Linux Semineri : Mandrake Linux Kurulumu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Haziran Çarşamba günü Ankara'da Linux'a yeni başlayanlara yönelik bir seminer düzenliyor. Popüler Linux dağıtımlarından Mandrake Linux'un kurulumunun uygulamalı olarak anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
Teorisyen
Linux Kullanıcıları Derneğinin düzenlediği seminere ilk defa gittim... Seminerden elde edilen gözlemler aşağıdaki gibidir...
1) Mekan : Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon, Tandoğan Metro İstasyonuna 2 dakikalık (veya daha az) uzaklıkta, üniversite kampüsüne girince ağaçların arasında çok harika (özellikle ağaçlar) bir yer.
2) Semineri sunacak arkadaşım (daha doğrusu abim), bir bilgisayar ve bir projektör ile bayağı güzel bir sunum gerçekleştirdi.
3) Katılım bana göre iyiydi... Özellikle bayanların böyle bir seminere ilgi göstermesi beni bayağı bir sevindirdi.
4) Uygulamalı anlatım da iyiydi.. Ama katılımcıların soruları Linux yükleme ile ilgili değil, kendi kullandıkları Linuxda başlarına bela olan sorunlarla ilgili olunca konu seminer konusundan biraz uzaklaşmış olur gibi oldu... (bu cümle ne demekse ben de anlamadım !)
5) Ama yine de böyle semineri düzenleyen ve sunan kişilere çok çok teşekkür ederim.
6) Bir de akşam 9'da seminerden çıkınca o karanlıkta, ağaçların arasında yürümek bayağı bir zevkli oluyor...
0
yalcink01
Kesinlikle haklısınız. Ağaçlar ve kampüs harika, sunum oldukça kaliteli ama küçük bir serzeniş yapmadanda geçemeyeceğim:
Mandrake Linux kurulumunun anlatıldığı bir seminerde Mandrake Linux kurulum Cd lerinin olması hoş olmaz mıydı? ( tamamen gönüllü bir çalışma olduğu için, "gerekli değil miydi" diye sormak densizliğini yapmayacağım).

yinede emeği geçen herkese yürekten teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.

Ruby on Rails Sunumu

anonim

Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.

Linux Semineri : Fedora Linux Projesi ve Kurulumu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği 1 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da, 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da birer Linux semineri düzenliyor. Seminerlerde Redhat Linux dağıtımının resmi devamı olan Fedora Linux Projesi ve yeni piyasaya çıkacak olan Fedora Linux 1.0'ın kurulumu anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminerler tüm ilgilenenlerin katılımına açık.

Linux Semineri : E-Posta Sunucularda Filtreleme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 1 Ekim Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. İstenmeyen e-postaların sunucularda nasıl filtreleneceğinin anlatılacağı seminer, özellikle spam'lerden, virüslerden, birbirlerine e-posta ile çalıştırılabilir dosyalar yollayan kullanıcılardan yorulanlara hitap ediyor. Seminerin başlama saati 18:30. -Ayrıntılı Bilgi-

Scala Toplantıları

tongucyumruk

Son günlerde başta Twitter, foursquare gibi ortamların geliştirildiği dil olmasiyla adini duyuran Scala programlama diline memleketimizde de ilgi artıyor. İşte bu ilginin bir sonucu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafindan duzenlenen Scala buluşmalarının ilk videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Toplantiların herkesin katılımına açık olduğunu hatırlatır, bir sonraki toplantıya sizi de bekleriz.

Güncelleme: İkinci toplantı videosuna da buradan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.