Bir Dosyadan Klasör Olmaz Demeyin!

0
murat09
Bu Micros~1 XP´de yine JPGlerle işim gereği uğraşırken tekrar bir hata buldum. Gerçi fark edeli epey oluyor ama yeniden önüme çıkınca, belki yazılmamıştır diye düşündüm. Adamlar aslında iyiler, sitelerindeki makalelerde epey bir yol gösteriyorlar bu sorunlar icin (3 makalede uzun uzun 'ayrılmış aygıt adları' dosyalarının nasıl isimlerinin değiştirileceğini anlatmışlar). Ama ikide bir cıkarılan Service Pack'lerde bu hataları düzeltmek nedense akıllarına gelmiyor.
Bu görüntü Xp Pro. Corp. Edition + SP1 yüklü bir makinada, JPEG dosyasının ismini değiştirmek için F2 tuşuna bastıktan sonra alınmıştır. XP, salt okunur resim dosyalarının ismini değiştirmeye kalkarsak hep bu hatayı veriyor. Gerçi ismini değiştiriyor ama hata hatadır, değil mi. Son kullanıcıyı düşündüğünüzde, saç baş yoldurur bu sorunlar.
Saygılar.

Görüşler

0
TLG
Onun bir hata olduğu konusunda senle aynı fikirde değilim

bence o sadece bir uyarı mesajı kullanıcını naaptından emin olmak istiyor
0
conan
dosyayi dizin zannederek mi?
Bence resme dikkatli bak!
0
TLG
peki windows un captionuna baktınmı
dosya değiştirme işlemi yazıyoo

bence o sabit bir dialog box içinede mesajı yazarkene yanlış türkçeleşmişler
0
TLG
ha bide ingilizce win dedenersen onun sadece bir türkçeleştirme hatası olduğunu anlarsın
0
SHiBuMi
Arkadaşlar burası bilişim sitesi mi yoksa Microsoft buglarını bulma ve eleştirme sitesi mi? Bir programda bug bulunca yapılacak mantıklı davranış bunu geliştiren kişi ya da firmaya bildirmektir. Her canı sıkılan bulduğu bugı buraya yollarsa bu işin içinden kimse çıkamaz.
0
murat09
Her canI sIkIldIgInda buraya BUG gondermeye yollarsa biri, bu site bug dan gecilmez, dogrudur. Fakat, bu Buglarin da kullanIcIlarIn canInI sIktIgInI dusunmek gerekli, degil mi. Eminim bu siteyi sayin Microsoft yetkilileri de takip ederek gerekli islemleri yapIyorlardIr(umarIm yani) . MS nin iki tane bugunu buldum diye MS e e posta atsam, sanIrIm duzeltmeleri daha cok zaman alIr. Boyle daha iyi, daha dikkat cekici ve MantIklI olmazmI sizce?
Budur. SaygIlarla...
0
elrond
Turkçe hatası konusunda herkes hem fikir herhalde. Bunun yanında bir BUG eğer güvenlik ile ilgili değise yada çok krıtik bir fonkyonunun söylendiği gib çalışmasını engellemiyor ise istersen CNN.com a ana sayfa haberi yap developer iplemez. Her üreticinin bildiğim kadarı ile big BUG Tracking uygulaması vardır -bkz. BUGZilla ;-)- ve her firmanın kendi belirlediği kurallar çerçevesinde bu buglar temizlenir hatta bazen temizlenmesine gerek bile duyulmaz. O yüzden normal bug bildirimi ile onu afişe etme arasında bir fark yoktur bildiğim kadarı ile.
0
murat09
Onlar bizim düzgün bir Türkçe ile yazılmış bir işletim sistemi isteme hakkımızı 'iplemiyor' larsa -ki sanmıyorum hala umudum var ipliyorlardır- bizim de işletim sistemi ve diğer program tercihlerimizde onları iplemeyeceklerimizi bilmeleri gerekiyor sanırım. Neticede bu mesajın basit bir Türkçeleştirme hatası olduğunu anladık çabucak, velakin, 'son kullanıcı' denilen kesim nasıl kavrayacak?
2 milyon nüfusu olmayan bir ülkeye bile MS in yerel sürümleri çıkıyorsa, mutlaka 250 milyonluk Türk Dünyası'nı da düzgün bir Türkçe kullanarak hesaba katmaları gerekir. Kaldı ki işletim sistemleri o kadar düzgün bir dil kullanmalıdır ki, ayrı bir lügat'a ihtiyaç duyulmamalıdır (bu benim şahsi fikrim).
Ha, derseniz gelin bir Türkçe Bug Zilla yapalım, ona da destek vermeye hazırım elimden geldiğince, kullanmadığım -hatta sevemediğim- program ve işletim sistemlerini bile yerelleştirmeye katkım olması için.
Budur.
Saygılarımla.
Ha bu arada, MSN (hotmail) e login olurken default olarak çıkan MSN reklam penceresinde Türkiye'nin HALA olmamasına iyiden iyiye sinir olmaya başladığımı da buradan ilan ediyorum dip not olarak.
0
TLG
ingilizce win dedenersen onun sadece bir türkçeleştirme hatası olduğunu anlarsın bug faln değil yanii
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Misinformation 109 veya IMDB Rulez!

