"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

0
butch
Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.

Görüşler

0
zahter
Emegi gecenlerin ellerine saglik.Yalniz yogunluktan midir nedir , asiri bir yavaslik var.
Mesela su anda 319.29B/s.Torrentini mi yapsak ?:)
0
zahter
Notu sonradan farkettim.Sonrada bu ise asina bir arkadasa "yapar miyiz be abi?" diye sordugumda , aldigim cevap "hangi sahnede hangi konusmanin gectigini biliyor muyuz,elimizde metin gibi birsey var mi?" diye sordu (Bunun bir teknik ismi vardi ama simdi hatirlamiyorum).Bende "abi film mi bu , adam elindeki senaryoya gore sunum yapmiyor ki?Hem sonra asla senaryoya uymayacak sahneler var ki figuranlar sonda tahmini onceden zor sorular soruyorlar:).Bu onceden kurgulanmis,gorevliler tarafindan hangi sorularin sorulacagi belirlenmis bir show degil ki?".
Malum divxcilerin-ripcilerin isi kolay.Bu durumda izleyip izleyip mi cevirecegiz?:)
0
FZ
Evet, izleyip izleyip çevrilmesi gerekiyor. Kolay bir iş değil ama dünyanın en zor işi de değil. Bu arada belirtmeliyim ki Ian Murdock'un konuşması gayet düzgün, tane tane ve temiz. cazci.com için çok daha zor İngilizce konuşmaları banttan çözüp çevirmem gerekmişti mesela. Yani iş hamallık işi, dinlenecek ve yazılacak. Vakit alır mı evet alır, açıkçası bunun için gönüllü birilerinin de pek çıkacağını sanmıyorum maalesef. :(
0
loker
Ben gördüğüm an atladım ama hala oturup deneyemedim bile, zamanım olduğunda ilgileneceğim ama...
0
FZ
Gönüllü (parasız diye okuyun) çalışmaların biraz böyle bir dezavantajı oluyor işte maalesef. Hakikaten Ingilizce ve Türkçe bilgisi kuvvetli, yetenekli arkadaşlar var ama onların da zamanı yok. Zamanı olanların çok fazla bilgisi ya da deneyimi yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri (Ankara) : MySQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da Linux semineri düzenliyor. Web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan MySQL veritabanı sunucusunun yapısı, yetkilendirme sistemi, güvenlik ipuçları ve çeşitli özelliklerinin anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

1. Açık Kaynak Etkinliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

Linux Semineri : Linux Sistem Güçlendirme (Hardening)

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Linux işletim sisteminizi daha güvenli hale getirmeniz için dikkat etmeniz gereken püf noktaların anlatıldığı seminer saat 15.00'de başlayacak. Seminer her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı Bilgi -

Özgür Web Teknolojileri 2010 Programı Yayınlandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlediği Özgür Web Teknolojileri Günleri 2010'un etkinlik programı açıklandı.

Sponsorluğunu Uygun Teknoloji, Gittigidiyor.com ve OBSS'nin yaptığı etkinlikte 2 gün boyunca 3 paralel salonda 40'ın üzerinde konuşmacı seminerler, atölyeler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

Çeşitli programlama dillerinde web uygulamaları geliştirmekten yaygın içerik yönetim sistemlerine, kullanılabilirlikten kurumsal uygulama örneklerine dolu dolu bir içerik etkinlik katılımcılarını bekliyor.

Tüm etkinlik programı ve oturum özetleri için tıklayın.