Java Ruby'den Daha Mı Ağır?

0
anonim

Görüşler

0
mdakin
ik ifarklı açıdan yorum yapılabilir a) Java çok geniş bir alana hitabediyor, bir işi yapmanın da çok yolu var. b) Javayla bir işi yapmak için soldaki yığını okumak, Ruby içinse sağdakini okumak gerekir.
0
auselen
3 tekerlekli bisikleti kullanmayı öğrenmek kolay, Kamyon kullanmayı öğrenmek zor.
0
FZ
Problemli analoji, yanlış metafor.
0
auselen
Biraz açar mısın?
0
yetgin
Evet direksiyonsuz bir kamyonetten de bahsedibelir :)
0
yetgin
Yanlış anlaşılabilecek bir şey yazmışım. Benzetmeyi Ruby için yapmıştım. İlla bir şeye benzeteceksek bir arabayla bir oto galeriyi karılaştırmaya benziyor. Ruby on Rails bir şeyle karşılaştırılacaksa Java da web uygulaması geliştirme yaklaşımlarından biriyle karşılaştırılmalı. Oturup Javayı toptan kötülemenin bir anlamı yok. Orada Enterprise Java kitabı koyan fotografcı arkadasın J2ME kitabı koymasıyla arada bir fark yok.

Kendi adıma (öğrenme aşamasında) Java Tutorial dan başka kitaba ihtiyaç duymadım. O da online idi zaten. Kalan kitapların çoğu pastadan pay almak için yazılmış kitaplar. Kim Tomcat için kitaba ihtiyac duyar Allah aşkına. İşe yarayacak tasarım desenleri ve antidesen kitaplarını ise konunun dışında algılıyorum. Java ile ilgilenmeseniz bile faydalı kitaplar onlar.
0
darkhunter
Keşke "Lips" içinde böyle bir resim olsa, hatta yanlarına bir de PCL atsalar 8-) Herhalde Rails'i aşar ama Ruby'nin yüksekliğini geçmez...

Lips : Güzide Java programcılarının Lisp'i niteleyerek Türkçemize kazandırdıkları eşsiz tanımlama...
Cümle içinde kullanalım : 'Altuğ, "Lips" Stick'im bitmiş.'
0
FZ
Common Lisp ile ilgili olmazsa olmaz kitapları üst üste koysak... kabaca göz kararı düşündüm, herhalde o soldaki Java sütununun yarısına ancak gelir. Ki Lisp sütünuna çok ileri seviyeli Lisp kitaplarını da dahil ettim temel bilgileri verenlere ek olarak.

Ha ama yani Common Lisp dünyasında ne oluyor, mesela kimse gidip UnCommon Web için cicili bicili tuğla gibi kitap yazmakla vakit kaybetmiyor, Lisp ekonomisi o şekilde oluşmamış gördüğüm kadarı ile. Sistemi fark edenler zaten mevcut dokümantasyondan kısa sürede konuya girip halledebilecek türden programcı kitlesi. Hal böyle olunca da aynı spesifik konu ile ilgili 400-500 sayfalık kitap yazmak ve satmaya çalışmak gibi bir şey olmuyor. Ya da ne bileyim, Visual Studio.NET'i anlatan kitap buluyorsunuz da Emacs+SLIME'ı anlatan kitap bulamazsınız, onu da insanlar zaten çabucak kavrıyorlar yani bir eksiklik olarak görmek doğru mu bilmiyorum. Zaten çok büyük pazar payı olmadığı için de "bilen biliyor" durumu mevcut.
0
darkhunter
Zaten dalga geçilen nokta da biraz bu galiba, resim deki java kitaplarını şöyle bir hatırlamaya çalışın (mutlaka hayatınızın bir döneminde denk geldiniz bir kaçına) bu kitaplar platform bağımsız bir dili anlatıyor, şimdi bir de içeriklerini düşünün... Alt tarafı bir kitapla, acaip tefekküre dalmak mümkün. Lisp'in güzelliği de bu zaten, elitizim mi var bunda? Varsa da iyiki var valla... Kesinlikle Lisp :"herkes için xxx" kitapları olmasın, gizli tarikatımız ifşa olmasın falan :-p Hoş olsa da benim gibi bir acemi bile pek ilgilenmez sanıyorum. İşin içinde farklı bir paradigma var herhalde...
0
Geryon
Amazon'da kabaca bir arama yaptım.
C: 4,723
Java: 2,444
C++: 1,987
Assembly: 881
C#: 364
Perl: 303
Lisp: 253
Ruby: 10
0
FZ
Ben The Art of Computer Programming'in 4. cildini bekliyorum :-p
0
FZ
Hem Java hem de Lisp ile uğraşan programcılar comp.lang.lisp'e yazarken benzer konuya değiniyorlar bazen, "Java sağolsun, kitaplığımızı zengin, bizi bilgili gösteriyor, birkaç yılda bir yeni yeni, cilt cilt Java kitapları alıyoruz değişikliklerden ötürü yoksa kitaplığın Lisp kısmına bakanlar Lisp'e dair az şey bildiğimizi ve çağdışı kaldığımızı düşünüyorlar, 10 yıl önceki Lisp kitabının hala işe yaradığına inanamıyorlar" diyorlar.

Öte yandan Common Lisp ve Scheme ile ilgili görece daha güncel kitapları, güncel Java kitapları ile kıyasladığımda görüyorum ki Lisp kitapları daha ince ama daha çok şey anlatıyor, Java kitapları çok daha kalın ama daha az şey anlatıyor.

Bence iş biraz ekonomi ile de ilgili, Java çok büyük ekonomi oluşturdu, Java kitabı yazarsanız her halükarda satar ama gidip Ruby'ye dair efsane bir kitap yazsanız bile bunu basacak yayınevi bulmanız, editörleri ikna etmeniz kolay değil. Bununla ilgili O'Reilly'nin yayın politikası sayfasına da bakabilirsiniz.

Kanımca eğer Ruby popülarite kazanacaksa bir sürü ıvır zıvır kitap yüzünden değil güzel bilgi veren kaynaklar ve belgelerden ötürü kazanacak. Teknik gücünden ötürü popülarite kazanacak ve o zaman kitap sayısı ya da kalınlığı anlamını yitirmeye başlayacak. Tabii bir başka faktör de Ruby desteği veren Internet hosting şirketlerinin sayısı ile ilgili olacak (bkz. php + MySQL furyası).
0
ahmetaa
Isin asli su ki bu resmi postalayan arkadas biraz hileye basvurmus. Ruby kitabina esdeger Java in nutshell ya da herhangi bir temel java kitabi , Ruby on Rails'e karsilik ise Hibernte+Spring yeter de artardi bile.
isterseniz diger kitaplari bir inceleyelim
Jboss: Kullanmaniz gerekmez. herhangi bir servlet container kullanabilirsiniz, illa kitap gerekiyorsa ruby tarafina Apache kitabini eklemeniz gerekir.
PAtterns in enterprose.. : ilgisiz. Ruby tarafina ilgili bir tasarim deseni koymaniz gerkeir.
XDoclet: kullanim gerekmez. ama hibernate kitabi zaten kapsar.
Java web services: ruby tarafina ilgili bir web services kitabi koymaniz gerekir..
PAtterns: ayni sekilde
Junit: temel Junit kullanimini ogrenmek 2-3 sayfalik istir. abarti.
Struts: Spring kitabi SpringMVC icerir.. Struts artik tarih oldu.
XSLT: Ruby tarafina ilgili kitap koymaniz gerekir.
Sonucta diyecegim su, bu talihsiz arkadasin bu kadar kitaba para bayilmasi zaten basta yanlis. Ruby'yi kotuleyecek degilim ama inglizcede Hype denen bir sey vr, pek cok kisi ozllikle IBM ya da baska buyuk sirketlerin agir J2EE dayatlmalari altinda bunaldigindan Ruby On Rails'i bir kacis noktasi olarak goruyor. Cunku rails hizli prototip uretmede Java karsiliklarindan daha basarili. Ama buyuk, enisleyebilir ve karmasik sistemler icin henuz test edilmedigi de asikar. En basta Ruby platformunun getirdigi bir performans darbogazi var asmalari gereken.
java tarafinda cok hafif J2EE uygulamalari gerceklestirmek icin araclar, ornegin Ruby on Rails'ten daha kapsamli O/R mapping araclari ve MVC sistemleri mevcut. Tabi en buyuk fark varolan bilgi birikimi.
neyse, bu dil savaslari bana iyice komik gelmeye basladi, dogru is icin dogru araci kullananmak umidiyle.
0
anonim
Isin asli su ki bu resmi postalayan arkadas biraz hileye basvurmus. Ruby kitabina esdeger Java in nutshell ya da herhangi bir temel java kitabi , Ruby on Rails'e karsilik ise Hibernte+Spring yeter de artardi bile.


