Vista'nın Kaynak Kodu

0
darkhunter
Digg'de dolaşırken eğlenceli bir tersine mühendislik denemesi gözüme çarptı. Öyle komik başlığı altında yayınlandığına da bakmayın ;)

Görüşler

0
cross_fire
"runInternetExplorer7" fonksiyonu hoşuma gitti :)
0
starsailor
:D cok guzel ama bide buna copyMacOsCapabilities()
fonsiyonunda eklemek lazim....
0
desenturk
en başta

#include "osx_tiger_features.h";

satırı var zaten :D
0
Tarık
tersine mühendislik? bu derece tersine mühendislik heralde ancak "komik" başlığı altında olabilirdi. teşekkür ediyoruz...
0
cuxticom
Demek ki vistanın XP den tek farkı ie explorer 7 imiş. Şimdi anladım bu vistayı yapmak için niye bu kadar uğraştıklarını
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Güvenliğinde Son Nokta: `Firefox ve Netscape Kurmayın !`

anonim

New York'un Tompkins ilçesi yerel yönetiminin , Bilgi Teknolojileri Servisi'nin bilgisayarları virüsten ve diğer türlü pislikten korumak için çok orijinal bir önerisi var. `Firefox ve Netscape Kurmayın !`
Yorumsuz : http://static.flickr.com/24/50673037_734b4ec9cc_o.jpg
Kaynak : Opera Kullanıcı Günlükleri , Opera Watch

Shakespeare Programlama Dili

FZ

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Shakespeare'în üslubunu sevin ya da sevmeyin, yarattığı etki ve kalıcılığı tartışılmaz. Rama'da, ürettiği robotlara Shakespeare oynatan dahi mühendis gerçek bir karakter olsaydı (ki aslında hiç yok diyemeyiz) herhalde Shakespeare programlama dilini görseydi bıyıkaltından gülerdi.

Peki bu dil neye benziyor? Değişkenler Shakespeare oyunlarından alınma, sahneye giriyorlar, birbirlerine bir şeyler söyleyerek değer yüklüyorlar. Mesela negatif değer yüklemeniz için karakterlerden biri Hamlet'e hakaret ediyor. Bu kadarla kalsa iyi!

Çek o CentOS'u web sitemden!

ghanthar

CentOS Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir topluluk projesi. Bu yazıya konu olmasının sebebi ise biraz farklı. Tuttle City isimli (sanırım) kasabanın başkanı CentOS lideri Johnny Hughes'u mail yağmuruna tutmuş yakınlarda. Özet olarak sorun şöyle adı geçen kasabanın web sitesi açılınca bu sayfa ile karşılaşılıyormuş. Sayfa CentOS in de logosunun bulunduğu kalsik bir apache test sayfası. Sayfa da CentOS adını gören başkanımız e-postaya sarılarak Johnny Hughes'a tehditler yağdırmış "Yazılımını sunucumdan çekmezsen seni FBI'a şikayet ederim!" gibisinden.

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

Komik İşaretli Uyarılar

Soulblighter

İşaretli uyarıları hepimiz biliriz. Uyarı, bilgilendirme v.b. amaçlarla kullanılırlar. Bazı işaretli uyarılar ise aksine güldürmek için yapılmışlar sanki :) İşte güldüren işaretli uyarılar