İstanbul`da düzenli linux seminerleri başlıyor!

0
dfisek
Ankara`da 2 yılı aşkın bir süredir 15 günde bir yapılan linux seminerleri İnternet Teknolojileri Derneği`nin ev sahipliğinde artık İstanbul`da da yapılacak. Seminerler 21 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'te Bilgi Güvenliği Temel Kavramları ile açılıyor. İnternet Teknolojileri Derneği`nin Mecidiyeköy'deki merkezinde yapılacak seminerde, bilgi güvenliği kavramını, amacını ve süreçteki aşamaları anlatılacak. Güvenlik Politikaları, Uygulamaları ve Denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken Güvenlik Duvarı, Saldırı Tespit Sistemi, Sanal Özel Ağ Sistemi ve Anti-Virüs sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarilerinden bahsedilecek. - Ayrıntılı bilgi -

Görüşler

0
larweda
Bu gerçekten çok sevindirici bir haber, ankaradaki seminerlerden en az 2 tanesinden biri ilgimi çekiyordu, İstanbul'dakiler en azından bundan sonra ulaşılabilir mesafede olacaklar, emeği geçen herkesin ellerine sağlık diyorum.
0
FZ
Hele şükür! ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

Dünya Plone Günü - 2009

anonim

Plone, önde gelen, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi