John Nash, A Beautiful Mind ve Oyun Teorisi

0
FZ
Ariel Rubinstein 9 Ocak Cuma günü Sabancı Üniversitesi´nde John Nash, A Beautiful Mind and Game Theory başlıklı bir seminer verecek.

Seminer tüm katılımcılara açık ve herhangi bir önbilgi gerektirmiyor. Konu ile ilgili ilginç bir nokta ise şu: Sitede oyun teorisi ile ilgili küçük bir oyun var, birkaç soru cevaplıyorsunuz ve bunlardan bir istatistik çıkarılıyor. Buradan elde edilen veriler Oyun Teorisi bağlamında, Cuma günkü konuşmada yorumlanacak. Yani katılacağınız konuşmanın ilginç şekilde bir parçası olabilirsiniz kolayca ;-)

İlgili Yazılar

8 Aralık LKD İstanbul Etkinliği

penguencg

İstanbul ve çevre illerdeki arkadaşlar da çok istiyor, dedik ki penguenler bu sefer de İstanbul'da buluşsun. 8 Aralık Cumartesi günü derbiden 4 saat önce, yani saat 15:00'da Elma Kafe - Beer City'de[1] buluşuyoruz. Buluşmadan sonra kalmak isteyen penguenlerle dev ekranda derbiyi izlemeyi düşünüyoruz. Tabii muhabbet, eğlence de cabası.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları:

Linux Semineri (İstanbul) : PostgreSQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. En gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olarak kabul edilen PostgreSQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.

O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

FZ

Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse: