"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

0
butch
Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.

Görüşler

0
zahter
Emegi gecenlerin ellerine saglik.Yalniz yogunluktan midir nedir , asiri bir yavaslik var.
Mesela su anda 319.29B/s.Torrentini mi yapsak ?:)
0
zahter
Notu sonradan farkettim.Sonrada bu ise asina bir arkadasa "yapar miyiz be abi?" diye sordugumda , aldigim cevap "hangi sahnede hangi konusmanin gectigini biliyor muyuz,elimizde metin gibi birsey var mi?" diye sordu (Bunun bir teknik ismi vardi ama simdi hatirlamiyorum).Bende "abi film mi bu , adam elindeki senaryoya gore sunum yapmiyor ki?Hem sonra asla senaryoya uymayacak sahneler var ki figuranlar sonda tahmini onceden zor sorular soruyorlar:).Bu onceden kurgulanmis,gorevliler tarafindan hangi sorularin sorulacagi belirlenmis bir show degil ki?".
Malum divxcilerin-ripcilerin isi kolay.Bu durumda izleyip izleyip mi cevirecegiz?:)
0
FZ
Evet, izleyip izleyip çevrilmesi gerekiyor. Kolay bir iş değil ama dünyanın en zor işi de değil. Bu arada belirtmeliyim ki Ian Murdock'un konuşması gayet düzgün, tane tane ve temiz. cazci.com için çok daha zor İngilizce konuşmaları banttan çözüp çevirmem gerekmişti mesela. Yani iş hamallık işi, dinlenecek ve yazılacak. Vakit alır mı evet alır, açıkçası bunun için gönüllü birilerinin de pek çıkacağını sanmıyorum maalesef. :(
0
loker
Ben gördüğüm an atladım ama hala oturup deneyemedim bile, zamanım olduğunda ilgileneceğim ama...
0
FZ
Gönüllü (parasız diye okuyun) çalışmaların biraz böyle bir dezavantajı oluyor işte maalesef. Hakikaten Ingilizce ve Türkçe bilgisi kuvvetli, yetenekli arkadaşlar var ama onların da zamanı yok. Zamanı olanların çok fazla bilgisi ya da deneyimi yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

TBDGENC-GEEKZONE etkinligi CeBIT'de

brcktl

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul TBDGENÇ Çalışma Grubu, bu yıl 07-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarın'da yer alarak, bilişim gençlerini ortak bir platformda buluşturuyor.

Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri

FZ

Bu sene Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri etkinliğinin ikincisi düzenleniyor.

Niye? Türkiye’nin resmi ulusal işletim sistemi dağıtımı olan Pardus hakkında detaylı bilgilerin verileceği, nasıl Pardus geliştiricisi olunabileceğinin anlatılacağı ve açık kaynak felsefesinin tartışılacağı bu Pardus şenliğine herkesi bekliyoruz. Etkinliğe katılım ücretsizdir. organizasyonuyla

İNETD Kablosuz Yerel Ağlarda Güvenlik Semineri

adervis

Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de "Kablosuz Yerel Ağlarda Güvenlik" seminerini Fırat OKAY veriyor. Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz.