Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Haberler

0
butch
Türkiye özgür yazılım aleminin önemli buluşma noktalarından biri olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlamasıiçin artık günleri değil saatleri sayıyoruz. Başta LKD, Pardus olmak üzere ülkemizden önemli kurumların, projelerin destek verdiği etkinliğin programını daha önce açıklamıştık. Şimdi, cumartesi sabah görüşmek üzere diyor ve etkinlikle ilgili önemli bir habere ve bazı hatırlatmalara geçiyoruz.
  • Ubuntu topluluk yöneticisi Jono Bacon bir sağlık problemi sebebiyle etkiliğe katılamayacağı bildirdi. Onu aratmayacak bir sunum için çalışmalarımız sürüyor.
  • Kayıt masası Cumartesi günü 9:00 itibariyle görev başına olacak ve etkinlik 10:00'da açılış konuşması ile resmen başlayacak.
  • Sunumları izlemek için başlangıç saatini kaçırmamak önemli. Özellikle simultane tercüme yapılacak sunumlar için önceden büyük salonlarda yerini almanızı öneririz.
  • Görüşler

    0
    towsonu2003
    youtube'a filan video atarsiniz dimi? ben biraz uzaktayim da
    0
    Ono
    Evet birileri bu tur etkinlikleri videoya alsa, herkes icin cok faydali olur. Ozellikle de benim gibi Ist'a 1200km uzak olanlar icin :(

    Debconf'u izlerken aldigimiz heyecani bizim etkinliklerden de alalim :)
    0
    mehmeterten
    LKD'nin Ankara'da yapılan şenliğinde seminerler kameraya alınıyor, tabi bu bilgi üniversitesindeki Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'ndede yapılsa güzel olur bence.
    0
    butch
    Bazı sunumlar bu adreste bulunuyor.
    0
    Ono
    Link icin tesekkurler.
    0
    misafir
    FM zirvesi yok mu bu sene?
    0
    Challenger
    Her yıl kayıt yaptırıyorum ve her yıl bir sorunla karşılaşıyorum. Birinde apar topar askere aldılar, birinde şirket izin vermedi, şimdi de hastalık. Seneye kayıt yaptırmayacağım :)
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

    tongucyumruk

    Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

    Linux Semineri : E-Posta Sunucularda Filtreleme

    dfisek

    Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 1 Ekim Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. İstenmeyen e-postaların sunucularda nasıl filtreleneceğinin anlatılacağı seminer, özellikle spam'lerden, virüslerden, birbirlerine e-posta ile çalıştırılabilir dosyalar yollayan kullanıcılardan yorulanlara hitap ediyor. Seminerin başlama saati 18:30. -Ayrıntılı Bilgi-

    'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

    butch

    İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

    Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

    "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
    "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

    1. Açık Kaynak Etkinliği

    FZ

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

    Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

    "1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

    Bilkent Üniversitesi, Linux ve Özgür Yazılım Seminerleri

    hcg

    İlki geçen yıl yapılan ve 4 seminerden oluşan Linux seminerleri dizisi, bu yıl da devam ediyor.. Bilkent Üniversitesi Teknoloji Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle, haftada bir seminer olmak üzere 4 hafta sürecek seminer dizisinde giriş düzeyinde seminerlerle başlayıp sanallaştırma ile noktayı koyacağız.

    Seminer programı şöyle: