Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak seminerde konuşmacı Serdar Köylü, linux üzerinde iptables yazılımı ile güvenlik duvarı yapımını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacak. Seminer her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık. Ayrıntılı bilgi

İlgili Yazılar

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi

Linux Semineri : Apache-PHP-Linux ile daha yüksek performans

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 12 Eylül Çarşamba günü saat 18.30`da Ankara Üniversitesi`nde seminer düzenliyor. Apache, PHP ve Linux üçlüsü web uygulama geliştiricileri tarafından ceşitli nedenler ile yoğun biçimde tercih edilen bir kombinasyondur. Bu seminerde, ilgili yazılımların performans ayarları ayrıntılı bir biçimde tartışılacak ve yüksek performans için PHP uygulama geliştiricilerinin dikkat etmesi gereken hususlar ortaya konulacak. Seminer sonunda performansı %500 kadar arttırmanın mümkün olduğunu sizler de göreceksiniz.

Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

FZ

Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.

Linux Semineri (Ankara) : MySQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da Linux semineri düzenliyor. Web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan MySQL veritabanı sunucusunun yapısı, yetkilendirme sistemi, güvenlik ipuçları ve çeşitli özelliklerinin anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)