GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

0
FZ
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...

Görüşler

0
bm
Duyurudan alinti yapiyorum.

Linux, 1991 yılında Finlandiyalı bir Üniversite öğrencisi olan Linus Torvalds’in Master projesini internet üzerinden duyurmasıyla ortaya çıkmıştır.

Ben buna inanmiyorum. MS projesi olsun diye yaptigi birsey degil LT'nin. Yaptiktan sonra MS tezi olmus olabilir o baska. Duyuruyla isletim sistemi ortaya cikmasi da pek akla yakin degil.

Yazılımların açık kaynak kodlu olması fikri ilk defa Richard Stallman tarafında ortaya atılan bir kavramdır.

Bunun dogru olmadigini biliyorum. Stallman da 'Yazılımların açık kaynak kodlu olması' seklindeki anlatimdan memnun olmaz herhalde.

Iste acik kaynak ve internetten dagitim boyle birsey. Dagitirsiniz buglar duzeltilir. Kotu bir niyetle yazmiyorum bunu yani.


0
coskung
bm'nin değindiği noktalara rağmen programın güzel bir düşünce ürünü olduğu kanaatindeyim.
Düşünenlere bravo, uygulayacak olanlara kolay gelsin. Gördüğüm kadarıyla ücreti de (50 YTL) gayet uygun.
0
FZ
Bence şunlar yapılırsa mükemmel bir etkinlik olur:

1- Duyurudaki birkaç problemli ve yanlış cümle düzeltilir.

2- Etkinlikte birkaç matematik programı ve programlama dili daha tanıtılır.

3- Öğrencilere verilen kitapçık PDF olarak Internet'e konur ve Türkçe konuşup matematik ve GNU/Linux arakesitinde hevesli olan herkesin paylaşımına açılır.
0
bm
Hmm, bu ilani buradan linklemeden bu insanlara haber verilseydi keske 'surasi olmamis' diye.

Kiptapcigin dagiltilmasindan cok, bu dersi ogretenlerin ve alanlarin tecrubesini ogrenmek onemli. Ben talip degilim yapmaya (bilgim yetmez) ama nete acik bir baslangic dokumani hazirlanmasi icin hedef kitlenin ihtiyacini ve durumunu bilmek cok onemli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.

Mart ayında Sakarya ve Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Mart ayında iki farklı şehirde seminerler düzenliyor. Sakarya'da 3-4-5 Mart tarihlerinde Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı üç günlük etkinlikte çeşitli linux dağıtımlarının kurulumundan, kylix programlama'ya kadar birçok konu anlatılacak. 18-19 Mart tarihlerinde ise bu kez Balıkesir'de seminerler yapılacak. Balıkesir Üniversitesi'nin penguenleri misafir ettiği etkinlikte Masaüstü uygulamaları ve oyunlardan internet sunucularına kadar çeşitli konularda seminerler verilecek. Ayrıntılı bilgi için seminer.linux.org.tr.

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

loker

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her yıl düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonları'nda gerçekleşiyor.

30 Eylül ''İzmir'de şenlik yapsak nasıl olur?'' toplantısı

penguencg

İzmirdeki Linux kullanıcıları olarak toplanıyoruz. Bu ayın 30'u Pazar günü hemen herkese uygun gözüktü ve biz de bu tarihte ikinci bir toplantı ile hem birbirimizi tanıyalım, hem İzmir'deki insan gücünü biraz harekete geçirelim, hem de bu seneki şenlik fikrilerini alalım diye toplanalım diyoruz. Toplantı gündeminde ağırlıklı olarak bu seneki şenlik, yeri, İzmir'de yapalım mı yaparsak nasıl yapalım gibi konular olacaktır. Bunun yanında fikirleri olanlar, şikayetleri olanlar, abicim İzmir'de Linux kullanıcısı var mı, nerede veya benim fikrim geldi diyenler için tanışma kaynaşma ortamı doğacaktır. Çekinmeden, LKD üyesi veya değil, Linux meraklısı herkesin gelmesini istiyoruz.

Bizbize, eğlenceli bir toplantı yapmak istiyoruz.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Haberler

butch

Türkiye özgür yazılım aleminin önemli buluşma noktalarından biri olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlamasıiçin artık günleri değil saatleri sayıyoruz. Başta LKD, Pardus olmak üzere ülkemizden önemli kurumların, projelerin destek verdiği etkinliğin programını daha önce açıklamıştık. Şimdi, cumartesi sabah görüşmek üzere diyor ve etkinlikle ilgili önemli bir habere ve bazı hatırlatmalara geçiyoruz.