Bilgi İşlemin Tarihçesi

0
FZ
Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

İlgili Yazılar

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinden yorumlar

tongucyumruk

Aslında bu haberi 4 bölümlük bir dizi halinde her günün akşamında girmeye niyetliydim ama organizasyon ekibinde falan olmamama rağmen o kadar yoruldumki ancak şimdi yazabiliyorum.

İlk olarak söylemek istediğim şey şu: "Hayatımda hiçbir zaman klonlanmayı bu kadar çok istememiştim." Seminerler 4 salonda paralel olarak yapıldı ve sabahtan akşama kadar orada olmama rağmen 3/4'ünü kaçırdım. Haliyle anlatacaklarım yalnızca girebildiğim veya hakkında birşeyler duyabildiğim seminerlere kısıtlı kalacak. Şimdi teker teker günlere göre incelemeye geçelim:

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Özgür Web Teknolojileri Günleri 2012 Etkin Katılım Çağrısı

coskung

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından ikincisi geçen yıl düzenlenen etkinlikte, 3 paralel oturumda 30'un üzerinde konuşmacının 30'un üzerinde farklı konu başlığı sunduğu etkinliğe yaklaşık 750 kişi katılmıştı.

19-20 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde üçüncüsü gerçekleşecek etkinlikte yer alacak konu başlıkları:

Packet Radio ve Linux

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Kablosuz Networkler (Packet Radio) ve Linux semineri düzenliyor. Konular:
  • "Amatör Radyo AX25 paketleri üzerinden TCP-IP paketlerinin taşınması
  • Linux'un encapsulation ve "gatewaying" için kullanılması
  • Ortam bağımsız, düşük güçlü radyolarla portable network erişimleri. Linux kernelinin encapsulation yapma ozelligi ve linux uzerinde calisan FBB, NOS programlarinin tanitimi, kurulumu`nun da anlatılacağı seminer saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde. Salonun krokisi ve Ankara seminer programı burada.
  • İTÜ'de seminer - Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

    anonim

    Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

    Konuşmacı: Bülent Çelebi, Metin Taşkın

    İTÜ IEEE Öğrenci Kolu, National Semiconductor, Analog Devices ve Ubicom gibi uluslararası firmalarda yüksek pozisyonlarda çalışıp Amerika'da "Teknoloji Yaratan İlk 10 Kişi" arasına seçildikten sonra, beyin göçünü tersine çevirmek ve bir "Tasarım Merkezi" açmak için Türkiye'ye geri dönen Bülent Çelebi ile Cisco Mucidi ödülü kazanan ilk ve tek Türk mühendisi Metin Taşkın'ı üniversite öğrencileri ile buluşturuyor...

    Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi / Elektrik-Elektronik Fakültesi - İdris Yamantürk 1304 no.lu salon

    Tarih: 3 Mart 2005 (Perşembe) - 12.30-13.59

    http://www.airties.com