Linux Semineri : Mandrake Linux Kurulumu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Haziran Çarşamba günü Ankara'da Linux'a yeni başlayanlara yönelik bir seminer düzenliyor. Popüler Linux dağıtımlarından Mandrake Linux'un kurulumunun uygulamalı olarak anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
Teorisyen
Linux Kullanıcıları Derneğinin düzenlediği seminere ilk defa gittim... Seminerden elde edilen gözlemler aşağıdaki gibidir...
1) Mekan : Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon, Tandoğan Metro İstasyonuna 2 dakikalık (veya daha az) uzaklıkta, üniversite kampüsüne girince ağaçların arasında çok harika (özellikle ağaçlar) bir yer.
2) Semineri sunacak arkadaşım (daha doğrusu abim), bir bilgisayar ve bir projektör ile bayağı güzel bir sunum gerçekleştirdi.
3) Katılım bana göre iyiydi... Özellikle bayanların böyle bir seminere ilgi göstermesi beni bayağı bir sevindirdi.
4) Uygulamalı anlatım da iyiydi.. Ama katılımcıların soruları Linux yükleme ile ilgili değil, kendi kullandıkları Linuxda başlarına bela olan sorunlarla ilgili olunca konu seminer konusundan biraz uzaklaşmış olur gibi oldu... (bu cümle ne demekse ben de anlamadım !)
5) Ama yine de böyle semineri düzenleyen ve sunan kişilere çok çok teşekkür ederim.
6) Bir de akşam 9'da seminerden çıkınca o karanlıkta, ağaçların arasında yürümek bayağı bir zevkli oluyor...
0
yalcink01
Kesinlikle haklısınız. Ağaçlar ve kampüs harika, sunum oldukça kaliteli ama küçük bir serzeniş yapmadanda geçemeyeceğim:
Mandrake Linux kurulumunun anlatıldığı bir seminerde Mandrake Linux kurulum Cd lerinin olması hoş olmaz mıydı? ( tamamen gönüllü bir çalışma olduğu için, "gerekli değil miydi" diye sormak densizliğini yapmayacağım).

yinede emeği geçen herkese yürekten teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri - 1

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin birincisinin programı aşağıdaki gibidir:

- Türkiye'de Internet Uygulamaları, Tayfun Türkalp, Alcatel e-ticaret Genel Müdürü, 7 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Can Software Be Free, Chris Stephenson, İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı, 14 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Mobile Internet, Özkan Erener, Veripark İletişim Sist. A.Ş. Genel Müdür, 21 Ocak 2002, Saat: 18:30

Yer: İBÜ, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Haberler

butch

Türkiye özgür yazılım aleminin önemli buluşma noktalarından biri olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlamasıiçin artık günleri değil saatleri sayıyoruz. Başta LKD, Pardus olmak üzere ülkemizden önemli kurumların, projelerin destek verdiği etkinliğin programını daha önce açıklamıştık. Şimdi, cumartesi sabah görüşmek üzere diyor ve etkinlikle ilgili önemli bir habere ve bazı hatırlatmalara geçiyoruz.

Kuantum Bilgisayar

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek bu seminerde, kuantum bilgisayarı hakkında genel bilgi verilip, klasik bilgisayar ve kuantum bilgisayar arasındaki temel farklar ortaya konalacaktır. Ayrıca, Kubit kavramı ve kuantum bilgisayarların hayatımıza getirmesi beklenen yeniliklerden bahsedilecektir.

Detaylar:

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi