Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

0
butch

Görüşler

0
aragorntheelessar
Geçen sene Richard Stallman gelmişti ve bence çok doyurucu bir gün geçirmiştim,bu senede yine aynı kadroya yakın isimler geliyor eğer olanağınız varsa kaçırmayın.
0
FZ
GNOME ve OpenOffice.org üstadlarına soru sormak ve cevap almak için yeterli vakit ve uygun bir ortam olacak demek ki! ;-)
0
comandante
Sanıyorum bu "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ilk önce İstanbulda daha sonra Ankarada oldu..
Peki neden bu sene İzmir'de olmuyor?
Ben İzmir'de üniversite öğrencisiyim.
Benim ve benim durumumda olanların İstanbul'a gitme ihtimali sıfır.. Kalacak yer olsa bile..

Bu organizasyonu düzenleyenler seneye İzmirin varlığını hissederek birşeyler yapsınlar!!

Ayrıca LKD ve diğer kurum ve kuruluşların bütün seminerleri hep İstanbul ve Ankarada yapılıyor..
Hadi festivali geçtik bari seminerlerimiz olsun..
0
FZ
Sanırım İstanbul Bilgi Üniversitesinin "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" etkinliğini başka bir etkinlikle karıştırıyorsunuz. Üçüncüsü bu sene düzenlenecek olan bu uluslararası etkinlik, üniversitenin İstanbul'da olmasından ötürü daha önce olduğu gibi bu sene de İstanbul'da yapılacak.

Öte yandan geçen seneki etkinliğe katılan konuşmacıların konuşmaları DivX olarak yine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ilgili web sitesinden çekilebilir ve izlenebilir durumda, daha önce FM'de bu videoların varlığı duyurulmuştu.

Eğer İzmir'de bir etkinlik olmasını istiyorsanız o zaman siz de üniversitenizi ikna etmeye çalışın, onlar da İzmir'de buna benzer bir uluslararası etkinlik düzenlesinler, hem siz hem de diğer İzmirliler faydalansın.
0
vampir
ya nolur birisi su divxler nerdeyse bir link versin simdiye kadar cok sordum cok aradim bir turlu bulamadim
rms'in konusmasini tekrar izlemek cok hos olurdu..
0
DevranBasar
İzmir'de olmuyor çünkü, bu işin peşinden koşanlar genellikle Özgür Yazılım kisvesindeki tüccarlar... İzmir'in ticaret hacmi onların dişinin kovuğuna yetmeyeceği için sizler üvet evlat olarak sadece uzaktan savrulan gazları alıyorsunuz.
Üniversite mi? ... e o da ticarethane.
0
FZ
İlginç bir yaklaşım. Özgür Yazılım hareketi ticareti dışlıyor mu? Yazılım ve yazılım hizmetlerinden kâr elde etmeye karşı mı? İzmir'de özgür/açık kodlu yazılıma yönelik hiç etkinlik düzenlenmemiş midir? İzmir'de de bir üniversite benzeri bir şey yapamaz mı? İstanbul'daki bir üniversite, organizasyonu İstanbul'da, kendi kampüsüne yaptığı için garip bir iş mi yapmış olur?
0
bm
Burada kastedilen nedir? Bilgi Universitesi mi ticarethane? Tutun ki oyle, biraz baktiginizda goruyorsunuz ki Turing Gunlerinden hafta ortasi seminerlerine kadar bila-bedel halka acik bir suru is yapiyorlar. Neyin ticaretini yapiyorlarsa isleri iyi gider insallah.

Birseyi yanlis anliyorum herhalde?
0
dfisek
LKD daha önce 2002'de İzmir'de 2 gün boyunca seminerler düzenlemişti. Sonrasında birer seminerlik birkaç etkinlik oldu. Bir süredir de düzenli seminerler yapılması ile ilgili çalışmalar var.

İzmir'de yaşanan temel sıkıntı orada bu tip "organizasyon"larla ilgilenen az sayıda insan olması. Ne İzmir'e karşı büyük bir komplo teorisi iş başında, ne de başka bir şey. Ankara ve İstanbul'da organizasyon yapılıyor olmasının tek nedeni orada bununla ilgilenen penguenler olması.

Organizasyon dediğiniz zaman salon düzenlemesi, afişlerinin basılması / asılması, duyurulması, vs de giriyor. Sadece semineri gidip izlemek değil :-)

Siz de İzmir'de yapılacak (örneğin düzenli seminerler) bir organizasyonla uğraşabilecek bir penguenseniz, http://etkinlik.linux.org.tr/gonullu.php adresindeki gönüllü formunu doldurabilir ve çalışmalara katılabilirsiniz.
0
neser
"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" Ankara'da yapıldı mı? eğer yapılmadıysa ve Ankara'da olacaksa tarihi ve yeri nedir?
0
eoy
"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" [1] adı altında yapılan etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bir etkinliktir; bu yılki, 4-5 Mart tarihlerinde aynı üniversitenin Dolapdere yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir.

Ankara'daki etkinlik ise Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) [2] çabalarıyla düzenlenen "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" [3]'dir. LKD Şenliğinin bu yıl dördüncüsü 19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de düzenleniyor.

Bu ikisinin dışında da bazı üniversiteler "Özgür Yazılım ve/veya Açık Kaynak Günleri" veya benzer isimlerle etkinlikler düzenlemektedirler.

[1] http://open.bilgi.edu.tr/freedays/
[2] http://www.lkd.org.tr/
[3] http://senlik.linux.org.tr/2005b/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi Universitesi Bilgisayar Bilimleri Seminerleri

coskung

Bilgi e-MBA programcılarından Emre Sevinç bugün Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde bir seminer verecek:

eMBA: Geçmis Bugün Gelecek

Emre Sevinc
06 Nisan 2004 18:00-19:00 Z_39 - Dolapdere

4 yıl önce Türkiye'de bir ilk olarak gerçeklestirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde geliştirilen
eMBA-Internet Tabanlı İşletme Yüksek Lisansı Eğitimi yazılımlarının altyapısının öyküsü.

İlgilenenleri bekliyoruz.

Şeyler ve Düşünceler

FZ

20 ve 21 Ekim 2006, Cuma ve Cumartesi günlerinden Boğaziçi Üniversitesi'nde Şeyler ve Düşünceler başlıklı bir sempozyum düzenlenecek. Bu uluslararası sempozyumda yurtdışındaki üniversitelerden de araştırmacılar konuk olacak. Sempozyum herkesin katılımına açıktır. Programın detaylarına gelince...

Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları

anonim

Internet Teknolojileri Derneği (INETD), ITÜ Bilişim Ensititüsü ile birlikte " Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları: Hindistan, Çin, İsral ve İrlanda Modelleri ve Türkiye için Yansımaları" başlıklı panel düzenleyecek.

15 Ocak'ta saat 14.00-17.00 arasi İTU Maslak kampüsünda yapılacak olan panele, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal İnan, Hürriyet Gazetesi'nden Yurtsan Atakan, Tercüman Gazetesi'nden Şeref Oğuz, TUBISAD ve TBD'den temsilcilerin yanısıra AKP ve CHP'den Temsilcilerin de konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberanaliz

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

FZ

Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

anonim

TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.