Çek o CentOS'u web sitemden!

0
ghanthar
CentOS Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir topluluk projesi. Bu yazıya konu olmasının sebebi ise biraz farklı. Tuttle City isimli (sanırım) kasabanın başkanı CentOS lideri Johnny Hughes'u mail yağmuruna tutmuş yakınlarda. Özet olarak sorun şöyle adı geçen kasabanın web sitesi açılınca bu sayfa ile karşılaşılıyormuş. Sayfa CentOS in de logosunun bulunduğu kalsik bir apache test sayfası. Sayfa da CentOS adını gören başkanımız e-postaya sarılarak Johnny Hughes'a tehditler yağdırmış "Yazılımını sunucumdan çekmezsen seni FBI'a şikayet ederim!" gibisinden.
Malesef yazıyı çevirecek vaktim yok ama bir dağıtım liderinin bir kasaba başkanına linux un hatta işletim sisteminin ne olduğunu anlatmaya çalışması oldukça ilginç. Sorunu da işini gücünü bırakarak hosting firmasını bulan ve bunu bildiren Johnny Hughes çözüyor sonunda.

Bana oldukça eğlenceli geldi, bilgisayar özürlüleri her memleketten olabiliyormuş demek ki: Orijinal Haber

Görüşler

0
FZ
OMG!
0
vbo
okuyup olayın şokunu! atlattıktan sonra aklıma "reklamın iyisi kötüsü olmaz" sözü de geldi. Muhtemelen kendi halinde, ülkesi içerisinde bile pek öne çıkmayan bir yerleşim yeri bir anda öyle veya global olarak kendini tanıtmaya başladı. Adamların turizmi patlarsa (geek turları- "yeryüzünde keşfedilmemiş yerler de varmış" "Ortaya City Managerı alıp gülmece" vb) şaşırmam. Beyefendiye de 3 vakte kadar "The Internet Mahir of USA" gibi bir ünvan/ödül verilmesi de mümkündür. Ha ileride başkanlığa aday olamyı düşünür mü onu bilemeyeceğim.
0
Zebani
Bu adamın USA başkanı olması yakındır. Zaten böyle bir başkanları var şuan. Belki dünya daki en aptal adam. Busht.
0
ghanthar
Habere eklemeyi unutmuşum ama en çok ta başkan arkadaşın olay çözüldükten sonra "hosting firmasının ismini daha önce verseydin ben de seni tehdit etmek zorunda kalmazdım" gibisinden bir laf etmesine koptum. Özür dilerim ben salağım demiyo da.....
0
vampir
mailleri okuyordum da su cumle olayi bitirdi: " I am computer literate! I have 22 years in computer systems engineering and operation." az once bir mail okudum .pdf dosya elde etmek icin .doc uzantilarini .pdf'e ceviren cs-ogrencilerinden bahsediyordu.. vahim..
0
anonim
Ya gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum ama gülmekten bütün uykum kaçta gecenin şu saatinde :). Yakın a bunun Türk versiyoınu da çıkar bir yerlerden. "Baba sizin pardus bizim tükkanın önünü kapıyo bi zahmet çek onu " gibilsinden...
0
towsonu2003
Muhteşem! Tek kelimeyle muhteşem! Adamın kelini öpmek lazım (no offense). Bir de "reklamdan korkum yok" demiş. Erdoğan gibi bişey herhal bu da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yaratıcı Şakalar

meddah

Paul Graham Hackers & Painter kitabında programcıların bir bayramı olsa bunun 1 Nisan tarihi olacağını söyler. Çünkü programcılar neşe dolu ve yer yer muzır davranışlar içinde olan insanlardır. Bu anlamlı günde kimler şakaladı kimler şakalandı....

Windows 2000 Linux’a karşı...

X-cise

BBSpot.Com İşletim Sistemi Karşılaştırması...

BBSpot bugüne kadar adil ve dürüst yazılarıyla, büyük bir güven ve saygı kazanmıştır. Donanım ve yazılım tanıtımları ile de aynı geleneği devam ettiriyoruz. Diğer teknik siteler sizleri gereksiz ayrıntılı “teknik detaylar” ile boğarlar. Hatta, test ederken, bahsettikleri programları ve donanımları kesin kullanmışlardır. Burada, BBSpot’da, bu teknik şeyler, kendi düşüncelerimizi eklememizi engellemez.

Bu gün Windows 2000 ve Linux’u kafa kafaya yarıştırıyoruz ve böylece teknik olarak kimin daha mükemmel olduğunu anlamaya çalışıyoruz...

Molesoft UK Genel Müdürü ile Röportaj

FZ

Molesoft'un İngiltere müdürü eleştirileri yanıtlıyor.

Bu hafta, Molesoft'un İngiltere operasyonlarından sorumlu müdürü Nigel Archway ile yaptığımız röportajı gururla sunuyoruz (söz konusu şirketle diğer şirketler arasındaki benzerlikler tamamen tesadüfidir)

Bir Dosyadan Klasör Olmaz Demeyin!

murat09

Bu Micros~1 XP´de yine JPGlerle işim gereği uğraşırken tekrar bir hata buldum. Gerçi fark edeli epey oluyor ama yeniden önüme çıkınca, belki yazılmamıştır diye düşündüm. Adamlar aslında iyiler, sitelerindeki makalelerde epey bir yol gösteriyorlar bu sorunlar icin (3 makalede uzun uzun 'ayrılmış aygıt adları' dosyalarının nasıl isimlerinin değiştirileceğini anlatmışlar). Ama ikide bir cıkarılan Service Pack'lerde bu hataları düzeltmek nedense akıllarına gelmiyor.
Bu görüntü Xp Pro. Corp. Edition + SP1 yüklü bir makinada, JPEG dosyasının ismini değiştirmek için F2 tuşuna bastıktan sonra alınmıştır. XP, salt okunur resim dosyalarının ismini değiştirmeye kalkarsak hep bu hatayı veriyor. Gerçi ismini değiştiriyor ama hata hatadır, değil mi. Son kullanıcıyı düşündüğünüzde, saç baş yoldurur bu sorunlar.
Saygılar.

Linus Torvalds’a otobüs çarparsa ne olur?

xelon

İnternet'te oradan oraya savrulurken Wikipedia'da Linus Torvalds'ın biyografisine( İngilizce | Türkçe ) denk geldim. Mizah başlığı altındaki "What If Linus Torvalds Gets Hit By A Bus? - An Empirical Study" bağlantısı dikkatimi çekti. Büyük bir keyifle okuduktan sonra Türkçe'ye çevirmek aklıma geldi. Ve işte burdayım.

Yazıyı okuduktan sonra insanın aklına takılmıyor değil, gerçekten Linus Torvalds'a birşey olsa sizce Linux'e ne olur?