Clippy`nin kayıp ikizi: Vigor

0
tongucyumruk
Microsoft'un dahiyane icadı Clippy'yi sanırım hepimiz tanırız. Kendisi her Microsoft Office açtığımızda "terli terli su içme" ve "yatmadan önce dişlerini fırçala" gibi hayatımızı kolaylaştıran ipuçları verir. Peki bunu kıskanan Linux kullanıcıları ne yapar?

Vigor için sadece Clippy'nin Vi için olanı demek yanlış olacaktır. Çünkü Clippy daha çok "iyi kedi yusuf" gibi davranırken Vigor çok daha "evil" bir ataçtır. Vi çalışırken kenarda durup işlerinizi "kolaylaştırmak" için elinden geleni ardına koymaz. Vigor ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak fikrin ilk çıktığı yer olan Userfriendly.org linkini de verelim tam olsun.

Görüşler

0
FZ
Korktuğum başıma geldi.
0
tongucyumruk
Son dakika gelişmesi: burada da Vigor'un güzel bir animasyonu mevcut.
0
FZ
Dağıldım! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Shakespeare Programlama Dili

FZ

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Shakespeare'în üslubunu sevin ya da sevmeyin, yarattığı etki ve kalıcılığı tartışılmaz. Rama'da, ürettiği robotlara Shakespeare oynatan dahi mühendis gerçek bir karakter olsaydı (ki aslında hiç yok diyemeyiz) herhalde Shakespeare programlama dilini görseydi bıyıkaltından gülerdi.

Peki bu dil neye benziyor? Değişkenler Shakespeare oyunlarından alınma, sahneye giriyorlar, birbirlerine bir şeyler söyleyerek değer yüklüyorlar. Mesela negatif değer yüklemeniz için karakterlerden biri Hamlet'e hakaret ediyor. Bu kadarla kalsa iyi!

En Detaylı ve Kategorize Edilmiş Bilgisayar Saçmalıkları

FZ

Değerli FM üyeleri bugüne dek pek çok bilgisayar saçmalığı okumuş, yaşamış ve içlerindeki şiddet duygularını bastırıp mizaha yer vermeye çalışmışlardır.

Bilgisayar saçmalıklarının gayet güzel bir şekilde kategorize edildiği http://rinkworks.com/stupid sitesindeki bazı anekdotlar sizi gülümsetebilir (benim ise sandalyeden düşmeme yol açtı, faturayı site yöneticisine yolluyorum).

Özgür yazılımı anlamaya daha çok yolumuz var!

fkoksal

Bugün gözüme bir blog girdisi takıldı. Blog sahibi "Açık kaynak" hakkında bilgi vermek istemiş. Yazının bir bölümünü paylaşmak istedim.

...Açık Kaynak yazılımların diğer bir ortak özelliği de ücretsiz dağıtılmasıdır. İlk açık kaynaklı yazılım 1998 yılında Netscape tarafından yayınlanan Navigator‘dür ve Mozilla adı altında lisanslanıp dağıtılmaya başlanmıştır...

Buradan buyrun

Yaşamın Kıyısından...

parsifal

Yatağıma yatarken dedim ki: "Hadi bir de şu TV'yi açayım, seyrede seyrede uyurum. Son 1 saattir yatakta kıvranıyorum.
En sonunda dayanadım. Buyrun...

ATV'de bir program, Yaşamın Kıyısından, anladığım kadarıyla Beyoğlu civarlarında gece turlarına çıkıp ilginç haber yakalamaya çalışıyorlar.
Kavga çıkaranlar, sarhoş olanlar, polis, hastane vs. Beyoğlu ve civarında yaşayanlar için günlük görüntüler(hele birde kuş bakışı ise)...
Neyse programın sonunda Internet bölümü var.
Bu bölümde bir çoklarımızın postalarına gelen ilginç, komik vb. mpeg'ler mevcut.
İşte sigorta bu noktada atıyor...

Nokia telefonu olan ve Yılan oynayanlar için..

larweda

Nokia telefon sahibi olup da telefonunuzun pilini Yılan oynayarak bitirenlerden misiniz? Yılan`ı kontrol etmek için 2-4-6-8 tuşları yeterli olmayabiliyor öyle değil mi? Peki bu iş için bir Joystick kullanmaya ne dersiniz?