Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.
Bilindiği gibi İstanbul Bilgi Üniversitesi Biligisayar Bilimleri Bölümü, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Sistemler konusunda Türkiye'nin en ileri gelen kuruluşlardan biri. Bu kadar yüksek düzey bir Microsoft yöneticisinin Bilgi'de bu konuda seminer vermeyi talep etmesi bir defa daha Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımın öneminin altını çiziyor. Baştan alternatif bir sosyal model olarak düşünülen Özgür Yazılım, pazarda etkinliğini ve verimliliğini göstermiş durumdadır. Kar amacı gütmeyen ya da akademik kuruluşların yabancısı olmadıkları bir model olan Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılım, ticari kuruluşların da dikkatini çekmektedir.

Seminer İngilizce olup herkese açıktır.

İlgili Yazılar

Bilgi Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün seminerleri devam ediyor.

Bugün (Pazartesi) akşam 18:30'da, Kuştepe kampüsündeki akademik kurul odasında verilecek olan seminerin konusu : Bilgi Güvenliği. Seminer, Computer Associates Türkiye Genel Müdürü Hakan Turgut tarafından verilecek, ilgililere duyurulur.

Bilgisayar Bilimleri bölümünün ana sayfasına bakacak olan arkadaşlar Mayıs haftasının ilk haftasonunun Turing Haftasonu olarak ele alınarak konu ile ilgili yurtdışından gelecek olan araştırmacıların verecekleri seminerler dizisinin de haberini okuyabilirler. Süreç içinde konu ile ilgili gelişmelerden fazlamesai.net üyelerini haberdar edeceğim.

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

Fatih Üniversitesi Bilişim Günleri...

ozmo

Fatih Üniversitesi Bilişim Kulübü ve EMK ortaklığıyla sektörel ve Open Source dünyasını ve gelişmeleri anlatan seminerler dizisi düzenleniyor.

29-30 Nisan, 1 Mayıs ve 05-06-07 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan seminerlerin içeriklerini haberin devamında bulabilirsiniz.

Linux Semineri : PHP ile PostgreSQL Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde PHP programlama dili ile dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in birlikte çalışmaları ele alınıyor. PHP programlama dilinde yer alan PostgreSQL veritabanı sunucusuna erişim ve işlem fonksiyonları incelenerek, fonksiyonlar örnek uygulamalar ile anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.