.

Türkiye'nin en büyük bilgi işlem ağına sahip olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı e-posta adreslerini kendisine yönlendirerek, izlemeye aldığı böylece, bu adreslerden yapılan yazışmaların bir kopyasının, Bilgi İşlem Merkezi'nin sistemine kaydedildiği belirtildi. Bilgi İşlem Merkezinin sistemi dolunca, sistemin otomatik olarak, kullanıcılara bu uyarı maillerini gönderdiği kaydedildi.

Haberin tam metnini burada okuyabilirsiniz.

Editörün Yorumu: YORUM YOK!

BSD mi daha iyidir GNU/Linux mu?

syntor

Fazlamesaiciler içinde GNU/Linux sevenler de var BSD sevenler de. Peki hangisi daha üstün? Tabii ki BSDciler BSD, GNU/Linuxçular GNU/Linux diyecektir.

Bu konuya farkli bir açıdan yaklaşan bir arkadaş BSD nin üstünlüğünü burada ispatlamış :)

Dağarcığınıza Her Gün İki Söz

auselen

Türk Dil Kurumu, elektronik posta adresini bildiren herkese günde iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderiyor: http://tdk.org.tr

Pek güzel bir hizmet, hergün bir tebessüm garantili. Bugünkü ise bizlere bayram şekeri gibi...

Bir Dosyadan Klasör Olmaz Demeyin!

murat09

Bu Micros~1 XP´de yine JPGlerle işim gereği uğraşırken tekrar bir hata buldum. Gerçi fark edeli epey oluyor ama yeniden önüme çıkınca, belki yazılmamıştır diye düşündüm. Adamlar aslında iyiler, sitelerindeki makalelerde epey bir yol gösteriyorlar bu sorunlar icin (3 makalede uzun uzun 'ayrılmış aygıt adları' dosyalarının nasıl isimlerinin değiştirileceğini anlatmışlar). Ama ikide bir cıkarılan Service Pack'lerde bu hataları düzeltmek nedense akıllarına gelmiyor.
Bu görüntü Xp Pro. Corp. Edition + SP1 yüklü bir makinada, JPEG dosyasının ismini değiştirmek için F2 tuşuna bastıktan sonra alınmıştır. XP, salt okunur resim dosyalarının ismini değiştirmeye kalkarsak hep bu hatayı veriyor. Gerçi ismini değiştiriyor ama hata hatadır, değil mi. Son kullanıcıyı düşündüğünüzde, saç baş yoldurur bu sorunlar.
Saygılar.