temsilciliği bilgi üni yürütüyor ve hatta bundan 2-3 yıl önce lansmanı olacaktı ama... biraz bişiler yapılsa, yapılıyorsa bundan da bahsedilse ya da yapacak insanlara bırakılsa daha leziz olmaz mı?
özgür yazılım günlerine ara verilmesine çok üzüldüğümü belirttikten sonra soruların cevaplarına geleyim kendimce.
öncelikle şehir(ist) dışındaki etkinliklere şimdiye kadar hiç katılmadım, belki gidecek bir grup olsaydı yol gözümde büyümezdi (; bu açıdan belki okullar/kulüpler şenliklere gitmek için ön ayak olabilirler.
şenlik ve x günleri arasında da bence bir içerik farkı var, şenlik bir hafta sürüp içine çeşit çeşit bir sürü şey sokabilir, tuxman'e pasta atmaktan, gnu'nun üzerinde durmacaya kadar (çok abarttım P= )
x günlerinde ise o x her neyse onun içeriğinde bir şeyler beklerim, ancak daha önceki yorumda dendiği gibi sadece saksı gibi oturmaktansa eğitim, atölye gibi şeyler olsa hatta belki eğitime katılanlara uyduruktan da olsa bir belge verilse ilgi çekici olabilir.
bir soru da şu bence: etkinlik tek bir konu üzerine mi yoğunlaşmalı, yoksa bir çok konuda farklı etkinlikler mi düzenlenmeli? mesela özgür yazılım günleri sadece fonksiyonel programlamaya yoğunlaşırsa ve ben bundan hazzetmiyorsam kalkıp da gelmem, ama fonksiyonel programlamanın yanı sıra yeni bir dil tanıtımı, gimp atölyesi, son bir senede özgür yazılım dünyasında olan önemli olaylar gibi bir kaç konu varsa ilgimi çekebilecek konular daha çok görünüyor o zaman gider kafamı içeri uzatabildiğim seminere dalarım (;
bilgi üniversitesinin öğrencilerine değinecek olursam, (türkiye'de pek çok üniversitenin pek çok bölümünde olduğu gibi) "çoğu" sanki sadece okumak için orda, bilgisayar onların ekmeği suyu hayatı değilmişçesine kendilerini okula götürüp getiriyorlar bu da sadece not için bir şeyler yapmaları demek oluyor. seminer dersini kısa yoldan geçmek için turing günlerine gelip not alıp gidiyorlar, çok yazık. arada gerçekten ilgilendiği için orda olanlar var haklarını yemek ayıp olur.
bir ara bizde de uygulanmıştı, bir kaç hafta sürmedi (;
bölüm politikası hep %100 ingilizceydi ama bu hiçbir zaman uygulanmadı ya da uygulanamadı. hatta "herkesin türk olduğu bir sınıfta neden ingilizce konuşuyoruz ki" sözlerini kendi hocalarımız da dahi pek çok kişi söyledi. sözlerimin altında yatan sebepler sanırım anlaşılıyordur.
bu arada okulun uygulaması %90 ingilizce eğitimdir (en azından ben girdiğimde oyleydi), ikisi birbirinden farklıdır karışmasın.
> zor konu derken?
bolum ogrencisi olanlar buradaki zor ile ne denmek istedigini daha rahat anlayabilirler. ozellikle 4 senelik mufredati 4 seneden uzun surede tamamlayanlar bu zorlugu sorgulamanizdan hosnut olmayacaklardir.
4 senelik müfredatı 5.5 senede bitiren biri olarak zor konuların pek çok olduğunu biliyorum ama ilan verildiğine göre bir kaç örnek verilse bence hiç fena olmaz. "zor" çok göreceli bir kavram olmuş. ben automata'yı tıkır tıkır yaparken çok zorlanan ve çeşitli kişilerce bir kaç kere anlatılmasına rağmen hala anlamayan öğrencileri de biliyorum. sonuçta ilan öğrencilere değil "mezun"lara verilmiş (;
> İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek
tum ders ve classlar ingilizce veriliyor, bu yuzden bu sart
dersler tamam da class'lar? "%90 ingilizce eğitim anlayışında olduğumuz için bunu arıyoruz ama çok da zorunlu değil" dense daha bi anlayacağım P=
chris hoca super bir insandır neden bahsettigini bilmiyorum ama anlattiklarini dinlemeyi her zaman severim. sanirim bugunku dersi veren kisi tugba yildiz (dalyan) ibm'den gelense serkan sahin olmali (=
kahve makinasi en yakin sanirim kopruden salonun oldugu binaya girerken kapinin hemen yaninda var, bir tane diger binanın kantine gecis kapisinin orda kuytuda var. en yakin bunlar uzakca olanlarsa ibm merkezinden yokus asagi inince solda ve mahkeme salonunun oldugu bina kantini (en alt kat)
dünyanın her yerinde oldugu gibi bunlarda da para yutmak, icinde malzeme olmamasina ragmen yok dememek gibi sorunlari var, pek tavsiye edilmez o yuzden (= sikayet edilecek mercii neresidir o da mechul.
cok sevindim guzel gectigine.. ben gelmedim ama arkadasi gonderdim o da memnun kalmis.. ibm merkezinde olacagini zannediyordum ben egitimin, mahkeme salonunda yapilmis.. devami da guzel gelir umarim.. iyi dersler diliyorum (=
ufak bir sırrım var: öss'de bilgisayar bilimlerini tutturmadan önce, giremesem de dünyanın sonu degil bilge adam'a gidip bir win sertifikası alıveririm yahu diyordum. (=
kötü gözle bakmak ne demek.. onların tökezlediği yerde bizler sağlam yürüyor olacağız (koşmak gerekmiyorsa tabii [= )
Ama öyle olsa bile yeni klasör sorusu oldukça saçma. Solak da olabilirim...
solak olmamakla beraber uzunca bir süredir fareyi solda kullanıyorum. sanırım insan bir süre sonra alışıyor sağ tuş dendi mi aslında sol denmesi gerektiğini falan (bu arada sağım solumu da karıştırır oldum ya neyse) ve hatta kendi de öyle kullanıyor.
şimdiye kadar solaklara göre bilgisayar dünyasını geçtim, genelde bir kullanım klavuzu görmedim (ki annem solak olduğundan dikkat ettiğim bir şeydir) farelerin bile solaklara göre modellerinin pek az olduğu düşünülürse şaşırmamak lazım.
solaklar ya da çift elliler bayağı azlar herhalde ki sağlaklar dünyasının standartlarında yaşıyoruz her şeyi..
mailleri okuyordum da su cumle olayi bitirdi:
" I am computer literate! I have 22 years in computer systems engineering and operation."
az once bir mail okudum .pdf dosya elde etmek icin .doc uzantilarini .pdf'e ceviren cs-ogrencilerinden bahsediyordu..
vahim..
banner ve buton eksikligini fark ederek az once deviantart sayfamda bir yarisma actim. secici kurul olarak proje paydaslarini (sevgili fz oyle dedi) yazdim. kendim karsiyalacagim ufak bir odul de koydum, deviantartta adettendir.
seciciler katilimlari begenmese de bu odulu ben verecegim ama umid ederim ki guzel bir sonuc elde edilir, daha fazla ayrinti ya da ek bi kategori gerekir mi yazayim mi?
not: umarim bir bilgisayar da bizden diyebilecegim ev ici ar-ge calismalarim basliyor P=
hosgeldin deniz!
miniciksin simdi, goz kapayip acana kadar kocaman olacaksin, sakin acele etme agirdan al tadini cikar, tabii birak anne babada tadini cikarsin bu zamanlarin..
mutlu bir bebek ol! ^^
deviantart kullanicisi olarak grease monkey'e pek bir asinayim bu yazi super olmus aklimin ucundan gecmezdi arastirmak..
grease monkey gercekten pek bir eglenceli degisik degisik ozellikler eklemek cikarmak ve gercekten burdaki tabirle turlu maymunluklar yapmak hatta mudavimi oldugumuz siteleri maymuna cevirmek mumkun..
ayrica baskalarinin yazdigi programciklara mudahele ederek onlari daha da ozellestirmek grease monkey'i daha da cekici kiliyor benim icin..
bu arada wikipedia icin de varmis scriptler fz bunu nasil atladin bilemiyorum (=
ya nolur birisi su divxler nerdeyse bir link versin simdiye kadar cok sordum cok aradim bir turlu bulamadim
rms'in konusmasini tekrar izlemek cok hos olurdu..
daha once mail adresi iptal etme, uye oldugum sitelerden ayrilma istegi yasamis oldugum icin bu durumu anliyorum.
elbette girmessin olur biter
ama insanin icinde bir sekilde o uyelikle ilgili sorumluluk kaliyor ve kendini kotu hissediyor.. en azindan benim icin boyle..
halbuki uyeligimi iptal edebilme sansim olsaydi daha rahat edecektim..
tabi bir de bos yere yer kaplamama istegi de tasiyor insan ister istemez..
sanirim yazida bahsi gecen kisi(ler) de bu sekil hissetmis olabilir.. (:
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium ( 8)
cumartesi günkü seminerlerden de -özellikle leslie hawthorn'unkini- bekliyoruz..
bi de neden cumartesi pazar yerine cuma cumartesi tercih edildi merak ediyorum, sayın butch bu konuda bir açıklama getirsin (=