Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Oturumlar “meraklı” ve ilgili herkesin katılımına açık olacak.

Toplantının Amacı ve Niteliği

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantıda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Turing Day'08

Turing Afiş

Bu yılın konusu ise "Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya alanda ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Bilgisayar Bilimleri eğitiminde farklı yaklaşımlar olduğu göze çarpmaktadır. Bazen bir programlama dili eğitimi ile karıştırılmasına rağmen özünde bu eğitim, matematiksel temeller üzerine oturtulmuş bir problem çözme yetisi kazandırmayı amaçlar. Öğrenen kişi, en temelden başlayarak, önce problem çözme mantığı üzerinde çalışır. Ardından kullanılacak araçlara karar verir. Çözümün tasarlanması da en az çözümün gerçeklenmesi kadar önem taşır.

Turing Günleri'nin bu yılki amacı, bu problem çözme yetisinin nasıl geliştirileceğini tartışırken, bu alanda birçok ürün ortaya çıkarmış olan bilim adamlarının tecrübelerini paylaşmasını ve görüş alışverişleri ile yoğun etkileşim sağlayabilmektir.

Etkinlik sayfasına buradan etkinlik programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Lisp in Small Pieces kitabının yazarını kaçırdığıma gerçekten üzüldüm.
0
fkoksal
Ayıp ettin... Oraya da getirtiriz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kayseri ve Eskişehir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği; 22 Nisan'da Kayseri'de yeni başlayanlara ve veritabanı programcılarına yönelik, 28-29 Nisan'da Eskişehir'de masaüstü, güvenlik ve web/veritabanı uygulamaları üzerine seminerler düzenliyor. -Ayrıntılı bilgi-

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi

Linux Semineri : Wine/WineX/CrossOver Office ile Windows Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 7 Nisan Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. Wine ve türevi olan yazılımları kullanarak Windows uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırma yöntemlerinin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Bilgi Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün seminerleri devam ediyor.

Bugün (Pazartesi) akşam 18:30'da, Kuştepe kampüsündeki akademik kurul odasında verilecek olan seminerin konusu : Bilgi Güvenliği. Seminer, Computer Associates Türkiye Genel Müdürü Hakan Turgut tarafından verilecek, ilgililere duyurulur.

Bilgisayar Bilimleri bölümünün ana sayfasına bakacak olan arkadaşlar Mayıs haftasının ilk haftasonunun Turing Haftasonu olarak ele alınarak konu ile ilgili yurtdışından gelecek olan araştırmacıların verecekleri seminerler dizisinin de haberini okuyabilirler. Süreç içinde konu ile ilgili gelişmelerden fazlamesai.net üyelerini haberdar edeceğim.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü (18 Şubat 2004) bir seminer düzenliyor. Saat 18:30'da başlayacak olan seminerde, Samba ve SMB protokolünün yanı sıra Samba 3 ile gelen yenilikler anlatılacak. Uygulamalı olarak bir Windows Domain Kontrolcüsü'ne Active Directory üzerinden katılım sağlanacak; Kerberos, Active Directory, PAM, NTLM, SMB gibi terimlerin yanı sıra Samba ile "basit" ağlarda temel dizin ve yazıcı paylaşımlarından da bahsedilecek. -Ayrıntılı Bilgi-