Molesoft UK Genel Müdürü ile Röportaj

0
FZ
Molesoft'un İngiltere müdürü eleştirileri yanıtlıyor.

Bu hafta, Molesoft'un İngiltere operasyonlarından sorumlu müdürü Nigel Archway ile yaptığımız röportajı gururla sunuyoruz (söz konusu şirketle diğer şirketler arasındaki benzerlikler tamamen tesadüfidir)
S: Molesoft için büyük bir yıldı. Sizce bu yılın iyi ve kötü yanları neydi?

C: Bence yılın en fantastik anı acayip popüler olan, süper bir satış rakamı yakalayan ve inanılmaz bir şekilde karşılanan işletim sistemimiz Molesoft Bolux XP'nin piyasaya sürülmesiydi. Kötü nokta ise belki de yeterince parlak değildi. Dürüst olmak gerekirse, öyle zamanlar oldu ki sadece çok iyiydik.

S: Hiçbir yenilik getirmediğiniz suçlamasına nasıl cevap veriyorsunuz?

C: Size inanılmaz gelebilir ama kendimizi yenilik yapmaktan alıkoyamıyoruz. Mesela, en son "düşücelilik" diye bir kavram geliştirdik ve bu kavramla insanlar beyinlerinde sürekli oluşan elektrik sinyallerinden faydalanabiliyorlar. Ne zaman bu beyin aktivitesi gerçekleşse biz bunu kullanmayı, bunu iletmeyi ve bunu paylaşmayı düşünüyoruz. Sizce de muhteşem değil mi?

S: E iyi de bu bahsettiğiniz şey zaten "düşünmek" denilen şey değil mi?

C: Hayır, hayır! Bakın "düşüncelilik" bizim geliştirdiğimiz yepyeni bir kavram. Ancak tabii ki ortaklarımızın ve müşterilerimizin de kullanabilmesi için basitleştirilmiş bir versiyonunu gelecekte lisanslamayı düşünüyoruz.

S: Peki ya Molesoft'un kaba ve saldırgan olduğunu ifade eden görüşler?

C: Anlıyorum, yani, daha az başarılı olan şirketler ki biz bunlara şirket içinde "baştan kaybedenler" deriz, bizim işlerimize burunlarını sokuyorlar. Ancak sanırım artık bu algılamayı değiştirmeye başladık. Yani nasıl desem, birini yere yapıştırıp suratının üzerinde tepindikten sonra öylece çekip gidemezsiniz. Yani en azından dönüp bir özür dilersiniz ve hatanızdan ders çıkartırsınız.

S: Peki Molesoft'un dikkatleri üzerine çeken lisanslama politikasına gelecek olursak, bilindiği kadarı ile geçen yıl yaptığınız değişikliklerden ötürü bazı büyük müşterileriniz iki katı para ödemek zorunda kaldılar, buna ne diyeceksiniz?

C: İnsanların bu şekilde düşünüyor olmaları ne kadar komik öyle değil mi? Çünkü aynı zamanda öyle insanlarla da karşılaşıyoruz ki bunlar da bizim ürünlerimizin çok ucuza gittiğini söylüyorlar, bunlara kısaca Molesoft satış görevlileri diyelibiliriz, ve gene bazı insanlar var ki bunlara da müşteriler diyebiliriz, ürünlerin pahalı olduğunu söylüyorlar. Bu biraz karışık bir durum ve bu birbirinden epey farklı görünen algılamaları düzeltebilmek için elimizden geleni yaptık, ama tabii ki şikayete devam edenler çıkıyor arada sırada. Her neyse, sonuca bakarsanız her halükarda Molesoft müşterilerinin bizim ürünlerimiz için daha az ödeme yaptıklarını keşfedeceksiniz.

S: Fakat Nigel, müşteriniz olan pek çok büyük şirket fiyat artışlarından ötürü ürünlerinizi satın almayı tamamen bırakacağını açıkladı.

C: Bazı Molesfott müşterilerinin daha az ödeyeceğini az önce belirtmiştim.

S: Rivayete göre bu durum devlet dairelerine uyguladığınız indirimlerden kaynaklanıyormuş. Bu indirimi telafi etmek için, oradaki kaybınızı büyük şirket müşterilerinden çıkarmaya çalışıyormuşsunuz.

C: Aman Tanrım! Hmm, sanırım böyle düşünen insanlar benimle birlikte birkaç gün geçirmeliler! Eğer biraz vakit ayırırlarsa görecekler ki zamanım tümü müşterilerimizi ve onların ne kadar sevimli olduklarını düşünmekle geçiyor. Sabahleyin uyandığımda ilk yaptığım şey hüngür hüngür ağlamak oluyor çünkü orada bir yerde bir Molesoft müşterisinin mutsuz olabileceği ihtimali aklıma geliyor. Dişlerimi fırçalarken bu müşteriyi memnun etmek için ne yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Süte banıp da yediğim mısır gevreği ağzımda dağılırken muhteşem teknolojimizi o mutsuz kişi ile paylaşarak ona yardımcı olabileceğimizi hayal ediyorum ve son model Mercedes arabamla M4'e doğru yol alırken cep telefonumla bağlanıp onlara üzülmemelerini, her şeyin yoluna gireceğini söylüyorum. Onlara, onları sevdiğimi ve onların iş ihtiyaçlarını düşünmekten kendimi alıkoyamadığımı söylüyorum. Hatta, evet, hatta polis bana bilmem kaçıncı kez saatte 90 mil hızla giderken cep telefonu kullandığım için ceza yazarken tek yapabildiğim şey bizim yazılımımızı kullandıktan sonra hayatı değişecek olan onbinlerce kullanıcıyı düşünmek oluyor. Tabii ki bütün bunların para, pazar payı, büyük bir evde, bahçesinde süper lüks bir araba olduğu halde yaşıyor olmakla ya da jakuzide beni bekleyen genç ve güzel ürün müdürü ile ilgisi yok, bütün bunlar müşterilerimizle ilgili. Bunlar aşk ile, yeni doğmuş bir bebekle ve Labrador yavruları ile ilgili.

(Mr. Archway'in kendine gelmesi için röportaja kısa bir ara verilir.)

S: Pekala o halde net olmak gerekirse, yeni fiyatlarınızı kesin olarak belirlediniz mi?

C: Kesinlikle. Tek bir fiyat listemiz var ve bu tüm dünya için geçerli. Büyük bir İskoç bankasıyla ve bir devlet dairesi ile yaptığımız indirimli bir anlaşma söz konusu değil ve tabii onlara bir gizlilik sözleşmesi imzalattığımız da. Bize kaça mal olduğunu göremiyor oluşunuz fiyatlandırma politikamızın ne kadar şeffaf olduğunun bir göstergesi.

S: Son zamanlarda sanki kara bulutlar dolanıyor. Geleceğe nasıl bakıyorsunuz?

C: Gelecek çok heyecanlı ve muhteşem olacak. Dijital bir onyıla girmek üzereyiz, her bakımdan. Her şey çok dijital olacak, eskisinden çok daha dijital. Cihazlar olacak dijital, değer ve katma değer olacak ve tabii ki korkunç bir fonksiyonalite, hepsi de dijital formatta. Bunun getireceği fayda o kadar büyük olacak, o kadar büyük olacak ki bunun ne olduğunu şu anda söyleyemem.

S: Son olarak, sizce Molesoft İngiltere'nin gelecek 12 ayı nasıl olacak?

C: Molesoft'u benimkine benzer kocaman ve çok hızlı bir arabanın kumanda tablosu gibi düşünün. Daha çok kontrol ve kumanda istiyoruz ancak bunu sadece bir sürü düğme ekleyerek yapamazsınız. Şu mesaj bize net ve yüksek sesle müşterilerimizden geliyor. Ne zaman müşterilerimizi görmeye gitsem ve sorsam : "Bugün nereye gitmek istiyorsunuz?" Cevap hep aynı: "Uzağa git lütfen!". Molesoft, kendisine nereye gitmesi gerektiğinin söylenmesinden korkacak bir şirket değildir. Aksine, meydan okumayı kabul ediyoruz. Tam da bu sebepten ötürü bu sektörün içinde çalışmak çok heyecanlı.

Kaynak : VuNet

Görüşler

0
FZ
Tercüme ederken bir iki yerde sürç-ü lisan durumu olmuş, bir miktar aceleye geldi, kusuruma bakmayın ;-)
0
m1a2
Yok yok, gayet güzel olmuş :)
0
FZ
:) Yoruma açık bir röportaj. Acaba Molesoft Türkiye temsilcisi ile bir röportaj yapılsa nasıl olurdu?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vah Aycell

butch

Aylar önce Türk Telekom'un konuyla en ufak ilgisi olmayan bazı çalışanlarına Web Tasarımı öğrenmeleri konusunda talimat verdiğini sağlam kaynaklardan duymuştum. Acaba ne yapacaklar diye merak ederken Türk Telekom'un bazı işlerini bu çalışanların yaptığı öğrendim.
Bugün de bir şanssızlık sonucu www.aycell.com.tr ile tanıştım. Durum vahim. Benzer bir uygulamanın sonucu olduğunu tahmin ediyorum. Kendi gözlerinizle bir görün.
Henüz reklamcılık konusunda bünyelerinde eleman yetiştirememiş olacaklar ki televizyon reklamları hayli iyi, ama uzun sürmez herhalde...

WebCam O... Olma Kılavuzu!

sundance

Pek bir güzel ve/veya yakışıklısınız. Odama bir webcam koysam da kitlem bana tapınmak için fırsat bulsa diyorsanız, bir taraftan da dünyalığı doğrulturum bu zor zamanda gibi düşünceler geçiyorsa aklınızdan, sizin gibiler için hazırlanmış bu kılavuzu okuyun.

How to become an obnoxious internet cam whore in five easy steps

Not: Sitenin faviconuna dikkat ;)

Microsoft iPod'a El Atmış Olsaydı...

Chriseba

YouTube'da Microsoft'u "ti"ye alan ilginç bir video. Microsoft'un iPod'a el attığında nelerle karşılaşabileceğimizi gösteren güzel bir çalışma. İzlemeniz önerilir...

Nostalji: Bill Gates'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!

FZ

Pek çok şekilde gördünüz, hakkında pek çok şey okudunuz ama daha önce hiç böyle görmediniz. Hırslı bir genç, dünyaya hükmedecek şirketini yeni yeni kurarken bir dergiye poz verirse ne olur: Bill Gates Dergiye Poz Verirken, 1983

En Detaylı ve Kategorize Edilmiş Bilgisayar Saçmalıkları

FZ

Değerli FM üyeleri bugüne dek pek çok bilgisayar saçmalığı okumuş, yaşamış ve içlerindeki şiddet duygularını bastırıp mizaha yer vermeye çalışmışlardır.

Bilgisayar saçmalıklarının gayet güzel bir şekilde kategorize edildiği http://rinkworks.com/stupid sitesindeki bazı anekdotlar sizi gülümsetebilir (benim ise sandalyeden düşmeme yol açtı, faturayı site yöneticisine yolluyorum).