Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

0
tongucyumruk
Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

Matt Zimmerman - Ubuntu Inside Out


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (436M)

Chris Stephenson - Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Programları: Teori ve Pratik Arasındaki Büyüyen Uçurum


Sitenize eklemek için aşağıdaki kod parçasını kullanabilirsiniz:

Videoyu indir (268M)

Görüşler

0
muhuk
Videolar torrent olarak paylaşılsa ne güzel olurdu.
0
Tarık
Chris Stephenson hocanın konuşması, piyasanın akademiye etkisini gayet güzel anlatabilen bir konuşma olmuş. Sanırım ayrıca, java nın ya da benzer -piyasa dillerinin- duygusal ya da fanatik olmadan nasıl rasyonel olarak "aptalca" olabildiklerine dair kanıtları sunabilen ender konuşmalardan biriydi.

Burada küresel bilgisayar piyasasının gayri bilimsel gelişimi, yönelimi ve akademinin bundan ciddi manada etkilenir oluşu düşündürücü. Fakat içerisinde bulunduğumuz sistem zaten -yalnızca kar- odaklı yaşayan bir sistem ise nasıl farklı birşeylerin evrimleşmesinden bahsedebilirdik ki. Sistemi gereği yoğun olarak yalnızca para odağında gelişim gösteren insanlığın evrimi elbetteki yeterli bir zaman sonra piyasanın akademiyi ve bilimselliği büken yönüyle tanışacaktı.

Özgür dünya birazda bu yüzden olmalı, yaşatılmalı, geliştirilmeli, korunmalı.

saygıyla.
0
vampir
chris hoca'nın konuşmasında orda olmak isterdim, keyifli bir anlatımı var her zamanki gibi..

cumartesi günkü seminerlerden de -özellikle leslie hawthorn'unkini- bekliyoruz..

bi de neden cumartesi pazar yerine cuma cumartesi tercih edildi merak ediyorum, sayın butch bu konuda bir açıklama getirsin (=
0
Tarık
Korkulan odur ki, bir zamanların fazlamesai yapan gençleri buraları artık iyiden iyiye terketmişler. Hadi FZ, conan anladık dışarı kaçmışlar, diğerleri neredeler? Fazlamesai.net in böyle bir kaderi yok, olmamalı.
0
Betelgeuse
Hala buralara uğrayıp bakınıyorum ama tenhalaşmış gibi sanki.
0
Tarık
Sanırım Fazlamesai.net' i ortaya koyan çekidek ekip bir anda ortadan kayboldu (bermuda şeytan üçgeni). Benim tahminlerim, olayı uzun zamandır yalnızca FZ nin götürüyor olduğuydu zaten. Fakat FZ de Belçika falan derken doğal olarak etkileşim çıtasını yükseltti ve ilgilenemiyor. Çoğunluk çevrimiçi olma özürlü konuklardan oluşunca da ortam tenhalaşıyor elbette :)
0
butch
FM'i ihmal ettiğimiz doğru. Ama buralardayız hala. Tenhalaşmanın sebebini iyi analiz edip beraberce bir çözüm bulmak gerekiyor sanırım.
0
Tarık
Tenhalaşma sorununun kaynağı sayılar değil sanırım, zira bazen görebildiğim kadarıyla konuk sayısı 60-70 e bile çıkabiliyor. Alışılmış insanların artık ortalıkta görünmüyor oluşu çevrimiçi olan takipçilerde psikolojik etki yapıyor olsa gerek. Elbette ki bir ara uzun süre haber girilmediğinide unutmamak lazım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri / 2004

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre'ın ev sahipliği yaptığı Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi 27-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Üç gün boyunca eğitim seminerleri, konferanslar ve Özgür Yazılım / Açık Kaynak hakkında tartışmaların yapılacağı etkinlikte GNU projesinin kurucusu Richard STALLMAN ve sürpriz kişiler konuklarımız arasında olacak. Özgür yazılıma gönül vermiş herkesi bekliyoruz.

Linux Semineri -> Linux: Avantajlar ve Fırsatlar

loker

Linux Kullanıcıları Derneği, 28 Mayıs Cumartesi günü Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Görkem Çetin'in Linux'un yarattığı avantajları ve fırsatları anlatacağı seminer, saat 13:30'da başlıyor. Katılım her zaman olduğu gibi herkese açık. [ Detaylı Bilgi ]

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"

Turquaz Özgür Muhasebe Yazılımı Seminer

huseyin

15 Nisan Perşembe saat 19:00'da Linux Kullanıcıları Derneği ve IBM-Türk işbirliğiyle IBM İstanbul Linux Merkezi'nde Turquaz Semineri Düzenleniyor.

İki saat sürecek seminerin ilk saatinde Turquaz'ın yapısı, geliştirme aşaması ve vizyonu anlatılacaktır. İkinci saatinde ise özellikle programcı ve muhasebeciler için, programın dizaynı, eklenecek özellikler ve nasıl geliştirilebileceğinden bahsedilecek.

Özellikle muhasebecileri programın gelişimine katkıda bulunmaları için bekliyoruz.
Yer için tıklayınız.