Windows Masaüstüne Hazır mı?

0
tongucyumruk
Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

Görüşler

0
barisozyurt
Hemen bir URL paylasayim o zaman : http://www.troubleshooters.com/linux/w2l.htm

Windows to Linux Migration Case Histories
0
anonim
Yakında dört ayrı lokasyonda olan ve tümüyle windoze üzerinde olan tüm sunucualtımı bir newbie cesaretiyle debain'a çevireceğim ve bunun sonucunda oluşacak olan deneyimlerimi FM ile paylaşacağım.

Sonuçta en geç Nisan sonuna kadar 'İzmir, İstanbul, Mersin'de Windows'tan Linux'a nasıl geçtim' isimli entrika ve macera dolu yazı dizisiyle karşınızda olacağım... Tekmili bir arada DHCP + Squid + Qmail + Samba + Ipchains... azzzz sonra !

(Belki o zaman login olmaya da üşenmem...)
0
anonim
her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor ???
0
anonim
her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor Efendim???
0
anonim

Bu o işletim sistemi ile ne yapmak istediğine bağlı birşey.Sonuçta Herkesin herşeyi Becerebilmesini beklememek lazım . Ben O bahsettiğin şey leri kullanmaktan zevk alıyorum , Kullanamadiklarimi kullanmayi öğreniyorum
Ve hiç kimsenin benim için birşeyleri kullanılabilir hale getirmesini beklemiyorum
0
Challenger
Windoze sanki sunucu işletim sistemi de Linux da masa üstünde kullanılan sürekli mavi ekran verip adamın sinirlerini zıplatan aptal bir sistem de windoze da bizi bundan kurtaracak. Peh!

Windoze benim birçok açıdan (masa üstünde) ihtiyaçlarımı karşılayamayan bir OS. Bu durumda hangisi yetersiz?
0
Nightwalker
Ya insanlar niye olaylara objektif bakmak yerine , takım tutar gibi işletim sistemi tutuyor ? Hiç bir işletim sisteminin mükemmel olmadığını , hepsinin eksileri ve artıları olduğunu kabul etmek bu kadar zor mu ???
0
anonim
Iyide, bazilari bir avuc para istiyor... Bizde bedava olani tutuyoruz. Olay bundan ibaret..
0
barisozyurt
Dayanamadim, KDE 3.1 release olmus, kaliteli isletim sistemi ayni zamanda nasil süper görünür bir bakin istedim :

http://ktown.kde.org/~dirk/kde-3.1/
0
cayfer
Beyler, beyler... Once OSNews daki yazıyı okuyun, ondan sonra saldırıya geçin. Adam WinXP ile güzelce dalgasını geçmiş; bunu yaparken de meşhur Is Linux ready for the desktop isimli makaleden yararlanmış; daha doğrusu bu makaleyi hoş bir şekilde çarpıtmış. Tonguç bey de bu keyifli yazıyı bizle paylaşmış.

Yazıdaki espirilerin en güzeli de Netcraft has announced that Windows 2000 server has finally gone for over 2 years without a reboot.

0
anonim
Sahi yahu...
Tonguç Yumruk ismini linux ile beraber hatırlıyorum, diyorum bu ne iştir. Jeton''lu XP işletim sistemine neden övgü düzmüş bu arkadaşımız diye :)
0
anonim
RTFM yazıyor sol alt köşede(yazının). Read This Fxxking Manual demekti sanırım, doğru mu :-)

daha tembel bir FM ci
0
anonim
s/This/The/
0
sundance
Super eğlenceli bir makale yazmış eleman. Hele ki OSNews gibi zaman zaman alenen yan yatan bir site için mükemmel :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet ?= Özgürlük <>

larweda

Buyrun buradan yakın... Internet yasası
Copy-paste oldu ama daha yazacak fazla birşey yok. Önemli olan yorumlarınız.
Kaynak=Nethaber

LG'den Bir İlk! Görünmez Telefon

parsifal

LG'den Sharpen More bildiriyor...
Gizmodo'da yayınlanan habere göre teknoloji devi LG ilk görünmez akıllı telefon'u piyasaya tanıttı. ThroughBoobs® teknolojisi ile üretilen telefon iPhone'a rakip olacağa benziyor.

Ürün tanıtımına katılan izleyicilerin %95'i ne kadar deneselerde telefonu bir türlü göremediklerini belirttiler.

KURTULDUK!!!!!!!!!!!!!!

anonim

- Ne , insanlardan para mı almalıyım fikirlerimi dinleyip anlamaya çalışacak vakti bana ayırdıkları için , efendim , aylık hazırladığım sayfa başına 200 dolar mı vereceksiniz ,anlamadım , fikirlerimi sınırsız olarak sunabilme yetkisine mi sahibim , hmmmm , bunu düşünmem lazım , pardon şirket ne demiştiniz , marvel comics mi , tamam teşekkürler... iyigünler...

( Marvel Comics tarihi bir karar vererek kamunun çizgiromanları sansürleme ünitesi olan ve her derginin üzerinde onayını taşımadıkça ahlakdışı ilan edildiği Comics-Code ' dan ayrıldı . Hak ettiğimiz güzel yarınlara çok fazla kalmadı {en azından insanın evrim sürecine oranlandığında}.)

Pi Sayısını Hesaplamayın!

tongucyumruk

"Bilim adamları pi sayısını .... (buraya irikıyım bir sayı koyun) basamağa kadar hesapladı!". Bu zaman zaman hepimizin haberlerde gördüğü bir başlıktır. Peki hiç merak ettiniz mi? Bilim adamları bu sayının bu kadar çok basamağını hesaplamaya neden bu kadar meraklıdır? Pratik bir amaç için olmadığı kesin, zira insanlığın şimdiye kadar karşı karşıya kaldığı hiçbir problemde pi sayısının bu kadar hassas biçimde hesaplanmasına ihtiyaç olması mümkün gözükmüyor. Tabii bu hesaplamanın daha bilimsel amaçlara hizmet ediyor olması da mümkün. Örneğin pi sayısı içinde bir örüntü bulmayı istiyor olabilirler. Hatta Pi adlı filmdeki gibi dünyayı etkileyecek bazı gizli planları da olabilir. Ya da belki de sadece çok fazla boş vakitleri vardır... Ya da gerçek, sandığımızdan çok daha farklı olabilir...

Komik İşaretli Uyarılar

Soulblighter

İşaretli uyarıları hepimiz biliriz. Uyarı, bilgilendirme v.b. amaçlarla kullanılırlar. Bazı işaretli uyarılar ise aksine güldürmek için yapılmışlar sanki :) İşte güldüren işaretli uyarılar