Yale CAS ile Single Signon Uygulaması Semineri

0
anonim
Konu: Yale CAS ile Single Singon
Konuşmacı: Kenan Sevindik
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 28 Nisan Cuma 14:00
Süre: 1.5 saat

Yale CAS kurumsal uygulamalarda çokca karşımıza çıkan "single signon- sso" gereksinimlerini karşılayabilecek açık kaynak kodlu bir ürün. Farklı platformları (.NET, Php, Java, vb) destekliyor ve özellikle sunumda göstereceğimiz Acegi desteği sayesinde Java Web Uygulamalarını için hızlı bir çözüm olanağı sağlıyor. Sunumda CAS ve Acegi ile ilgili aşağıdaki konuları inceleyeceğiz.
1. CAS nedir?
2. CAS ' in SSO yapısı
3. CAS Server ve Client gereksinimleri
4. Acegi ile entegrasyonu
5. Birden fazla web uygulamasi üstünde cas sso + acegi cas desteğinin örneklenmesi

Kenan Sevindik, 1999 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Java ile tanışıklığı 1998 yılına dayanmaktadır.

O dönemden bu yana değişik projelerde Java ile yazılım geliştirme faaliyetlerini sürdürmektedir.İlgi alanları arasında kurumsal uygulamalardaki mimarisel ve altyapısal ihtiyaçlar ön planda yer almaktadır. Çalışmaları sırasında edindiği tecrübe ve bilgiyi blognot'unda diğer yazılım geliştiricilerle paylaşmaktadır.

İlgili Yazılar

Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

FZ

Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Bursa Linux 2008

coskung

Bursa’da, ilki geçen yıl yapılan Bursa Linux etkinliği, bu yıl Uludağ Üniversitesi’nde yapılacak. Türkiye Bilişim Derneği, Linux Kullanıcıları Derneği ve Bursa’daki bazı yerel sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması olan etkinlikte üç seminer yer alıyor.

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Telekom Şirketlerinin Tüketiciyle Buluşması

anonim

6-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Telekom 2004 Fuarı, 1 Ocak 2004'te gerçekleşen serbestleşmeden sonra sektörün tüketiciyle ilk buluşması olacak. Fuara paralel olarak düzenlenecek seminer başlıkları çok revaçta olan konuları içeriyor.
Fuar sitesinden ücretsiz davetiye edinilebiliyor. Ankara Üniversitelerinin tümünden, şehir merkezinden ve çevre illerden düzenlenecek ücretsiz otobüs servisleri hakkında bir süre sonra yapılacak bilgilendirmeden haberdar olmak için e-posta listesine kaydolabiliyorsunuz.