Yale CAS ile Single Signon Uygulaması Semineri

0
anonim
Konu: Yale CAS ile Single Singon
Konuşmacı: Kenan Sevindik
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 28 Nisan Cuma 14:00
Süre: 1.5 saat

Yale CAS kurumsal uygulamalarda çokca karşımıza çıkan "single signon- sso" gereksinimlerini karşılayabilecek açık kaynak kodlu bir ürün. Farklı platformları (.NET, Php, Java, vb) destekliyor ve özellikle sunumda göstereceğimiz Acegi desteği sayesinde Java Web Uygulamalarını için hızlı bir çözüm olanağı sağlıyor. Sunumda CAS ve Acegi ile ilgili aşağıdaki konuları inceleyeceğiz.
1. CAS nedir?
2. CAS ' in SSO yapısı
3. CAS Server ve Client gereksinimleri
4. Acegi ile entegrasyonu
5. Birden fazla web uygulamasi üstünde cas sso + acegi cas desteğinin örneklenmesi

Kenan Sevindik, 1999 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Java ile tanışıklığı 1998 yılına dayanmaktadır.

O dönemden bu yana değişik projelerde Java ile yazılım geliştirme faaliyetlerini sürdürmektedir.İlgi alanları arasında kurumsal uygulamalardaki mimarisel ve altyapısal ihtiyaçlar ön planda yer almaktadır. Çalışmaları sırasında edindiği tecrübe ve bilgiyi blognot'unda diğer yazılım geliştiricilerle paylaşmaktadır.

İlgili Yazılar

7DX Demo party 8 Mayıs Cumartesi İstanbul'da

sundance

80´li yıllarda C-64 ve Amiga üstünde fırtına gibi esen demo rüzgarı, Bronx´un düzenlediği 7d4 Party ile yeniden alevleniyor.

C-64 (1Mhz) ve Amiga (7.14Mhz) gibi günümüze göre oldukça güçsüz makinalarda, bilgisayarın sınırlarını zorlayarak görüntü ve ses kurgularından oluşan demolar, bir zamanlar bilgisayar gruplarının becerilerini ispatlamalarının en yaygın yöntemiydi. Accuracy, Clique ve Bronx gibi Türk grupların da sesini duyurduğu bu scene Amiga´nın gözden düşmesi ile nispeten etkinliğini kaybetse de, benzer organizasyonlar yurtdışında sık sık düzenlenmekte.

LKD - Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın Tarih Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde, 22 Eylül Perşembe günü, Saat 17:00'de Enver Altın tarafından sunulacak "Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın tarih" isimli semineri düzenleyecek.
Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu seminere konuyla ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi: Seminer Çalışma Grubu web sayfası

LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Linux Semineri : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 18.30'da başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

inet-tr, XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı, Linux Seminerleri

anonim

XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı (http://inet-tr.org.tr/inetconf14/) kapsamında, LKD Seminer Çalışma Grubu tarafından üç seminer düzenleniyor