Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Haberler

0
butch
Türkiye özgür yazılım aleminin önemli buluşma noktalarından biri olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlamasıiçin artık günleri değil saatleri sayıyoruz. Başta LKD, Pardus olmak üzere ülkemizden önemli kurumların, projelerin destek verdiği etkinliğin programını daha önce açıklamıştık. Şimdi, cumartesi sabah görüşmek üzere diyor ve etkinlikle ilgili önemli bir habere ve bazı hatırlatmalara geçiyoruz.
  • Ubuntu topluluk yöneticisi Jono Bacon bir sağlık problemi sebebiyle etkiliğe katılamayacağı bildirdi. Onu aratmayacak bir sunum için çalışmalarımız sürüyor.
  • Kayıt masası Cumartesi günü 9:00 itibariyle görev başına olacak ve etkinlik 10:00'da açılış konuşması ile resmen başlayacak.
  • Sunumları izlemek için başlangıç saatini kaçırmamak önemli. Özellikle simultane tercüme yapılacak sunumlar için önceden büyük salonlarda yerini almanızı öneririz.
  • Görüşler

    0
    towsonu2003
    youtube'a filan video atarsiniz dimi? ben biraz uzaktayim da
    0
    Ono
    Evet birileri bu tur etkinlikleri videoya alsa, herkes icin cok faydali olur. Ozellikle de benim gibi Ist'a 1200km uzak olanlar icin :(

    Debconf'u izlerken aldigimiz heyecani bizim etkinliklerden de alalim :)
    0
    mehmeterten
    LKD'nin Ankara'da yapılan şenliğinde seminerler kameraya alınıyor, tabi bu bilgi üniversitesindeki Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'ndede yapılsa güzel olur bence.
    0
    butch
    Bazı sunumlar bu adreste bulunuyor.
    0
    Ono
    Link icin tesekkurler.
    0
    misafir
    FM zirvesi yok mu bu sene?
    0
    Challenger
    Her yıl kayıt yaptırıyorum ve her yıl bir sorunla karşılaşıyorum. Birinde apar topar askere aldılar, birinde şirket izin vermedi, şimdi de hastalık. Seneye kayıt yaptırmayacağım :)
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Dünya Felsefe Kongresi Türkiye´de

    FZ

    İstanbul, beş yılda bir yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenecek olan "Dünya Felsefe Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Kongrelerin ilki 1900 yılında Paris'te yapılmıştı.

    Jürgen Habermas, Gianni Vattimo, Iris Young, Jelyu Zhelev, Agnes Heller, Edgar Morin, Rene Girard, Seyla Benhabib, Otfried Höffe gibi önemli isimler kongrede biraraya gelecek.

    Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

    FZ

    Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

    Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.

    Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları

    yenimo

    Webrazzi.com'un yazarı Arda Kutsal'ın konuk olarak katılacağı Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları semineri 16 Aralık Cumartesi Saat 13:30'da Genç Girişimciler Kulübü'nde düzenlenecek.

    LKD seminerleri Polis Akademisi / İzmir

    loker

    LKD bu hafta İzmir'de ve Ankara Polis Akademisi'nde seminerler veriyor...
    Ankara Polis Akademisi'ndeki Doruk Fişek ve Tolga Korkunçkaya 4 - 5 Mayıs tarihlerinde 16.30-20.30 arası geleceğin Emniyet yöneticilerine seminer verirken;

    Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi'nde 5 Mayıs Perşembe günü 18:00'da Onur Küçük Linux Masaüstü Sistemleri'ni anlatacak.

    Ayrıntılı Bilgi : LKD Seminer-CG

    Fatih Üniversitesi Bilişim Günleri...

    ozmo

    Fatih Üniversitesi Bilişim Kulübü ve EMK ortaklığıyla sektörel ve Open Source dünyasını ve gelişmeleri anlatan seminerler dizisi düzenleniyor.

    29-30 Nisan, 1 Mayıs ve 05-06-07 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan seminerlerin içeriklerini haberin devamında bulabilirsiniz.