Dağarcığınıza Her Gün İki Söz

0
auselen
Türk Dil Kurumu, elektronik posta adresini bildiren herkese günde iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderiyor: http://tdk.org.tr

Pek güzel bir hizmet, hergün bir tebessüm garantili. Bugünkü ise bizlere bayram şekeri gibi...

Yabancı Kelimelere Karşılıklar:

developer : İngilizce developer sözü "Fotokopi makinelerinde veya fotoğraf basımı işinde kullanılan yıkama aleti." anlamına gelmektedir. Bu söz yerine kullanılmak üzere yıkamaç karşılığı önerilmiştir.

Görüşler

0
realist
Belki e-posta eksik gelmiştir. :)

http://tdkterim.gov.tr/?kelime=developer&kategori=terim&hng=tm
0
auselen
TÜRK DİL KURUMU
Türkçe Sözlük'ten Sözler ve Yabancı Kelimelere Karşılıklar
Elektronik Posta Hizmeti
Tarih: 08.10.2007
Gönderim Nu.: 951

Türkçe Sözlük'ten
gelir ortaklığı isim Köprü, baraj vb. kamu yapılarının gelirlerine gerçek ve tüzel kişilerin belirli şartları yerine getirerek ortak olması.

Yabancı Kelimelere Karşılıklar
developer : İngilizce developer sözü "Fotokopi makinelerinde veya fotoğraf basımı işinde kullanılan yıkama aleti." anlamına gelmektedir. Bu söz yerine kullanılmak üzere yıkamaç karşılığı önerilmiştir.

Türk Dil Kurumu Elektronik Posta Hizmeti
Türkçe Sözlük'ten anlamını öğrenmek istediğiniz sözleri ve Türkçe karşılığını öğrenmek istediğiniz yabancı sözleri Bilgi Edinme Hakkı bölümündeki etkileşimli belgeyi kullanarak bildirebilirsiniz.
Adı, soyadı, adres ve telefon numarası açık olarak belirtilmeyen ve "İstenilen Bilgiler ve Belgeler" bölümü anlaşılır olmayan başvurular, Bilgi Edinme Hakkı Yasası gereğince değerlendirilemeyecektir.

Türk Dil Kurumu
Atatürk Bulvarı, 217 Kavaklıdere/ANKARA
Tel: 0 312 428 61 00 (5 hat)
Belgegeçer (Faks) : 0 312 428 52 88
Genel Ağ (İnternet) http://tdk.org.tr

Hazırlayanlar:
Uzm. Âdem Terzi
Uzm. Beyza Gültekin
0
mos
develop, film banyosu anlamına da geliyor.


Bu yüzden develop-er için yıkamaç çok da alakasız değil.
0
FZ
Yeni öneri:

Performance bottleneck: tıkamaç

;-)
0
sefalet
İnsan kendi diline anahtar deliğinden bakıyorsa, bütün gün tebessüm edebilir.
0
auselen
Konu dil değil tdk.
0
sefalet

Benim açımdan konu TDK değil, "yaklaşım".
0
auselen
Ki, öznel birşeydir.
0
skorsky
Teknoloji, uretim yontemi ve bilahere hayat cok hizli degisiyor. Buna bagli olarak dil degisim geciriyor. Boyle bir degisime merkezi bir kutlenin erismesi mumkun degildir. Cunku degisimin kendisi merkezi degildir.

Dil, ne kabul gorurse o'dur. Kultur ne yaparsaniz o'dur.
0
FZ
Yeni öneri:

Aç aç: Açık kaynak kodçular tarafından MS ve muhtelif şirketlere karşı söylenen, sloganlaşegelmiş söz öbeği.
0
Betelgeuse
"Open Source Software = Aç Aç yazılım" :))

ilk başta komik geliyor ama fena değil hani...
0
sleytr
Bunu okuyunca şuanda yaptığım gibi bir şirkette para karşılığı yazılım geliştirmeyede "Karın Tokluğuna Yazılım" diyesim geldi :]
0
bm
Bunu TDK bilmez gibi yapiyor ama eksisozluk biliyor: aç aç.
0
darkhunter
Aynı mailleri defalarca göndermeleri, TDK başkanının çıktığı her TV programını, sabah/akşam göndermeleri dışında güzel bir servisti. Fakat spam boyutunda tekrarlar yaptıkları için listelerinden çıktım.

