MySQL popüler ama sınırlı

0
SHiBuMi
InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.
Haberde Sun Microsystems'in, LX50 serisi giriş seviyesi sunucuları, Solaris 9 Companion CD ve çeşitli Cobalt sunucuları ile birlikte dağıttığı MySQL'den övgüyle bahsettiğinden ve desteğinin süreceğinden de bahsediliyor.

Elbette teknoloji karşılaştırılması yapıldığında DB2 ve 9i karşısına MySQL'i koymanın pek manası yok ama MySQL'in InnoDB ile olan birlikteliği performans ve kalite açısından olumlu yönde ilerliyor ve open-source olmasının avantajları düşünüldüğünde küçük ölçekli ERP uygulamaları için (ki Türkiye'de üretim yapan birçok firma bu kapsama alınabilir) usta bir veritabanı yöneticisi ve programcısının elinde MySQL, DB2 ve 9i kadar başarılı olabilir. Tabii bu kadar lafı ettikten sonra Türkiye'de ERP uygulaması projesini kim kaybetmiş de biz bulduk üstünde tartışıyoruz diyebilirsiniz, haklısınız da, olsun bir gün şansınız yaver giderse bu yazıyı hatırlar ve veritabanı seçiminizi ona göre yaparsınız ;)

Görüşler

0
cevreci
selam,
nacizane benim gibi cahile ERP ve CRM gibi terimlerin içeriklerini biraz açıklar mısınız? nedir bunlar ne yaparlar?
0
anonim
Merhaba,

ERP:Enterprise Resource Package

CRM:Customer Relations Managment

Olmakla birlikte ikisi büyük miktarlarda verinin kullanıldığı pahalı ve büyük programlardır.

Benimde bildiklerim bu kadar. Herhalde olayın özü bu olsa gerek.
0
anonim
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning olacak. ERP uygulaması bir kurumun bütün işleyişini elektronik ortama aktarmayı amaçlar. Bunun içinde üretim adımları, stok ve sevkiyat işlemleri, satış ve satış sonrası hizmetler de dahil edilebilir. CRM ise ağırlıklı olarak kurumların pazarlama departmanları tarafından kullanılan, müşteri ve müşteri alışkanlıklarının takibi ve analizi konusuna odaklanmış uygulamalardır. CRM uygulamaları genellikle call-center uygulamaları ile beraber kullanılır, örneğin bir bankanın telefon bankacılığı hattını kullandığınızda sizin sistemdeki her hareketiniz kaydedebilir, müşteri temsilcisi hakkınızda notlar alabilir, böylece siz faklı müşteri temsilcileri ile konuşsanız bile derdinizi farklı kişilere habire anlatmak zorunda kalmamanız sağlanır (ya da öyle umut edilir).

ERP kapsam olarak daha geniş olduğu için orta ölçekli bir firmada bile rahatlıkla milyon dolarlı rakamlara ulaşılabilir. CRM ise tek bir konuya odaklı olduğu için genellikle onbin dolarlı rakamlar seviyesindedir.
0
cevreci
selam,

adını çokça duyup ne olduğunu anlamadığım SAP bir ERP programı mı oluyor peki?

bir de anlamadığım veya mantığıma oturtmakta zorluk çektiğim konu, ERP'yi şirkete oturtmak için şirketin gayet kurumsal düşünceli ve iş akış şemaları vb standardizasyonlarını bitirmiş olması gerekiyor değil mi? yani zırt pırt pazar stratejilerini, dağıtım kanallarını veya benzeri konularda değişiklilik yapmaması gerekiyor, doğru mu anlamışım?

teşekkürler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cep telefonları ve radyasyon oranları

maat

Neredeyse hastalık derecesinde bağlandığımız cep telefonlarının radyasyon yaydığı konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Gazete okurken rastladığım bir haberde cep telefonu marka ve modellerine göre yaydıkları radyasyon oranını veren bir site adresi gözüme çarptı. Ayrıntılar http://www.sarvalues.com adresinden görülebilir.

Tcl/Tk 8.5 Çıktı

anonim

Açık kaynak kodlu betik dillerinin atası Tcl/Tk nın kararlı yeni sürümü 8.5 duyuruldu. Yeni sürüm TCL dili için birçok güncelleme ve performans iyileştirmesinin yanında popüler grafik arayüz kütüphanesi TK için de yeni arayüz bileşenleri ve yeni bir tema sistemi gibi birçok yenilik içeriyor. Bilgi ve kaynak kodları aşağıdaki adreslerde:

http://www.tcl.tk
http://www.sourceforge.net

Kopya korumalı CD karşıtları meydanlarda

butch

Kopya korumalı cd karşıtları, İngiltere'de bugün protesto amacıyla sokaklara dökülecekler. Temel sebep cd üreticilerinin tüketicilere bu medya hakkında yeterince bilgi vermemiş olması, bu cd'lerin bazılarının bilgisayarlar, DVD player vb. gibi cihazlarda çalınamayacak olması. Detaylı haber burada.

Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

anonim

Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.

OpenOffice.org için Türkçe Dilbilgisi Denetleyici Gelecek Mi?

FZ

Microsoft Word'ün İngilizce için yaptığı (ve benim de zamanında bazı işler için epey faydalandığım) dilbilgisi denetleme işini OpenOffice.org üzerinden Türkçe için yapmak mümkün mü? Bu seneki Google Summer of Code'da böyle bir proje açılmış görünüyor ve işi üstlenen de Ezgi Çiçek:

The aim of this project to add grammar support for Turkish language, and write an Office Suite for Open Office. The suggested language checker, Language Tool is a corpus level rule-based language checker that will find errors for which a rule is defined in its XML configuration files. Rules for more complicated errors will be written in Java.