Bilgisayarlı Çeviri

0
FZ
Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.
"Bilgisayarlı Çeviriye Genel Bir Bakış" başlıklı bu kısa seminer kapsamında bilgisayarlı çevirinin tarihçesi, çeviri sürecinde karşılaşılan sorunlar ve güncel yöntemler üzerinde kısaca durulacaktır.

İTÜ'den Cüneyd Tantuğ'un İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde vereceği seminere herkes davetlidir.

Görüşler

0
aladagemre
Seminer duyuruları biraz daha önceden yapılsa çok daha güzel olur. Dikkat ediyorum, birçok seminer, seminere 24 saatten az zaman kala duyuruluyor. Dolayısıyla birçoğuna katılamıyoruz.
0
bm
"Bilgi Ihbar Merkezi"ni bir programa yedirip ne cikiyor diye bakan var mi?
0
FZ
Selamlar,

E-postalarımız ulaştı mı acaba?
0
bm
Bakmadim uzun zamandir, yarin bakacagim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kadir Has Üniversitesi BTŞ ve Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler 28-29 Nisan

anonim

Kadir Has Üniversitesi olarak, teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlerimize tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin 7.sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenliyor:

http://bts.khas.edu.tr

Linux Semineri : Linux ve Uzak Mesafe Kablosuz Haberleşme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, amatör radyocular arasında yaygın bir şekilde kullanılan düşük ve yüksek hızlı paket radyo sistemleri ile bu sistemlerin linux üzerinde çalıştırılması anlatılacak.

Web Güvenliği Günleri - 1

anonim

OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu olarak devamını getirmeyi düşündüğümüz etkinliklerimizin birincisinin detaylarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Web Güvenliği Günleri'nde yoğun ve teknik şekilde web uygulaması atakları, savunma, güvenli kodlama ve benzer bir çok konulara değinilecektir. Bu birinci bir günlük etkinliğimizde daha çok orta ve ileri seviye web saldırına değineceğiz.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux Seminerleri

hcg

20-21 Mayıs tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux seminerleri yapılacaktır.

20 Mayıs 2010 Perşembe
10:00-12:00 Linux nedir? Yenir mi?
13:00-14:15 Pardus Masaüstü Kullanımı
14:30-16:00 Pardus Uzman Kullanım
16:15-17:00 Pardus Geliştirilmesi

21 Mayıs 2010 Cuma
10:00-12:00 Linux Sunucu Dünyası
13:00-14:30 Özelleşmiş Sunucu Dağıtımları: SME Server, Openfiler, IPCop
15:00-16:00 CentOS Sunucu Kullanımı
16:15-17:00 Özgür Web Uygulamaları

Konuşmacılar: Doruk Fişek, Türker Sezer
Yer: Atatürk Konferans Salonu

Ayrıntılı Bilgi:
Selcan Ağbaht (selcan.selcan@gmail.com)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu (oguz@mku.edu.tr)

Linux Semineri : Linux Sistem Güçlendirme (Hardening)

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Linux işletim sisteminizi daha güvenli hale getirmeniz için dikkat etmeniz gereken püf noktaların anlatıldığı seminer saat 15.00'de başlayacak. Seminer her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı Bilgi -