GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

0
caglar_onur
Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Görüşler

0
aragorntheelessar
Bu yazıyı biraz geç farkettim umarım yaralı bir seminer olmuştur çünkü şu sıralarda gördüğüm kadarı ile çoğu kişi özgür yazılım ile bedava yazılım arasındaki ince farkı bilmiyor ve yerli yersiz bu iki terimi kullanıyor.Birilerininin bizi bilinçlendirmeye ihtiyacımız var umarım bu tip seminerler git gide yayılır tüm Türkiye'de.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinden yorumlar

tongucyumruk

Aslında bu haberi 4 bölümlük bir dizi halinde her günün akşamında girmeye niyetliydim ama organizasyon ekibinde falan olmamama rağmen o kadar yoruldumki ancak şimdi yazabiliyorum.

İlk olarak söylemek istediğim şey şu: "Hayatımda hiçbir zaman klonlanmayı bu kadar çok istememiştim." Seminerler 4 salonda paralel olarak yapıldı ve sabahtan akşama kadar orada olmama rağmen 3/4'ünü kaçırdım. Haliyle anlatacaklarım yalnızca girebildiğim veya hakkında birşeyler duyabildiğim seminerlere kısıtlı kalacak. Şimdi teker teker günlere göre incelemeye geçelim:

Linux Semineri : Ertelendi!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 4 Eylül Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde düzenlediği seminer ileriki bir tarihe ertelendi.

Linux Semineri (İstanbul) : MySQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü saat 15.00'de linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminerde; web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan MySQL veritabanı sunucusunun yapısı, yetkilendirme sistemi, güvenlik ipuçları ve çeşitli özellikleri anlatılacak. - Detaylı Bilgi -

Kadir Has Üniversitesi BTŞ ve Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler 28-29 Nisan

anonim

Kadir Has Üniversitesi olarak, teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlerimize tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin 7.sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenliyor:

http://bts.khas.edu.tr

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux Seminerleri

hcg

20-21 Mayıs tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux seminerleri yapılacaktır.

20 Mayıs 2010 Perşembe
10:00-12:00 Linux nedir? Yenir mi?
13:00-14:15 Pardus Masaüstü Kullanımı
14:30-16:00 Pardus Uzman Kullanım
16:15-17:00 Pardus Geliştirilmesi

21 Mayıs 2010 Cuma
10:00-12:00 Linux Sunucu Dünyası
13:00-14:30 Özelleşmiş Sunucu Dağıtımları: SME Server, Openfiler, IPCop
15:00-16:00 CentOS Sunucu Kullanımı
16:15-17:00 Özgür Web Uygulamaları

Konuşmacılar: Doruk Fişek, Türker Sezer
Yer: Atatürk Konferans Salonu

Ayrıntılı Bilgi:
Selcan Ağbaht (selcan.selcan@gmail.com)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu (oguz@mku.edu.tr)