Kolmogorov Karmaşıklığı Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen haftalık seminerlerin bu haftaki konusu Kolmogorov Karmaşıklığı, Coşkun Gündüz tarafından sunulacak. 18 Mayıs 2006 Perşembe günü, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda saat 17:00'da gerçekleştirilecek konuşmaya ilgilenen herkes davetlidir.
"In computer science, the Kolmogorov complexity of an object such as a piece of text is a measure of the computational resources needed to specify the object.

More formally, the complexity of a string is the length of the string's shortest description in some fixed description language. The sensitivity of complexity relative to the choice of description language will be discussed. It can be shown that the Kolmogorov complexity of any string cannot be too much larger than the length of the string itself. Strings whose Kolmogorov complexity is small relative to the string's size are not considered to be complex. The notion of Kolmogorov complexity is surprisingly deep and can be used to state and prove impossibility results related to Gödel's incompleteness theorem and Turing's halting problem."

Görüşler

0
FZ
Kolmogorov karmaşıklığı maddesini çevirmeye başladım. Yardım etmek isteyenleri ısırmayacağıma ve üzerlerine oturmayacağıma matematik nanıma söz veriyorum.
0
SubZero
Wikipedia 'daki arkadaşlar sanırım biraz içmiş :)
0
FZ
Ne gibi?
0
SubZero
... ya da içmeden saçmalamışlar ki bu daha büyük bir yetenek.. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Gelecek Linux - Dün, Bugün ve Yarın

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Ayda iki kez düzenlenen seminerlerin bu kez konuğu, Türk kullanıcıların Linux'a kolay bir geçiş yapabilmeleri için tamamen Türkçe bir arabirim ile gelen Gelecek Linux dağıtımının geliştiricilerinden Barış Metin. Gelecek Linux'un bugüne kadar izlediği gelişim süreci, şu anki durumu ve hedeflediği gelişim süreci mercek altına alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

Trabzon´da Akademik Bilişim Konferansı´nda Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, her sene farklı bir şehirde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı'nda gene tüm konferans boyunca seminerler düzenliyor. Trabzon'da 11-13 Şubat tarihleri arasında OpenOffice'ten Tek Disketlik Linux'a, PL/pgSQL'den Yedekleme Sistemleri'ne kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

Linux Semineri - Linux, serbest yazılım ve Gelecek, Linux Kurulumu

NoLeafCLover

Gelecek A.Ş.'den Sn. Görkem Çetin Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 27 aralık cuma günü bir seminer verecek, iki bölümden oluşan seminerin ilk bölümü saat 13:30,da `Linux, serbest yazılım ve Gelecek` hakkında, ikinci bölüm ise aynı gün saat 15:30'da `Linux Kurulumu` hakkında olacak. İlgilenenlere duyurulur. (dogu akdeniz uni. nerdemi? kibrista)