Keşke bu hizmeti mail olarak değil de RSS v.s. üzerinden verseler.
0
Zebani
ben özel olarak mail hesabı açmıştım. :) turkdilkurumu@... gibisinden biraz tartıştıktan sonra beni de listeye eklemeyi kabul etmişlerdi ama ben de uzun süredir takip etmiyorum artık.
0
mow
developer : İngilizce developer sözü "Fotokopi makinelerinde veya fotoğraf basımı işinde kullanılan yıkama aleti." anlamına gelmektedir. Bu söz yerine kullanılmak üzere yıkamaç karşılığı önerilmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Dosyadan Klasör Olmaz Demeyin!

murat09

Bu Micros~1 XP´de yine JPGlerle işim gereği uğraşırken tekrar bir hata buldum. Gerçi fark edeli epey oluyor ama yeniden önüme çıkınca, belki yazılmamıştır diye düşündüm. Adamlar aslında iyiler, sitelerindeki makalelerde epey bir yol gösteriyorlar bu sorunlar icin (3 makalede uzun uzun 'ayrılmış aygıt adları' dosyalarının nasıl isimlerinin değiştirileceğini anlatmışlar). Ama ikide bir cıkarılan Service Pack'lerde bu hataları düzeltmek nedense akıllarına gelmiyor.
Bu görüntü Xp Pro. Corp. Edition + SP1 yüklü bir makinada, JPEG dosyasının ismini değiştirmek için F2 tuşuna bastıktan sonra alınmıştır. XP, salt okunur resim dosyalarının ismini değiştirmeye kalkarsak hep bu hatayı veriyor. Gerçi ismini değiştiriyor ama hata hatadır, değil mi. Son kullanıcıyı düşündüğünüzde, saç baş yoldurur bu sorunlar.
Saygılar.

Penguen Cafe

anonim

Saat gecenin 02:18'i olmuş ve ben hala skyrunner ile tırmalıyorum, neden tırmalıyorum ki ? Findows kullansam gayet güzel çalışacak.
Ama yoook... ben kaşındım, Taksim'de Penguen Cafe diye bir internet kafe açıcam diye ben tutturdum, makinalara linux yükleyip, linux kullanımını arttırıcam diye ben tutturdum, hah işte... uğraşıp duruyorum.

Açık+Net+Basit

anonim

'Bu da bir okurumuzdan durum degerlendirmesi' Aslında haber komik degil. Bana uygun bir başlık bulamadım inanmazsınız. Benim derdim bir site acmak , "işe gideyim ama bilgisayarla ugraşmayayım" diyenlerin sitesi olcak.

yzai okyun

parsifal

Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Bakın siz de başardınız!

Adobe Türkiye

parsifal

Adobe'dan Sharpen More bildiriyor...
Bilkom Adobe Türkiye web sayfası görenleri hayretler içinde bırakıyor. One JPG© teknolojisi kullanarak hazırlanan site interaktif kullanımda çığır açıcağa benziyor.

Konu ile ilgili ismini açıklamayan bir yetkili: "Bu Web 2.0, interaktivite filan çeşitli güvenlik açıklıklarını barındıran ortamlar. Bu sebeple biz No nooo® isimli patentli teknolojimizle sitemizi bu hale getirdik. Bunu yaparken, jpg formatının bütün özellikleri sonuna kadar kullanıldı. İnanın bana aynı Jscript gibi, bunca yıldan sonra bile insanların jpg ile neler yapamayacakları hakkında net bir fikirleri yok. Beklentimiz, Ajax gibi bunun da bir standart halini alması."