Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Oturumlar “meraklı” ve ilgili herkesin katılımına açık olacak.

Toplantının Amacı ve Niteliği

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantıda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Turing Day'08

Turing Afiş

Bu yılın konusu ise "Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya alanda ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Bilgisayar Bilimleri eğitiminde farklı yaklaşımlar olduğu göze çarpmaktadır. Bazen bir programlama dili eğitimi ile karıştırılmasına rağmen özünde bu eğitim, matematiksel temeller üzerine oturtulmuş bir problem çözme yetisi kazandırmayı amaçlar. Öğrenen kişi, en temelden başlayarak, önce problem çözme mantığı üzerinde çalışır. Ardından kullanılacak araçlara karar verir. Çözümün tasarlanması da en az çözümün gerçeklenmesi kadar önem taşır.

Turing Günleri'nin bu yılki amacı, bu problem çözme yetisinin nasıl geliştirileceğini tartışırken, bu alanda birçok ürün ortaya çıkarmış olan bilim adamlarının tecrübelerini paylaşmasını ve görüş alışverişleri ile yoğun etkileşim sağlayabilmektir.

Etkinlik sayfasına buradan etkinlik programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Lisp in Small Pieces kitabının yazarını kaçırdığıma gerçekten üzüldüm.
0
fkoksal
Ayıp ettin... Oraya da getirtiriz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılımda Karar Verme Süreçleri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü düzenlediği seminerlerin 10.sunda yazılımdaki karar verme süreçlerinin ele alınacağı "Decision Making in Software Development" seminerini düzenliyor.

Seminerin konuşmacısı Bilgisayar Bilimleri öğretim görevlisi Mehmet Gençer

Tarih: 20 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

Linux Semineri : Glib ile Programlama - II

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, geçen ay ilk bölümü anlatılan Glib kütüphanesi ile programlamanın ikinci bölümü anlatılacak. Seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Haberler

butch

Türkiye özgür yazılım aleminin önemli buluşma noktalarından biri olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlamasıiçin artık günleri değil saatleri sayıyoruz. Başta LKD, Pardus olmak üzere ülkemizden önemli kurumların, projelerin destek verdiği etkinliğin programını daha önce açıklamıştık. Şimdi, cumartesi sabah görüşmek üzere diyor ve etkinlikle ilgili önemli bir habere ve bazı hatırlatmalara geçiyoruz.

İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri - 1

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin birincisinin programı aşağıdaki gibidir:

- Türkiye'de Internet Uygulamaları, Tayfun Türkalp, Alcatel e-ticaret Genel Müdürü, 7 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Can Software Be Free, Chris Stephenson, İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı, 14 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Mobile Internet, Özkan Erener, Veripark İletişim Sist. A.Ş. Genel Müdür, 21 Ocak 2002, Saat: 18:30

Yer: İBÜ, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası