John Nash, A Beautiful Mind ve Oyun Teorisi

0
FZ
Ariel Rubinstein 9 Ocak Cuma günü Sabancı Üniversitesi´nde John Nash, A Beautiful Mind and Game Theory başlıklı bir seminer verecek.

Seminer tüm katılımcılara açık ve herhangi bir önbilgi gerektirmiyor. Konu ile ilgili ilginç bir nokta ise şu: Sitede oyun teorisi ile ilgili küçük bir oyun var, birkaç soru cevaplıyorsunuz ve bunlardan bir istatistik çıkarılıyor. Buradan elde edilen veriler Oyun Teorisi bağlamında, Cuma günkü konuşmada yorumlanacak. Yani katılacağınız konuşmanın ilginç şekilde bir parçası olabilirsiniz kolayca ;-)

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları:

Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.

Linux Semineri : Postfix E-Posta Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü (bugün) saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, birçok UNIX tabanlı işletim sistemi ile birlikte gelen ve yaygınca kullanılan Sendmail e-posta sunucusunun; performanslı, Sendmail uyumlu, güvenilir ve esnek alternatifi Postfix, bu seminerde tanıtılıyor. Bu seminerden sonra niçin hala Sendmail kullandığınızı bir kez daha düşünebilirsiniz... (http://www.linux.org.tr/seminer/)

Kuantum Bilgisayar

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek bu seminerde, kuantum bilgisayarı hakkında genel bilgi verilip, klasik bilgisayar ve kuantum bilgisayar arasındaki temel farklar ortaya konalacaktır. Ayrıca, Kubit kavramı ve kuantum bilgisayarların hayatımıza getirmesi beklenen yeniliklerden bahsedilecektir.

Detaylar:

FreeDays: Küçük bir değerlendirme

sundance

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi Bilgi Üniversitesi evsahipliği ile düzenlendi

Fazlamesai ekibi adına etkinliği izleyip bazı notlar aldım. Etkinliğe gelemeyenlerin bilgilenmesi, gelip de üzerine konuşmak isteyenlere referans olabilmesi amacıyla. İstanbulda olup da gelemeyenlere diyecek bir şey yok zaten