Hibernate+struts ama o öldü Hibernate+tapestry ? Hibernate+JSF ? Toplink+EJB ? birbaşka ORM tool + birbaşka Framework ? Bunlarda alternatif değil mi ? Java dünyasında sadece alternatifleri öğrenip onları karşılaştırmak bile yeterince uzun zaman alıyor. Bu artı mıdır eksimidir tartışılır. Ancak geçen gün CS-Lisp listesindeki güzel bir saptama hoşuma gitti: Bir dilin bazı özelliklerini sınırlayınca ortaya çok daha etkin başka bir dil çıkabiliyor. Yani az her zaman kötü anlamına gelmez.
0
innaw
Bir dilin ozelliklerini sınırlama ile Java'daki alternatiflerin kısıtlanması çok farklı şeyler. Java'daki "özgür" oluşum (bkz: JSR, Apache ve Açık Kaynak Kütüphaneler) sayesinde alternatiflerin çokluğu kesinlikle çok büyük bir avantaj. Çok temel prensipler var, bunları bildikten sonra -biraz da tecrübe yardımıyla- bu alternatifleri öğrenmeden de karşılaştırmak, geliştirilen uygulamaya hangisinin daha çok fayda getireceğini kestirmek mümkün.
Umarım soylediklerinizi yanlı$ anlamamışımdır :)
0
bio
Evet ama Ruby, Java'ya gore henuz cok yeni ve cok daha az yaygin bir dil. Rails daha birinci yilini doldurdu. Yarin birilerinin Rails'in metodolojisini veya implementasyonunu begenmeyip "Ruby on Wheels", "Ruby on UFO" vs. framework'lerini yazmayacaklarinin garantisini kim verebilir? O zaman sagdaki kitap yigini da ayni Java gibi yukselmeye baslayacaktir. Sonucta Tapestry, Struts, JSF, Spring falan filan da ayni anda cikmadi. Hibernate meselesi zaten ayri. Henuz Ruby icin Hibernate veya Toplink klasinda bir ORM araci yok. Rails'in araclari bircok is icin yeterli olabilir, ancak Hibernate'in sagladigi ozelliklere ihtiyac duyan isler de yapiliyor. Ornegin eskiden kalma bir database yapiniz varsa (yani herseye sifirdan baslamiyorsaniz) Rails'in ORM'i islevsiz (convention over configuration meselesi). Neyse ki Rails gelistiricileri akilli adamlar, bu halde birakmayacaklari kesin.
0
anonim
Editörler yazida biraz ückagitcilik yapmis galiba :) acaba Java piyasada daha mi agir basiyor ne :P saka bi yana Java da kullanacaginiz teknoloji bir deniz gibi pusula elinizde harita önünüzde dümen tutmayi ve yüzmeyi biliyorsaniz kesfedemeyeceginiz kita yok. Bu kadar kaynak arasinda hala yapamiyorum diyen varsa zaten birak yapmasin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de bir sistem hikayesi

fsniper

Birkaç gün önce elektronikçi olan ve bilgisayar teknisyenliği de yapan bir arkadaşımın çağrısıyla Türkiye Sanayiciler Odasının bir şubesine ADSL bağlantısı yapmak üzere gittik. Oraya vardığımızda tam bir "Sistem Yönetimi Kabusuyla" karşılaştım.

Teknoloji benim hizmetimde değil, sizin hizmetiniz de mi ?

sundance

Bu gün çok sinirlendiğim bir şey oldu (yok yok Moda meselesi diil :) Eve geldim ve tam 13 yıldır kullandığım telefon numaramın değişmiş olduğunu öğrendim...

Telefon şirketi yeni bir düzenlemeye gitmiş ve benim bulunduğum santrali değiştirmiş. Santral komple değişmiş bu yüzden eski numarayı kullanamazmışız artık, peki eski numara ne olacakmış ? Kullanılmayacakmış. Daha geçenlerde bir arkadaşım 10 yıldan sonra beni bu numaradan arayıp buldu. Peki şimdi ne olacak ? Belki de en eski sevgilim yıllar sonra hata ettiğini düşünüp beni arayacak, sevgi dolu, hoş bir sesle benle konuşmaya hazırlarken bir bakacak ki karşısında `Üzgünüz bu numara artık kullanım dışıdır' diyen bir ses...

En Detaylı ve Kategorize Edilmiş Bilgisayar Saçmalıkları

FZ

Değerli FM üyeleri bugüne dek pek çok bilgisayar saçmalığı okumuş, yaşamış ve içlerindeki şiddet duygularını bastırıp mizaha yer vermeye çalışmışlardır.

Bilgisayar saçmalıklarının gayet güzel bir şekilde kategorize edildiği http://rinkworks.com/stupid sitesindeki bazı anekdotlar sizi gülümsetebilir (benim ise sandalyeden düşmeme yol açtı, faturayı site yöneticisine yolluyorum).

Gwins

darkhunter

Az önce ofise gelen bir paket ile irkildim!

Bir arkadaşımın yılbaşı hediyesi elime henüz ulaştı. Ben şöyle birşey beklerken, kendisi bana bunu göndermeyi uygun bulmuş :)

"Güzelim Tux'u ne hale getirmişler, acaba M$'in parmağı var mı bu işte?" diye düşünürken paketten çıkan ThinkGeek broşürü herşeyi aydınlattı. Şu adreste ayrıntılı olarak inceleyebileceğiniz bu maskotlar 7.99$'dan satılıyor.

Eğlenceli bir dekorasyon nesnesi yada hediye arayanlara duyurulur :)

Kutup noktasının doğusu bulundu!

gismo

ntvmsnbc'nin büyük keşfi. ntvmsnbc'de yer alan bu habere göre "Mars’ın coğrafi olarak güney kutup noktasında kar yağışı oluşmuyor. Buzullar coğrafi kutup noktasının 150 km doğusunda yer alıyor. Kutup bölgesindeki iki ayrı klimanın etkisiyle, buz kütlesi coğrafi kutup noktasından doğuya doğru kayıyor."

Şimdi ben de sormak istiyorum. Kutup noktası güney ya da kuzey farketmez, tek bir noktadır. Doğu, kutup noktasından farklı bir noktada güneşin doğduğu yöndür. Eğer kutup noktasındaysanız bir doğudan söz edilemez. Orada artık her yön güneydir.