sundance

Hep söyleriz, iyi ki Internet var, istediðimiz bilgiye kolayca ulaþabiliyoruz diye. Bu aksam öylesine bir film iddialasmasi üzerine bulduklarýmýz bizi gerçekten þaþýrttý.

Abi Sylvester Stallone 1.60 bir adam sonunda... yok olm o en azindan Banderastan uzun... olm asil komigi Arnold gibi iki karis bir adami dev gibi gösteriyorlar ya... ama abi Julia Robertsdaki boy da kimse de yok...

Bizi en sasirtandan baslamak üzere
-Antonio Banderas 1.75,4
-Julia Roberts1.75,4
-Nicole Kidman 1.77,8
-Tom Cruise 1.70
-Jeff Goldblum1.95,6

Açık+Net+Basit

anonim

'Bu da bir okurumuzdan durum degerlendirmesi' Aslında haber komik degil. Bana uygun bir başlık bulamadım inanmazsınız. Benim derdim bir site acmak , "işe gideyim ama bilgisayarla ugraşmayayım" diyenlerin sitesi olcak.

Komik İşaretli Uyarılar

Soulblighter

İşaretli uyarıları hepimiz biliriz. Uyarı, bilgilendirme v.b. amaçlarla kullanılırlar. Bazı işaretli uyarılar ise aksine güldürmek için yapılmışlar sanki :) İşte güldüren işaretli uyarılar

Dağarcığınıza Her Gün İki Söz

auselen

Türk Dil Kurumu, elektronik posta adresini bildiren herkese günde iki kelimeyi, anlamı ile birlikte ücretsiz olarak gönderiyor: http://tdk.org.tr

Pek güzel bir hizmet, hergün bir tebessüm garantili. Bugünkü ise bizlere bayram şekeri gibi...

Kutup noktasının doğusu bulundu!

gismo

ntvmsnbc'nin büyük keşfi. ntvmsnbc'de yer alan bu habere göre "Mars’ın coğrafi olarak güney kutup noktasında kar yağışı oluşmuyor. Buzullar coğrafi kutup noktasının 150 km doğusunda yer alıyor. Kutup bölgesindeki iki ayrı klimanın etkisiyle, buz kütlesi coğrafi kutup noktasından doğuya doğru kayıyor."

Şimdi ben de sormak istiyorum. Kutup noktası güney ya da kuzey farketmez, tek bir noktadır. Doğu, kutup noktasından farklı bir noktada güneşin doğduğu yöndür. Eğer kutup noktasındaysanız bir doğudan söz edilemez. Orada artık her yön güneydir.