MySQL popüler ama sınırlı

0
SHiBuMi
InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.
Haberde Sun Microsystems'in, LX50 serisi giriş seviyesi sunucuları, Solaris 9 Companion CD ve çeşitli Cobalt sunucuları ile birlikte dağıttığı MySQL'den övgüyle bahsettiğinden ve desteğinin süreceğinden de bahsediliyor.

Elbette teknoloji karşılaştırılması yapıldığında DB2 ve 9i karşısına MySQL'i koymanın pek manası yok ama MySQL'in InnoDB ile olan birlikteliği performans ve kalite açısından olumlu yönde ilerliyor ve open-source olmasının avantajları düşünüldüğünde küçük ölçekli ERP uygulamaları için (ki Türkiye'de üretim yapan birçok firma bu kapsama alınabilir) usta bir veritabanı yöneticisi ve programcısının elinde MySQL, DB2 ve 9i kadar başarılı olabilir. Tabii bu kadar lafı ettikten sonra Türkiye'de ERP uygulaması projesini kim kaybetmiş de biz bulduk üstünde tartışıyoruz diyebilirsiniz, haklısınız da, olsun bir gün şansınız yaver giderse bu yazıyı hatırlar ve veritabanı seçiminizi ona göre yaparsınız ;)

Görüşler

0
cevreci
selam,
nacizane benim gibi cahile ERP ve CRM gibi terimlerin içeriklerini biraz açıklar mısınız? nedir bunlar ne yaparlar?
0
anonim
Merhaba,

ERP:Enterprise Resource Package

CRM:Customer Relations Managment

Olmakla birlikte ikisi büyük miktarlarda verinin kullanıldığı pahalı ve büyük programlardır.

Benimde bildiklerim bu kadar. Herhalde olayın özü bu olsa gerek.
0
anonim
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning olacak. ERP uygulaması bir kurumun bütün işleyişini elektronik ortama aktarmayı amaçlar. Bunun içinde üretim adımları, stok ve sevkiyat işlemleri, satış ve satış sonrası hizmetler de dahil edilebilir. CRM ise ağırlıklı olarak kurumların pazarlama departmanları tarafından kullanılan, müşteri ve müşteri alışkanlıklarının takibi ve analizi konusuna odaklanmış uygulamalardır. CRM uygulamaları genellikle call-center uygulamaları ile beraber kullanılır, örneğin bir bankanın telefon bankacılığı hattını kullandığınızda sizin sistemdeki her hareketiniz kaydedebilir, müşteri temsilcisi hakkınızda notlar alabilir, böylece siz faklı müşteri temsilcileri ile konuşsanız bile derdinizi farklı kişilere habire anlatmak zorunda kalmamanız sağlanır (ya da öyle umut edilir).

ERP kapsam olarak daha geniş olduğu için orta ölçekli bir firmada bile rahatlıkla milyon dolarlı rakamlara ulaşılabilir. CRM ise tek bir konuya odaklı olduğu için genellikle onbin dolarlı rakamlar seviyesindedir.
0
cevreci
selam,

adını çokça duyup ne olduğunu anlamadığım SAP bir ERP programı mı oluyor peki?

bir de anlamadığım veya mantığıma oturtmakta zorluk çektiğim konu, ERP'yi şirkete oturtmak için şirketin gayet kurumsal düşünceli ve iş akış şemaları vb standardizasyonlarını bitirmiş olması gerekiyor değil mi? yani zırt pırt pazar stratejilerini, dağıtım kanallarını veya benzeri konularda değişiklilik yapmaması gerekiyor, doğru mu anlamışım?

teşekkürler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mac OS X, Linux ve Windows 'u aynı makinada mı çalıştırmak istiyorsunuz?

rob33n

SWsoft'tan guzel bir program..
VirtualBox ve WMware tarzı bir yazılım olan Parallels 9 Ocak 'ta beta olarak piyasaya sunuldu. Uygulama, içerisinde 50 'den fazla işletim sistemini bulundurmakta.

Linus Torvalds Kernel geliştirmeyi bırakıyor.

conan

Slashdot'un bu haberine gore Linus Torvalds kernel geliştirmekten yorulduğunu ve bu işi artık başka birisinin ele alması gerektiğini belirtti. Ne yazık ki beklenen gerçekleşti. Uzun zamandır soylentileri yalanlayan camia da bu haberle sarsıldı.

OK OK... 1 Nisan haberi nasıl olacak ki başka??... ;)

C++ Geliştirme IDEsi Code::Blocks ve Yenilikleri

Tarık

Özgür C++ tümleşik geliştirme ortamının uzunca bir süredir beklenen yeni kararlı sürümü, yeni sitesiyle beraber kullanıcılarla buluştu. Sürüm numaralandırma planı değişikliğe uğrayan Code::Blocks'un şu anki sürüm numarası 8.02 olarak güncellenmiş durumda.

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

ADSL Hızlanıyor

sansured

ADSL'de aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızı, 1 Kasım'dan itibaren 2 katına çıkıyor.

Haber hakkında detaylar ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklaması burada.