MySQL popüler ama sınırlı

0
SHiBuMi
InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.
Haberde Sun Microsystems'in, LX50 serisi giriş seviyesi sunucuları, Solaris 9 Companion CD ve çeşitli Cobalt sunucuları ile birlikte dağıttığı MySQL'den övgüyle bahsettiğinden ve desteğinin süreceğinden de bahsediliyor.

Elbette teknoloji karşılaştırılması yapıldığında DB2 ve 9i karşısına MySQL'i koymanın pek manası yok ama MySQL'in InnoDB ile olan birlikteliği performans ve kalite açısından olumlu yönde ilerliyor ve open-source olmasının avantajları düşünüldüğünde küçük ölçekli ERP uygulamaları için (ki Türkiye'de üretim yapan birçok firma bu kapsama alınabilir) usta bir veritabanı yöneticisi ve programcısının elinde MySQL, DB2 ve 9i kadar başarılı olabilir. Tabii bu kadar lafı ettikten sonra Türkiye'de ERP uygulaması projesini kim kaybetmiş de biz bulduk üstünde tartışıyoruz diyebilirsiniz, haklısınız da, olsun bir gün şansınız yaver giderse bu yazıyı hatırlar ve veritabanı seçiminizi ona göre yaparsınız ;)

Görüşler

0
cevreci
selam,
nacizane benim gibi cahile ERP ve CRM gibi terimlerin içeriklerini biraz açıklar mısınız? nedir bunlar ne yaparlar?
0
anonim
Merhaba,

ERP:Enterprise Resource Package

CRM:Customer Relations Managment

Olmakla birlikte ikisi büyük miktarlarda verinin kullanıldığı pahalı ve büyük programlardır.

Benimde bildiklerim bu kadar. Herhalde olayın özü bu olsa gerek.
0
anonim
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning olacak. ERP uygulaması bir kurumun bütün işleyişini elektronik ortama aktarmayı amaçlar. Bunun içinde üretim adımları, stok ve sevkiyat işlemleri, satış ve satış sonrası hizmetler de dahil edilebilir. CRM ise ağırlıklı olarak kurumların pazarlama departmanları tarafından kullanılan, müşteri ve müşteri alışkanlıklarının takibi ve analizi konusuna odaklanmış uygulamalardır. CRM uygulamaları genellikle call-center uygulamaları ile beraber kullanılır, örneğin bir bankanın telefon bankacılığı hattını kullandığınızda sizin sistemdeki her hareketiniz kaydedebilir, müşteri temsilcisi hakkınızda notlar alabilir, böylece siz faklı müşteri temsilcileri ile konuşsanız bile derdinizi farklı kişilere habire anlatmak zorunda kalmamanız sağlanır (ya da öyle umut edilir).

ERP kapsam olarak daha geniş olduğu için orta ölçekli bir firmada bile rahatlıkla milyon dolarlı rakamlara ulaşılabilir. CRM ise tek bir konuya odaklı olduğu için genellikle onbin dolarlı rakamlar seviyesindedir.
0
cevreci
selam,

adını çokça duyup ne olduğunu anlamadığım SAP bir ERP programı mı oluyor peki?

bir de anlamadığım veya mantığıma oturtmakta zorluk çektiğim konu, ERP'yi şirkete oturtmak için şirketin gayet kurumsal düşünceli ve iş akış şemaları vb standardizasyonlarını bitirmiş olması gerekiyor değil mi? yani zırt pırt pazar stratejilerini, dağıtım kanallarını veya benzeri konularda değişiklilik yapmaması gerekiyor, doğru mu anlamışım?

teşekkürler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her çocuğa (veya büyüğe?) bir dizüstü!

roktas

MIT Medya Laboratuvarları tarafından yürütülen heyecan verici bir proje: "100$'lık dizüstü". Bu ucuzlukta bir dizüstü bilgisayarla asgarî bilgiişlem gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor. Projenin temel hedef kitlesi dünya çocukları (bk. haber başlığı). Proje ön sayfasında girişime öncülük eden Nicholas Negroponte ile yapılmış bir mülakat mevcut.

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.

500$'a Linux Laptop!

malkocoglu_2

ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden Walmart'ın sitesi Walmart.com, $500'lık bir dizüstü bilgisayar modelini kataloguna ekledi. Bilgisayar Linspire'ın Linux sistemi ile yüklenmiş olarak geliyor ve iddialara göre şu anda piyasadaki en ucuz dizüstü bilgisayar. Bilgisayar 1.0 GHz, 128 MB RAM ve 30 GB hard disk içeriyor.

http://www.desktoplinux.com/news/NS7710891606.html

Borland .NET´i Dikkate Alıyor

FZ

Yazılım geliştirme araçları üreten Borland şirketi yaptığı son açıklamalardan birinde, Borland Delphi ve Borland C++ Builder isimli ürünlerinin son versiyonlarında .NET platformunu destekleyeceğini açıkladı.

Bu yılın ikinci yarısında söz konusu yazılım geliştirme araçlarının yeni versiyonlarını çıkaracak olan Borland, MSIL (Microsoft Intermediate Language - tüm .NET uyumlu dillerle geliştirilmiş programların makina koduna derlenmeden önce dönüştürüldükleri aradil) formatını da destekleyeceğini belirtti.

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.