Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

0
butch

Görüşler

0
aragorntheelessar
Geçen sene Richard Stallman gelmişti ve bence çok doyurucu bir gün geçirmiştim,bu senede yine aynı kadroya yakın isimler geliyor eğer olanağınız varsa kaçırmayın.
0
FZ
GNOME ve OpenOffice.org üstadlarına soru sormak ve cevap almak için yeterli vakit ve uygun bir ortam olacak demek ki! ;-)
0
comandante
Sanıyorum bu "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ilk önce İstanbulda daha sonra Ankarada oldu..
Peki neden bu sene İzmir'de olmuyor?
Ben İzmir'de üniversite öğrencisiyim.
Benim ve benim durumumda olanların İstanbul'a gitme ihtimali sıfır.. Kalacak yer olsa bile..

Bu organizasyonu düzenleyenler seneye İzmirin varlığını hissederek birşeyler yapsınlar!!

Ayrıca LKD ve diğer kurum ve kuruluşların bütün seminerleri hep İstanbul ve Ankarada yapılıyor..
Hadi festivali geçtik bari seminerlerimiz olsun..
0
FZ
Sanırım İstanbul Bilgi Üniversitesinin "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" etkinliğini başka bir etkinlikle karıştırıyorsunuz. Üçüncüsü bu sene düzenlenecek olan bu uluslararası etkinlik, üniversitenin İstanbul'da olmasından ötürü daha önce olduğu gibi bu sene de İstanbul'da yapılacak.

Öte yandan geçen seneki etkinliğe katılan konuşmacıların konuşmaları DivX olarak yine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ilgili web sitesinden çekilebilir ve izlenebilir durumda, daha önce FM'de bu videoların varlığı duyurulmuştu.

Eğer İzmir'de bir etkinlik olmasını istiyorsanız o zaman siz de üniversitenizi ikna etmeye çalışın, onlar da İzmir'de buna benzer bir uluslararası etkinlik düzenlesinler, hem siz hem de diğer İzmirliler faydalansın.
0
vampir
ya nolur birisi su divxler nerdeyse bir link versin simdiye kadar cok sordum cok aradim bir turlu bulamadim
rms'in konusmasini tekrar izlemek cok hos olurdu..
0
DevranBasar
İzmir'de olmuyor çünkü, bu işin peşinden koşanlar genellikle Özgür Yazılım kisvesindeki tüccarlar... İzmir'in ticaret hacmi onların dişinin kovuğuna yetmeyeceği için sizler üvet evlat olarak sadece uzaktan savrulan gazları alıyorsunuz.
Üniversite mi? ... e o da ticarethane.
0
FZ
İlginç bir yaklaşım. Özgür Yazılım hareketi ticareti dışlıyor mu? Yazılım ve yazılım hizmetlerinden kâr elde etmeye karşı mı? İzmir'de özgür/açık kodlu yazılıma yönelik hiç etkinlik düzenlenmemiş midir? İzmir'de de bir üniversite benzeri bir şey yapamaz mı? İstanbul'daki bir üniversite, organizasyonu İstanbul'da, kendi kampüsüne yaptığı için garip bir iş mi yapmış olur?
0
bm
Burada kastedilen nedir? Bilgi Universitesi mi ticarethane? Tutun ki oyle, biraz baktiginizda goruyorsunuz ki Turing Gunlerinden hafta ortasi seminerlerine kadar bila-bedel halka acik bir suru is yapiyorlar. Neyin ticaretini yapiyorlarsa isleri iyi gider insallah.

Birseyi yanlis anliyorum herhalde?
0
dfisek
LKD daha önce 2002'de İzmir'de 2 gün boyunca seminerler düzenlemişti. Sonrasında birer seminerlik birkaç etkinlik oldu. Bir süredir de düzenli seminerler yapılması ile ilgili çalışmalar var.

İzmir'de yaşanan temel sıkıntı orada bu tip "organizasyon"larla ilgilenen az sayıda insan olması. Ne İzmir'e karşı büyük bir komplo teorisi iş başında, ne de başka bir şey. Ankara ve İstanbul'da organizasyon yapılıyor olmasının tek nedeni orada bununla ilgilenen penguenler olması.

Organizasyon dediğiniz zaman salon düzenlemesi, afişlerinin basılması / asılması, duyurulması, vs de giriyor. Sadece semineri gidip izlemek değil :-)

Siz de İzmir'de yapılacak (örneğin düzenli seminerler) bir organizasyonla uğraşabilecek bir penguenseniz, http://etkinlik.linux.org.tr/gonullu.php adresindeki gönüllü formunu doldurabilir ve çalışmalara katılabilirsiniz.
0
neser
"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" Ankara'da yapıldı mı? eğer yapılmadıysa ve Ankara'da olacaksa tarihi ve yeri nedir?
0
eoy
"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" [1] adı altında yapılan etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bir etkinliktir; bu yılki, 4-5 Mart tarihlerinde aynı üniversitenin Dolapdere yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir.

Ankara'daki etkinlik ise Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) [2] çabalarıyla düzenlenen "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" [3]'dir. LKD Şenliğinin bu yıl dördüncüsü 19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de düzenleniyor.

Bu ikisinin dışında da bazı üniversiteler "Özgür Yazılım ve/veya Açık Kaynak Günleri" veya benzer isimlerle etkinlikler düzenlemektedirler.

[1] http://open.bilgi.edu.tr/freedays/
[2] http://www.lkd.org.tr/
[3] http://senlik.linux.org.tr/2005b/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kadir Has Üniversitesi, Linux'a Derinlemesine Dalış Semineri

coskung

Kadir Has Üniversitesi, Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK) ve LKD Seminer Çalışma grubu ortak çalışması: 2 Mart Pazartesi günü, saat 12.45'te "Linux'a Derinlemesine Dalış (korkmayın önce dalmayı öğretiyoruz)" semineri. Konuşmacı, Pardus geliştiricisi Koray Löker. Seminer, Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki Kadir Has Kampüsü, Fener Salonu'nda ve katılım serbest. Dinleyicilere katılım belgesinin verileceği seminer, tahminlerimize göre SMS ile duyurulan ilk LKD semineri olacak aynı zamanda..

Seminer afişi ve LKD Seminer Çalışma Grubu günlüğü burada.

Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

fkoksal

Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

Linux Semineri : Ertelendi!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 4 Eylül Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde düzenlediği seminer ileriki bir tarihe ertelendi.

Spinoza ve Biz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsünde, 22 Mayıs Pazar günü saat 13:30'da "Spinoza ve Biz" başlıklı bir konferans düzenlenecektir. Ulus Baker ve Eylem Canaslan'ın sunacağı konferans kamuya açıktır.

Spinoza ile ilgili kısa bilgi Türkçe Vikipedideki Spinoza maddesinden edinilebilir.

Editörün Notu: Alelacele İngilizce halinden bir kısmını çevirip koydum, insanlık namıma, felsefe namıma belki birileri gerisini de getirir diye ümit ediyorum...

hping ile TCP/IP oyunları

FZ

Huzeyfe Önal tarafından 13 Temmuz 2007 Cuma günü İstanbul yerel zamanına göre 21:00-22:30 saatleri arasında irc.freenode.net sunucusundaki #netsec-tr kanalında "Hping ile TCP/IP Oyunları" başlıklı bir sunum düzenlenecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

Sunum içeriği