İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

0
FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılmalıdır.

Görüşler

0
vampir

* Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
zor konu derken?

* İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
bu şartın aranmadığına nerdeyse eminim (=

* İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek,
bunun da (=

* İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.
bunun da (=

baş vurup da giren olursa bol şans diliyorum...
0
hakanlatif
Onlar formalite icabı takılmamak lazım böyle şeylere. Kendinizi yeterince iyi pazarlayabilirseniz neden olmasın. Simule etmek yapmanın yarısıdır. Aslında yapmasanız da olur simule edin yeterli.
0
cbc
> zor konu derken?
bolum ogrencisi olanlar buradaki zor ile ne denmek istedigini daha rahat anlayabilirler. ozellikle 4 senelik mufredati 4 seneden uzun surede tamamlayanlar bu zorlugu sorgulamanizdan hosnut olmayacaklardir.

sart olmadigini dusundugunuz konular ile ilgili 1-2 yorum yapayim.

> İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek
tum ders ve classlar ingilizce veriliyor, bu yuzden bu sart

> ilgili alanlarda yuksek ogrenim programina kayit/girisim
bu bilgi universitesinden daha ust duzeyde bir kurumu ilgilendiriyor. daha fazla bilgi icin insan kaynaklari ile gorusebilirsiniz. insan kaynaklarinin size doldurttugu belgelerden biri de yök formu.

> İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi
:) ilgili alanlarda iyi bir lisans derecesine sahip olmadan bu alanlarda iyi duzeyde bilgiye sahip olan adaylar lutfen basvurmaktan cekinmesin. diplomalari olsa da olmasa da ayni sekilde sinanacaklarindan eminim. sanmiyorum ki sorgusuz sualsiz "ah x uni'den 4.0 la mezunsunuz, aldik sizi" gibi bir is gorusmesi yasansin.

maalesef boyle duyurular common sense uzerinden tasarlanirlar. "bilgisayar bilimlerinden anlayan eleman araniyor" ilani sanirim insanlarin ne ile karsilasabilecegini bu metinden daha iyi anlatmiyor.

bu aciklama firsatini yarattiginiz icin tesekkur ederim, boylece adaylara bir nebze daha fazla bilgi aktarma sansim oldu.
0
vampir
> zor konu derken?
bolum ogrencisi olanlar buradaki zor ile ne denmek istedigini daha rahat anlayabilirler. ozellikle 4 senelik mufredati 4 seneden uzun surede tamamlayanlar bu zorlugu sorgulamanizdan hosnut olmayacaklardir.

4 senelik müfredatı 5.5 senede bitiren biri olarak zor konuların pek çok olduğunu biliyorum ama ilan verildiğine göre bir kaç örnek verilse bence hiç fena olmaz. "zor" çok göreceli bir kavram olmuş. ben automata'yı tıkır tıkır yaparken çok zorlanan ve çeşitli kişilerce bir kaç kere anlatılmasına rağmen hala anlamayan öğrencileri de biliyorum. sonuçta ilan öğrencilere değil "mezun"lara verilmiş (;


> İngilizce dilinde eğitim verebilecek seviyede İngilizce bilmek
tum ders ve classlar ingilizce veriliyor, bu yuzden bu sart

dersler tamam da class'lar? "%90 ingilizce eğitim anlayışında olduğumuz için bunu arıyoruz ama çok da zorunlu değil" dense daha bi anlayacağım P=
0
gmduncanidaho
dersler tamam da class'lar? "%90 ingilizce eğitim anlayışında olduğumuz için bunu arıyoruz ama çok da zorunlu değil" dense daha bi anlayacağım P=

Bu senenin başından beri Class'larda da İngilizce konuşma zorunluluğu mümkün olduğu kadar uygulanıyor, en azından benim şahit olduğum kadarıyla. Hani olur da bir türlü anlamazsak anca Türkçe anlatmaya başlıyor asistanlar dersi. Kişiden kişiye değişiyor tabii ki ama bölüm politikasının %100 İngilizce olduğunu biliyorum.

Merak ettim hangi derse girecek yeni asistan, bize gelir mi acaba :P

0
vampir
bir ara bizde de uygulanmıştı, bir kaç hafta sürmedi (;
bölüm politikası hep %100 ingilizceydi ama bu hiçbir zaman uygulanmadı ya da uygulanamadı. hatta "herkesin türk olduğu bir sınıfta neden ingilizce konuşuyoruz ki" sözlerini kendi hocalarımız da dahi pek çok kişi söyledi. sözlerimin altında yatan sebepler sanırım anlaşılıyordur.

bu arada okulun uygulaması %90 ingilizce eğitimdir (en azından ben girdiğimde oyleydi), ikisi birbirinden farklıdır karışmasın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

Bilgisayar Devleri Çalışanları Sömürüyor

FZ

Cafod araştırma şirketinin araştırma raporuna göre HP, Dell, IBM gibi uluslararası dev şirketlerin gelişmekte olan ülkelerdeki fabrikaları kırmızı alarm veriyor. Rapora göre ayrımcılık ve kötü çalışma koşulları bu tip fabrikaların ortak sorunu. Markaların bulunduğu ülkelerdeki iş yasalarının da çoğuna uyulmadığı gözlenen bir diğer eksiklik oldu. Örneğin Meksika'da kendisinin ya da ailesinden bir kişinin herhangi bir sendikayla ilişkisi ya da buna sempatisi tespit edildiği anda işine son veriliyor. Araştırma geliştirme görevlileri kadrolu değil kısa dönem sözleşmeli olarak çalıştırılıyor. Tayvan kökenli fabrikalarda en temel sağlık ve güvenlik şartları ihlal ediliyor. Çin'deyse kirlilik ve göçmen işçi çalıştırma had safhada. Dinlenmeksizin en az 10 saat çalışmak da cabası.

Kaynak: Radikal

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

butch

Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.