Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

0
tongucyumruk
Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

Matt Zimmerman - Ubuntu Inside Out


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (436M)

Chris Stephenson - Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Programları: Teori ve Pratik Arasındaki Büyüyen Uçurum


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (268M)

Görüşler

0
muhuk
Videolar torrent olarak paylaşılsa ne güzel olurdu.
0
Tarık
Chris Stephenson hocanın konuşması, piyasanın akademiye etkisini gayet güzel anlatabilen bir konuşma olmuş. Sanırım ayrıca, java nın ya da benzer -piyasa dillerinin- duygusal ya da fanatik olmadan nasıl rasyonel olarak "aptalca" olabildiklerine dair kanıtları sunabilen ender konuşmalardan biriydi.

Burada küresel bilgisayar piyasasının gayri bilimsel gelişimi, yönelimi ve akademinin bundan ciddi manada etkilenir oluşu düşündürücü. Fakat içerisinde bulunduğumuz sistem zaten -yalnızca kar- odaklı yaşayan bir sistem ise nasıl farklı birşeylerin evrimleşmesinden bahsedebilirdik ki. Sistemi gereği yoğun olarak yalnızca para odağında gelişim gösteren insanlığın evrimi elbetteki yeterli bir zaman sonra piyasanın akademiyi ve bilimselliği büken yönüyle tanışacaktı.

Özgür dünya birazda bu yüzden olmalı, yaşatılmalı, geliştirilmeli, korunmalı.

saygıyla.
0
vampir
chris hoca'nın konuşmasında orda olmak isterdim, keyifli bir anlatımı var her zamanki gibi..

cumartesi günkü seminerlerden de -özellikle leslie hawthorn'unkini- bekliyoruz..

bi de neden cumartesi pazar yerine cuma cumartesi tercih edildi merak ediyorum, sayın butch bu konuda bir açıklama getirsin (=
0
Tarık
Korkulan odur ki, bir zamanların fazlamesai yapan gençleri buraları artık iyiden iyiye terketmişler. Hadi FZ, conan anladık dışarı kaçmışlar, diğerleri neredeler? Fazlamesai.net in böyle bir kaderi yok, olmamalı.
0
Betelgeuse
Hala buralara uğrayıp bakınıyorum ama tenhalaşmış gibi sanki.
0
Tarık
Sanırım Fazlamesai.net' i ortaya koyan çekidek ekip bir anda ortadan kayboldu (bermuda şeytan üçgeni). Benim tahminlerim, olayı uzun zamandır yalnızca FZ nin götürüyor olduğuydu zaten. Fakat FZ de Belçika falan derken doğal olarak etkileşim çıtasını yükseltti ve ilgilenemiyor. Çoğunluk çevrimiçi olma özürlü konuklardan oluşunca da ortam tenhalaşıyor elbette :)
0
butch
FM'i ihmal ettiğimiz doğru. Ama buralardayız hala. Tenhalaşmanın sebebini iyi analiz edip beraberce bir çözüm bulmak gerekiyor sanırım.
0
Tarık
Tenhalaşma sorununun kaynağı sayılar değil sanırım, zira bazen görebildiğim kadarıyla konuk sayısı 60-70 e bile çıkabiliyor. Alışılmış insanların artık ortalıkta görünmüyor oluşu çevrimiçi olan takipçilerde psikolojik etki yapıyor olsa gerek. Elbette ki bir ara uzun süre haber girilmediğinide unutmamak lazım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.

Kadir Has Üniversitesi BTŞ ve Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler 28-29 Nisan

anonim

Kadir Has Üniversitesi olarak, teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlerimize tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin 7.sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenliyor:

http://bts.khas.edu.tr

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Linux Semineri : Bilgi Güvenliği Temel Kavramları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'ndeki seminerde, bilgi güvenliği kavramı, amacı ve süreçteki aşamaları anlatılmakta. Güvenlik politikaları, uygulamaları ve denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken; güvenlik duvarı, saldırı tespit sistemi ve sanal özel ağ sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarileri de anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -