Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

0
tongucyumruk
Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

Matt Zimmerman - Ubuntu Inside Out


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (436M)

Chris Stephenson - Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Programları: Teori ve Pratik Arasındaki Büyüyen Uçurum


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (268M)

Görüşler

0
muhuk
Videolar torrent olarak paylaşılsa ne güzel olurdu.
0
Tarık
Chris Stephenson hocanın konuşması, piyasanın akademiye etkisini gayet güzel anlatabilen bir konuşma olmuş. Sanırım ayrıca, java nın ya da benzer -piyasa dillerinin- duygusal ya da fanatik olmadan nasıl rasyonel olarak "aptalca" olabildiklerine dair kanıtları sunabilen ender konuşmalardan biriydi.

Burada küresel bilgisayar piyasasının gayri bilimsel gelişimi, yönelimi ve akademinin bundan ciddi manada etkilenir oluşu düşündürücü. Fakat içerisinde bulunduğumuz sistem zaten -yalnızca kar- odaklı yaşayan bir sistem ise nasıl farklı birşeylerin evrimleşmesinden bahsedebilirdik ki. Sistemi gereği yoğun olarak yalnızca para odağında gelişim gösteren insanlığın evrimi elbetteki yeterli bir zaman sonra piyasanın akademiyi ve bilimselliği büken yönüyle tanışacaktı.

Özgür dünya birazda bu yüzden olmalı, yaşatılmalı, geliştirilmeli, korunmalı.

saygıyla.
0
vampir
chris hoca'nın konuşmasında orda olmak isterdim, keyifli bir anlatımı var her zamanki gibi..

cumartesi günkü seminerlerden de -özellikle leslie hawthorn'unkini- bekliyoruz..

bi de neden cumartesi pazar yerine cuma cumartesi tercih edildi merak ediyorum, sayın butch bu konuda bir açıklama getirsin (=
0
Tarık
Korkulan odur ki, bir zamanların fazlamesai yapan gençleri buraları artık iyiden iyiye terketmişler. Hadi FZ, conan anladık dışarı kaçmışlar, diğerleri neredeler? Fazlamesai.net in böyle bir kaderi yok, olmamalı.
0
Betelgeuse
Hala buralara uğrayıp bakınıyorum ama tenhalaşmış gibi sanki.
0
Tarık
Sanırım Fazlamesai.net' i ortaya koyan çekidek ekip bir anda ortadan kayboldu (bermuda şeytan üçgeni). Benim tahminlerim, olayı uzun zamandır yalnızca FZ nin götürüyor olduğuydu zaten. Fakat FZ de Belçika falan derken doğal olarak etkileşim çıtasını yükseltti ve ilgilenemiyor. Çoğunluk çevrimiçi olma özürlü konuklardan oluşunca da ortam tenhalaşıyor elbette :)
0
butch
FM'i ihmal ettiğimiz doğru. Ama buralardayız hala. Tenhalaşmanın sebebini iyi analiz edip beraberce bir çözüm bulmak gerekiyor sanırım.
0
Tarık
Tenhalaşma sorununun kaynağı sayılar değil sanırım, zira bazen görebildiğim kadarıyla konuk sayısı 60-70 e bile çıkabiliyor. Alışılmış insanların artık ortalıkta görünmüyor oluşu çevrimiçi olan takipçilerde psikolojik etki yapıyor olsa gerek. Elbette ki bir ara uzun süre haber girilmediğinide unutmamak lazım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzmir'de Linux Semineri

o_ozardic

6 Nisan'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir Linux semineri var. Doğan Zorlu'nun vereceği "Linux ve Özgür Yazılım Üzerine Sohbetler" konulu seminer M01 no'lu anfide saat 17:00'de başlayacak. Seminer, herkese açıktır, herkes davetlidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nden Notlar

tongucyumruk

Bir şenlik daha geride kaldı. Dört gün boyunca eğlenildi, seminerlere girildi ve oyunlar oynandı. Bana da şenliğin ardından olan bitenleri özetlemek düştü.

Aslında son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşan blog olgusu ve özellikle GNU/Linux konusu ile ilgili insanların bloglarının bir anlada "harmanlandığı" Gezegen Linux gibi sayfalar sayesinde çoğu insan şenliğe katılanların bloglarından şenliği günü gününe takip etme fırsatı buldu. Ben de biraz blog ayarında son dört gündeki gözlemlerimi topluca burada paylaşmayı tercih ettim.

Spinoza ve Biz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsünde, 22 Mayıs Pazar günü saat 13:30'da "Spinoza ve Biz" başlıklı bir konferans düzenlenecektir. Ulus Baker ve Eylem Canaslan'ın sunacağı konferans kamuya açıktır.

Spinoza ile ilgili kısa bilgi Türkçe Vikipedideki Spinoza maddesinden edinilebilir.

Editörün Notu: Alelacele İngilizce halinden bir kısmını çevirip koydum, insanlık namıma, felsefe namıma belki birileri gerisini de getirir diye ümit ediyorum...

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

Özgür Web Teknolojileri 2010 Programı Yayınlandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlediği Özgür Web Teknolojileri Günleri 2010'un etkinlik programı açıklandı.

Sponsorluğunu Uygun Teknoloji, Gittigidiyor.com ve OBSS'nin yaptığı etkinlikte 2 gün boyunca 3 paralel salonda 40'ın üzerinde konuşmacı seminerler, atölyeler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

Çeşitli programlama dillerinde web uygulamaları geliştirmekten yaygın içerik yönetim sistemlerine, kullanılabilirlikten kurumsal uygulama örneklerine dolu dolu bir içerik etkinlik katılımcılarını bekliyor.

Tüm etkinlik programı ve oturum özetleri için tıklayın.