Linux Semineri : Mandrake Linux Kurulumu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Haziran Çarşamba günü Ankara'da Linux'a yeni başlayanlara yönelik bir seminer düzenliyor. Popüler Linux dağıtımlarından Mandrake Linux'un kurulumunun uygulamalı olarak anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
Teorisyen
Linux Kullanıcıları Derneğinin düzenlediği seminere ilk defa gittim... Seminerden elde edilen gözlemler aşağıdaki gibidir...
1) Mekan : Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon, Tandoğan Metro İstasyonuna 2 dakikalık (veya daha az) uzaklıkta, üniversite kampüsüne girince ağaçların arasında çok harika (özellikle ağaçlar) bir yer.
2) Semineri sunacak arkadaşım (daha doğrusu abim), bir bilgisayar ve bir projektör ile bayağı güzel bir sunum gerçekleştirdi.
3) Katılım bana göre iyiydi... Özellikle bayanların böyle bir seminere ilgi göstermesi beni bayağı bir sevindirdi.
4) Uygulamalı anlatım da iyiydi.. Ama katılımcıların soruları Linux yükleme ile ilgili değil, kendi kullandıkları Linuxda başlarına bela olan sorunlarla ilgili olunca konu seminer konusundan biraz uzaklaşmış olur gibi oldu... (bu cümle ne demekse ben de anlamadım !)
5) Ama yine de böyle semineri düzenleyen ve sunan kişilere çok çok teşekkür ederim.
6) Bir de akşam 9'da seminerden çıkınca o karanlıkta, ağaçların arasında yürümek bayağı bir zevkli oluyor...
0
yalcink01
Kesinlikle haklısınız. Ağaçlar ve kampüs harika, sunum oldukça kaliteli ama küçük bir serzeniş yapmadanda geçemeyeceğim:
Mandrake Linux kurulumunun anlatıldığı bir seminerde Mandrake Linux kurulum Cd lerinin olması hoş olmaz mıydı? ( tamamen gönüllü bir çalışma olduğu için, "gerekli değil miydi" diye sormak densizliğini yapmayacağım).

yinede emeği geçen herkese yürekten teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

butch

Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.

1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

penguencg

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.

Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Balıkesir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Mart ayında iki gün boyunca linux seminerleri düzenleyecek. Masaüstünde linux kullanımından oyunlara, veritabanı uygulamalarından sunuculara birçok konunun ele alınacağı seminerler 18-19 Mart tarihlerinde yapılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

LKD - Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Programı açıklandı

coskung

19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek olan 4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı açıklandı.
Senlik ana sayfasına buradan.
Programa buradan erişebilirsiniz.