İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

0
FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılmalıdır.

Görüşler

0
vampir

* Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
zor konu derken?

* İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
bu şartın aranmadığına nerdeyse eminim (=

* İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek,
bunun da (=

* İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.
bunun da (=

baş vurup da giren olursa bol şans diliyorum...
0
hakanlatif
Onlar formalite icabı takılmamak lazım böyle şeylere. Kendinizi yeterince iyi pazarlayabilirseniz neden olmasın. Simule etmek yapmanın yarısıdır. Aslında yapmasanız da olur simule edin yeterli.
0
cbc
> zor konu derken?
bolum ogrencisi olanlar buradaki zor ile ne denmek istedigini daha rahat anlayabilirler. ozellikle 4 senelik mufredati 4 seneden uzun surede tamamlayanlar bu zorlugu sorgulamanizdan hosnut olmayacaklardir.

sart olmadigini dusundugunuz konular ile ilgili 1-2 yorum yapayim.

> İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek
tum ders ve classlar ingilizce veriliyor, bu yuzden bu sart

> ilgili alanlarda yuksek ogrenim programina kayit/girisim
bu bilgi universitesinden daha ust duzeyde bir kurumu ilgilendiriyor. daha fazla bilgi icin insan kaynaklari ile gorusebilirsiniz. insan kaynaklarinin size doldurttugu belgelerden biri de yök formu.

> İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi
:) ilgili alanlarda iyi bir lisans derecesine sahip olmadan bu alanlarda iyi duzeyde bilgiye sahip olan adaylar lutfen basvurmaktan cekinmesin. diplomalari olsa da olmasa da ayni sekilde sinanacaklarindan eminim. sanmiyorum ki sorgusuz sualsiz "ah x uni'den 4.0 la mezunsunuz, aldik sizi" gibi bir is gorusmesi yasansin.

maalesef boyle duyurular common sense uzerinden tasarlanirlar. "bilgisayar bilimlerinden anlayan eleman araniyor" ilani sanirim insanlarin ne ile karsilasabilecegini bu metinden daha iyi anlatmiyor.

bu aciklama firsatini yarattiginiz icin tesekkur ederim, boylece adaylara bir nebze daha fazla bilgi aktarma sansim oldu.
0
vampir
> zor konu derken?
bolum ogrencisi olanlar buradaki zor ile ne denmek istedigini daha rahat anlayabilirler. ozellikle 4 senelik mufredati 4 seneden uzun surede tamamlayanlar bu zorlugu sorgulamanizdan hosnut olmayacaklardir.

4 senelik müfredatı 5.5 senede bitiren biri olarak zor konuların pek çok olduğunu biliyorum ama ilan verildiğine göre bir kaç örnek verilse bence hiç fena olmaz. "zor" çok göreceli bir kavram olmuş. ben automata'yı tıkır tıkır yaparken çok zorlanan ve çeşitli kişilerce bir kaç kere anlatılmasına rağmen hala anlamayan öğrencileri de biliyorum. sonuçta ilan öğrencilere değil "mezun"lara verilmiş (;


> İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek
tum ders ve classlar ingilizce veriliyor, bu yuzden bu sart

dersler tamam da class'lar? "%90 ingilizce eğitim anlayışında olduğumuz için bunu arıyoruz ama çok da zorunlu değil" dense daha bi anlayacağım P=
0
gmduncanidaho
dersler tamam da class'lar? "%90 ingilizce eğitim anlayışında olduğumuz için bunu arıyoruz ama çok da zorunlu değil" dense daha bi anlayacağım P=

Bu senenin başından beri Class'larda da İngilizce konuşma zorunluluğu mümkün olduğu kadar uygulanıyor, en azından benim şahit olduğum kadarıyla. Hani olur da bir türlü anlamazsak anca Türkçe anlatmaya başlıyor asistanlar dersi. Kişiden kişiye değişiyor tabii ki ama bölüm politikasının %100 İngilizce olduğunu biliyorum.

Merak ettim hangi derse girecek yeni asistan, bize gelir mi acaba :P

0
vampir
bir ara bizde de uygulanmıştı, bir kaç hafta sürmedi (;
bölüm politikası hep %100 ingilizceydi ama bu hiçbir zaman uygulanmadı ya da uygulanamadı. hatta "herkesin türk olduğu bir sınıfta neden ingilizce konuşuyoruz ki" sözlerini kendi hocalarımız da dahi pek çok kişi söyledi. sözlerimin altında yatan sebepler sanırım anlaşılıyordur.

bu arada okulun uygulaması %90 ingilizce eğitimdir (en azından ben girdiğimde oyleydi), ikisi birbirinden farklıdır karışmasın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

anonim

Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

MPlayer (ve Niceleri) Yazılım Patentleri Nedeniyle Zor Durumda!

ykarslioglu

MPlayer, GNU/ Linux camiasının en yetenekli çokluortam oynatıcılarından biri fakat sitesinde hiç iç açıcı olmayan haberler var.

Yazılım patentleri konusu, özgür yazılımların birçoğunun önünü kapatma tehlikesini bereberinde getiriyor. Ayrıntıları http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html adresinden okuyabilirsiniz...

VolksWagen´in 1 litre benzinle 100 km giden arabası

conan

Her ne kadar haber oldukça eski olsa da ben yeni duydum. VW yeni bir prototip araç geliştirmiş ve bu araç 1 litre benzinle 100+ km mesafe alabiliyor. Hatta aracın basına tanıtıldığı gösteride iki üst düzey VW yöneticisini bir noktadan öbür noktaya taşırken yaktığı benzin miktari ise 0.89 litre! Araç Biodiesel denilen bir yakıt türü kullanıyor. Bu yakıt şu anda Avrupa'da satışa çıkmış. Aracın test verileri de oldukça ilginç. Araba 230 kmlik bir mesafeyi 75 km/h ortalama hızla yaklaşık 3 saatte almış.

Arabanın dikkatimi çeken bir başka özelliği ise klasik konsept araba dizaynından oldukça farklı olması. Örneğin arabanın uzunluğu 3,65 m genişliği 1,25 m, yüksekliği ise 1 m civarlarında. Yani, "aman en az benzin yaksın ama tipi de maymuna benzerse benzesin" şeklinde yaklaşılmamış olaya. Arabanın haberinin geçtiği sayfada 3 tane fotoğrafını görebilirsiniz. Belki de gelecekte şehir arabaları buna benzeyecek :)

11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

anonim

ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

Kamu Sektörü Linux Yetkinlik Merkezi Açıldı

vst

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Sektörü Linux Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürünün ve IBM Türk Genel Müdürünün katılımlarıyla Ankara'da açıldı.

Konuşması sırasında Türkiye'de 75 Linux kullanıcısı var. diyen bakan, akabinde 75,000 diyerek bunu düzeltti.