Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri

0
FZ
Bu sene Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri etkinliğinin ikincisi düzenleniyor.

Niye? Türkiye’nin resmi ulusal işletim sistemi dağıtımı olan Pardus hakkında detaylı bilgilerin verileceği, nasıl Pardus geliştiricisi olunabileceğinin anlatılacağı ve açık kaynak felsefesinin tartışılacağı bu Pardus şenliğine herkesi bekliyoruz. Etkinliğe katılım ücretsizdir. organizasyonuyla
Nerede? Bilkent Üniversitesi, EB Binası, Mithat Çoruh Amfi’de.

Ne zaman? 23-24 Mart 2010 tarihlerinde.

Nasıl? Etkinliğe katılmak için sitemiz üzerinden ücretsiz kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Kim? Etkinlik, TÜBİTAK/UEKAE Pardus ekibi ve Özgürlük İçin topluluğu desteğiyle Bilkent IEEE Computer Society ev sahipliği ve TBD Genç Ankara.

Görüşler

0
javacikiz
Linkler verilmemiş. Biz verelim:

Kayıt olmak için sitesi: http://2010.pardusgunleri.org/kayit/
Program: http://2010.pardusgunleri.org/program/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OSCON 2007 Videoları Yayında

zekzekus

Bu haberde de sözü edilen sunumlardan bazılarının video çekimleri yayınlanmış durumda. Özellikle 3 saat süren "A Taste Of Haskell" sunumu dikkat çekici gözüküyor. Uzunluğu nedeniyle ikiye bölünen sunumun görüntülerine ulaşılabilecek adresler şöyle:

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri : DNS ve Bind DNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü internetin temelini oluşturan alan adı sistemini (DNS) ve DNS servisi için kullanılan Bind yazılımını anlatan bir seminer düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -