Linux Semineri : Mandrake Linux Kurulumu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Haziran Çarşamba günü Ankara'da Linux'a yeni başlayanlara yönelik bir seminer düzenliyor. Popüler Linux dağıtımlarından Mandrake Linux'un kurulumunun uygulamalı olarak anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
Teorisyen
Linux Kullanıcıları Derneğinin düzenlediği seminere ilk defa gittim... Seminerden elde edilen gözlemler aşağıdaki gibidir...
1) Mekan : Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon, Tandoğan Metro İstasyonuna 2 dakikalık (veya daha az) uzaklıkta, üniversite kampüsüne girince ağaçların arasında çok harika (özellikle ağaçlar) bir yer.
2) Semineri sunacak arkadaşım (daha doğrusu abim), bir bilgisayar ve bir projektör ile bayağı güzel bir sunum gerçekleştirdi.
3) Katılım bana göre iyiydi... Özellikle bayanların böyle bir seminere ilgi göstermesi beni bayağı bir sevindirdi.
4) Uygulamalı anlatım da iyiydi.. Ama katılımcıların soruları Linux yükleme ile ilgili değil, kendi kullandıkları Linuxda başlarına bela olan sorunlarla ilgili olunca konu seminer konusundan biraz uzaklaşmış olur gibi oldu... (bu cümle ne demekse ben de anlamadım !)
5) Ama yine de böyle semineri düzenleyen ve sunan kişilere çok çok teşekkür ederim.
6) Bir de akşam 9'da seminerden çıkınca o karanlıkta, ağaçların arasında yürümek bayağı bir zevkli oluyor...
0
yalcink01
Kesinlikle haklısınız. Ağaçlar ve kampüs harika, sunum oldukça kaliteli ama küçük bir serzeniş yapmadanda geçemeyeceğim:
Mandrake Linux kurulumunun anlatıldığı bir seminerde Mandrake Linux kurulum Cd lerinin olması hoş olmaz mıydı? ( tamamen gönüllü bir çalışma olduğu için, "gerekli değil miydi" diye sormak densizliğini yapmayacağım).

yinede emeği geçen herkese yürekten teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi / Kış 2007 Eğitim ve Seminerleri

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü'ndeki Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde kış eğitimleri/seminerleri başlıyor. LPI sertifikasyon dökümanları çerçevesinde yürütülecek olan GNU/Linux eğitimlerinin de yer aldığı program hakkında detaylı bilgiyi CAS web sitesinde bulabilirsiniz.

Başlıyoruz... 3... 2... 1...

tongucyumruk

Aslında bu yıl biraz daha erken yapacaktık ama, CERN'deki LHC'nin açılışını gölgede bırakmak istemedik. Evet, çeşit çeşit konukları, sunumları, atölyeleri ve çeşit çeşit oyunları ile Özgür Yazılım ve Linux Günleri yarın başlıyor.

Kimler var, hala sıkılmadıysanız hatırlatalım: Ubuntu'dan Matt Zimmerman, Google'dan Leslie Hawthorn, Mozdev'den Brian King, Fazlamesai'nin gizemli ismi FZ, güvenlik dünyasının tanınan ismi Hüzeyfe Önal... Kısacası herkes orada olacak. Ya siz?

Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları

yenimo

Webrazzi.com'un yazarı Arda Kutsal'ın konuk olarak katılacağı Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları semineri 16 Aralık Cumartesi Saat 13:30'da Genç Girişimciler Kulübü'nde düzenlenecek.

SAP R/3 Uygulamaları Tanıtımı

FZ

SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır. Bu sunum sırasında, SAP’nin genel yapısı, temel modülleri tanıtılacaktır. Sunum sırasında ele alınacak konu başlıkları şunlardır:

Linux Semineri (İstanbul) : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü İnternet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 15.00'de başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-