Linux ve Bira

0
e2e
Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.

Görüşler

0
sametc
ingilizce bilmeyenler icin bir cevrilse stallman'nın cevabı ?
0
bm
Elimden geldigi kadar deneyeyim: "Bira sevmiyorum ben. Tadi aci. 70;erde [MIT] Yapay Zeka Laboratuari camiasi genelde alkol sevmezdi. Zekamizin kesik olmasini isterdik, korelmesini degil. 80lerde camiamiz asagi yukari yok olunca (Steve Levy'nin Hackers kitabina bakin) bu ve bunun gibi kulturel ocellikler yeni hacker camiasi tarafindan benimsenmedi. Bu konuda budala cogunlugun etkisi daha akilli davranan azinliga baskin cikti."
0
FZ
kesik --- > keskin

Hackers kitap yorumu için:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2447
0
bm
Stallman'a ayni seyi bir deo diyarda 'pot' tabir edilen sey icin sorsalar? (Marijuana). Tam tahmin ettiginiz gibi olmayabilir dusunceleri. Bence yaptigi ise bakin adamin, cigerine midesine neyi kabul ettigine degil. Netin bir fazileti de Samin sekerini Arabin yuzunu gormeden alabiliyor olmamizda bence.
0
malkocoglu_2
ABD'de bilgi islem danismanlik (IT consulting) sirketlerinde iyi bira ve parti yapma kulturu var. Ama o kulturde ana etken proje stresi (projeler genelde gec kalir, az insan ve cok yakin bitis zamanli ortamlarda calisilir) ve bu stresin bir sekilde atilmasi seklinde ortaya cikiyor. Musterinin karsisinda binbir takla atmak ta cabasi, yani diger bir stres faktoru. Yas ortalamasi genc duzeyde olan danisman sirketler, her Cuma bir Irlanda barinda kafayi cekerler, musteriyi cekistirirler, sonra kufelik olurlar.

Hatta cok stresli bir proje sirasinda en iyi programcimiz kafayi yemis, proje liderine babalanmis, kufur etmis, sonra da kendisini sakinlestirmeye ugrasan bir kizi yere itmisti. O zamanlarda is yerinde counter-strike cok oynardik, bu arkadas star oyunculardan biriydi ayrica. Belki bir etkisi olmustur. :) Ha birde tekwando biliyordu, ama kendisi Cin asilli Amerika'liydi. Kirk sekilde analizi olabilecek bir durum iste. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Teknoloji benim hizmetimde değil, sizin hizmetiniz de mi ?

sundance

Bu gün çok sinirlendiğim bir şey oldu (yok yok Moda meselesi diil :) Eve geldim ve tam 13 yıldır kullandığım telefon numaramın değişmiş olduğunu öğrendim...

Telefon şirketi yeni bir düzenlemeye gitmiş ve benim bulunduğum santrali değiştirmiş. Santral komple değişmiş bu yüzden eski numarayı kullanamazmışız artık, peki eski numara ne olacakmış ? Kullanılmayacakmış. Daha geçenlerde bir arkadaşım 10 yıldan sonra beni bu numaradan arayıp buldu. Peki şimdi ne olacak ? Belki de en eski sevgilim yıllar sonra hata ettiğini düşünüp beni arayacak, sevgi dolu, hoş bir sesle benle konuşmaya hazırlarken bir bakacak ki karşısında `Üzgünüz bu numara artık kullanım dışıdır' diyen bir ses...

Çek o CentOS'u web sitemden!

ghanthar

CentOS Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir topluluk projesi. Bu yazıya konu olmasının sebebi ise biraz farklı. Tuttle City isimli (sanırım) kasabanın başkanı CentOS lideri Johnny Hughes'u mail yağmuruna tutmuş yakınlarda. Özet olarak sorun şöyle adı geçen kasabanın web sitesi açılınca bu sayfa ile karşılaşılıyormuş. Sayfa CentOS in de logosunun bulunduğu kalsik bir apache test sayfası. Sayfa da CentOS adını gören başkanımız e-postaya sarılarak Johnny Hughes'a tehditler yağdırmış "Yazılımını sunucumdan çekmezsen seni FBI'a şikayet ederim!" gibisinden.

Chivi Radyo yayında!

ProDer

Hepimizin tanık olduğu, Chivi.com'un kapanma olayının ardından, hobi niteliğinde bazı denemeler yapmayı ve biraz da kendimizi eğlendirmeyi amaç edinmişken, kendimizi bir anda radyo yayını yaparken buluverdik. Nasıl mı?

Clippy`nin kayıp ikizi: Vigor

tongucyumruk

Microsoft'un dahiyane icadı Clippy'yi sanırım hepimiz tanırız. Kendisi her Microsoft Office açtığımızda "terli terli su içme" ve "yatmadan önce dişlerini fırçala" gibi hayatımızı kolaylaştıran ipuçları verir. Peki bunu kıskanan Linux kullanıcıları ne yapar?

Vigor için sadece Clippy'nin Vi için olanı demek yanlış olacaktır. Çünkü Clippy daha çok "iyi kedi yusuf" gibi davranırken Vigor çok daha "evil" bir ataçtır. Vi çalışırken kenarda durup işlerinizi "kolaylaştırmak" için elinden geleni ardına koymaz. Vigor ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak fikrin ilk çıktığı yer olan Userfriendly.org linkini de verelim tam olsun.

Bir Dosyadan Klasör Olmaz Demeyin!

murat09

Bu Micros~1 XP´de yine JPGlerle işim gereği uğraşırken tekrar bir hata buldum. Gerçi fark edeli epey oluyor ama yeniden önüme çıkınca, belki yazılmamıştır diye düşündüm. Adamlar aslında iyiler, sitelerindeki makalelerde epey bir yol gösteriyorlar bu sorunlar icin (3 makalede uzun uzun 'ayrılmış aygıt adları' dosyalarının nasıl isimlerinin değiştirileceğini anlatmışlar). Ama ikide bir cıkarılan Service Pack'lerde bu hataları düzeltmek nedense akıllarına gelmiyor.
Bu görüntü Xp Pro. Corp. Edition + SP1 yüklü bir makinada, JPEG dosyasının ismini değiştirmek için F2 tuşuna bastıktan sonra alınmıştır. XP, salt okunur resim dosyalarının ismini değiştirmeye kalkarsak hep bu hatayı veriyor. Gerçi ismini değiştiriyor ama hata hatadır, değil mi. Son kullanıcıyı düşündüğünüzde, saç baş yoldurur bu sorunlar.
Saygılar.