GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

0
FZ
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...

Görüşler

0
bm
Duyurudan alinti yapiyorum.

Linux, 1991 yılında Finlandiyalı bir Üniversite öğrencisi olan Linus Torvalds’in Master projesini internet üzerinden duyurmasıyla ortaya çıkmıştır.

Ben buna inanmiyorum. MS projesi olsun diye yaptigi birsey degil LT'nin. Yaptiktan sonra MS tezi olmus olabilir o baska. Duyuruyla isletim sistemi ortaya cikmasi da pek akla yakin degil.

Yazılımların açık kaynak kodlu olması fikri ilk defa Richard Stallman tarafında ortaya atılan bir kavramdır.

Bunun dogru olmadigini biliyorum. Stallman da 'Yazılımların açık kaynak kodlu olması' seklindeki anlatimdan memnun olmaz herhalde.

Iste acik kaynak ve internetten dagitim boyle birsey. Dagitirsiniz buglar duzeltilir. Kotu bir niyetle yazmiyorum bunu yani.


0
coskung
bm'nin değindiği noktalara rağmen programın güzel bir düşünce ürünü olduğu kanaatindeyim.
Düşünenlere bravo, uygulayacak olanlara kolay gelsin. Gördüğüm kadarıyla ücreti de (50 YTL) gayet uygun.
0
FZ
Bence şunlar yapılırsa mükemmel bir etkinlik olur:

1- Duyurudaki birkaç problemli ve yanlış cümle düzeltilir.

2- Etkinlikte birkaç matematik programı ve programlama dili daha tanıtılır.

3- Öğrencilere verilen kitapçık PDF olarak Internet'e konur ve Türkçe konuşup matematik ve GNU/Linux arakesitinde hevesli olan herkesin paylaşımına açılır.
0
bm
Hmm, bu ilani buradan linklemeden bu insanlara haber verilseydi keske 'surasi olmamis' diye.

Kiptapcigin dagiltilmasindan cok, bu dersi ogretenlerin ve alanlarin tecrubesini ogrenmek onemli. Ben talip degilim yapmaya (bilgim yetmez) ama nete acik bir baslangic dokumani hazirlanmasi icin hedef kitlenin ihtiyacini ve durumunu bilmek cok onemli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.

SAP R/3 Uygulamaları Tanıtımı

FZ

SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır. Bu sunum sırasında, SAP’nin genel yapısı, temel modülleri tanıtılacaktır. Sunum sırasında ele alınacak konu başlıkları şunlardır:

Ruby on Rails Sunumu

anonim

Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.

Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

meddah

Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.