GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

0
FZ
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...

Görüşler

0
bm
Duyurudan alinti yapiyorum.

Linux, 1991 yılında Finlandiyalı bir Üniversite öğrencisi olan Linus Torvalds’in Master projesini internet üzerinden duyurmasıyla ortaya çıkmıştır.

Ben buna inanmiyorum. MS projesi olsun diye yaptigi birsey degil LT'nin. Yaptiktan sonra MS tezi olmus olabilir o baska. Duyuruyla isletim sistemi ortaya cikmasi da pek akla yakin degil.

Yazılımların açık kaynak kodlu olması fikri ilk defa Richard Stallman tarafında ortaya atılan bir kavramdır.

Bunun dogru olmadigini biliyorum. Stallman da 'Yazılımların açık kaynak kodlu olması' seklindeki anlatimdan memnun olmaz herhalde.

Iste acik kaynak ve internetten dagitim boyle birsey. Dagitirsiniz buglar duzeltilir. Kotu bir niyetle yazmiyorum bunu yani.


0
coskung
bm'nin değindiği noktalara rağmen programın güzel bir düşünce ürünü olduğu kanaatindeyim.
Düşünenlere bravo, uygulayacak olanlara kolay gelsin. Gördüğüm kadarıyla ücreti de (50 YTL) gayet uygun.
0
FZ
Bence şunlar yapılırsa mükemmel bir etkinlik olur:

1- Duyurudaki birkaç problemli ve yanlış cümle düzeltilir.

2- Etkinlikte birkaç matematik programı ve programlama dili daha tanıtılır.

3- Öğrencilere verilen kitapçık PDF olarak Internet'e konur ve Türkçe konuşup matematik ve GNU/Linux arakesitinde hevesli olan herkesin paylaşımına açılır.
0
bm
Hmm, bu ilani buradan linklemeden bu insanlara haber verilseydi keske 'surasi olmamis' diye.

Kiptapcigin dagiltilmasindan cok, bu dersi ogretenlerin ve alanlarin tecrubesini ogrenmek onemli. Ben talip degilim yapmaya (bilgim yetmez) ama nete acik bir baslangic dokumani hazirlanmasi icin hedef kitlenin ihtiyacini ve durumunu bilmek cok onemli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenliği Günleri - 1

anonim

OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu olarak devamını getirmeyi düşündüğümüz etkinliklerimizin birincisinin detaylarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Web Güvenliği Günleri'nde yoğun ve teknik şekilde web uygulaması atakları, savunma, güvenli kodlama ve benzer bir çok konulara değinilecektir. Bu birinci bir günlük etkinliğimizde daha çok orta ve ileri seviye web saldırına değineceğiz.

OpenOffice.org 2.0 Partisi

anonim

OpenOffice.org Türkiye tarafından, OpenOffice.org'un 2.0 sürümünün çıkış haftasında, hem yeni OpenOffice sürümünü kutlamak, hem de sohbet edip kaynaşmak için İstanbul Taksim'de 22 Ekim 2005 Saat 13:00'de başlayacak bir etkinlik düzenleniyor.

Linux Semineri : E-Posta Sunucularda Filtreleme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 1 Ekim Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. İstenmeyen e-postaların sunucularda nasıl filtreleneceğinin anlatılacağı seminer, özellikle spam'lerden, virüslerden, birbirlerine e-posta ile çalıştırılabilir dosyalar yollayan kullanıcılardan yorulanlara hitap ediyor. Seminerin başlama saati 18:30. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Glib ile Programlama - II

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, geçen ay ilk bölümü anlatılan Glib kütüphanesi ile programlamanın ikinci bölümü anlatılacak. Seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

LKD seminerleri Polis Akademisi / İzmir

loker

LKD bu hafta İzmir'de ve Ankara Polis Akademisi'nde seminerler veriyor...
Ankara Polis Akademisi'ndeki Doruk Fişek ve Tolga Korkunçkaya 4 - 5 Mayıs tarihlerinde 16.30-20.30 arası geleceğin Emniyet yöneticilerine seminer verirken;

Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi'nde 5 Mayıs Perşembe günü 18:00'da Onur Küçük Linux Masaüstü Sistemleri'ni anlatacak.

Ayrıntılı Bilgi : LKD Seminer-CG