GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

0
FZ
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...

Görüşler

0
bm
Duyurudan alinti yapiyorum.

Linux, 1991 yılında Finlandiyalı bir Üniversite öğrencisi olan Linus Torvalds’in Master projesini internet üzerinden duyurmasıyla ortaya çıkmıştır.

Ben buna inanmiyorum. MS projesi olsun diye yaptigi birsey degil LT'nin. Yaptiktan sonra MS tezi olmus olabilir o baska. Duyuruyla isletim sistemi ortaya cikmasi da pek akla yakin degil.

Yazılımların açık kaynak kodlu olması fikri ilk defa Richard Stallman tarafında ortaya atılan bir kavramdır.

Bunun dogru olmadigini biliyorum. Stallman da 'Yazılımların açık kaynak kodlu olması' seklindeki anlatimdan memnun olmaz herhalde.

Iste acik kaynak ve internetten dagitim boyle birsey. Dagitirsiniz buglar duzeltilir. Kotu bir niyetle yazmiyorum bunu yani.


0
coskung
bm'nin değindiği noktalara rağmen programın güzel bir düşünce ürünü olduğu kanaatindeyim.
Düşünenlere bravo, uygulayacak olanlara kolay gelsin. Gördüğüm kadarıyla ücreti de (50 YTL) gayet uygun.
0
FZ
Bence şunlar yapılırsa mükemmel bir etkinlik olur:

1- Duyurudaki birkaç problemli ve yanlış cümle düzeltilir.

2- Etkinlikte birkaç matematik programı ve programlama dili daha tanıtılır.

3- Öğrencilere verilen kitapçık PDF olarak Internet'e konur ve Türkçe konuşup matematik ve GNU/Linux arakesitinde hevesli olan herkesin paylaşımına açılır.
0
bm
Hmm, bu ilani buradan linklemeden bu insanlara haber verilseydi keske 'surasi olmamis' diye.

Kiptapcigin dagiltilmasindan cok, bu dersi ogretenlerin ve alanlarin tecrubesini ogrenmek onemli. Ben talip degilim yapmaya (bilgim yetmez) ama nete acik bir baslangic dokumani hazirlanmasi icin hedef kitlenin ihtiyacini ve durumunu bilmek cok onemli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : SQL´e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili olan SQL'in anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

inet-tr, XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı, Linux Seminerleri

anonim

XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı (http://inet-tr.org.tr/inetconf14/) kapsamında, LKD Seminer Çalışma Grubu tarafından üç seminer düzenleniyor

Linux Semineri (İstanbul) : SQL`e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili SQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Seminer: Model View Presenter tasarım kalıbı

anonim

Konu: Model View Presenter tasarım kalıbı
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 7 Nisan Cuma 13:30 Sure 1.5 saat

MVP (Model View Presenter) tasarım kalıbı MVC (Model View Controller) tasarım kalıbının bir varyasyonu ve özellikle Rich Client GUI uygulamalarinda (WinForms, Swing'in, vb. kullanıldığı) View nesnesine ait EventHandler, ActionListener tarzı işlemleri "Presenter"a delege ederek MVC'ye göre iyi bir ayrım sağlıyor. Bu sunumda MVP'ye ait aşağıdaki konuları inceleyecegiz.

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu

yenimo

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu semineri Evrim Özçelik tarfınan 30 Kasım Çarşamba akşamı, Genç Girişimciler Kulübü'nde verilecek.