Linux kapı kapı dolaşıyor...

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -

Görüşler

0
anonim
Söz eğer bana da uğrarlarsa bende artık günde yarım saat Linux kullanacağım.Halen bilgisayarım bir bölümünü işgal eden Linux'e en son 10 gün önce bakmıştım o da mecburiyetten.Kimse alınmasın.Görselliği çok severim.Taki linuxda browserlar IE gibi düzgün çalışana kadar terfi etmeyeceğim.Kolay gelsin..
0
anonim
Siz Windows'la devam edin...

www.mozilla.org
www.opera.com
www.kde.org
www.enlightenment.org
0
HoLY
Görsellikmi hmm www.muhri.net screenshot bölümüne bi göz at bayiliyorum adamin screenshotlarina hepsi birbirinden güsel
0
TurkBUG
http://www.cs.helsinki.fi/linux/linux-kernel/2002-13/0063.html.
Linux''un Babasi Linux''u birakiyor.
Acaba ondan mi bu kapi kapi dolasmalar ?
Anonim''e yanit:
Bugünkü Mozilla veya Netscape 6.21, su anki seviyede
IE''i asiri sekilde zorlayacak.
AOL Dünyada IE yerine Mozilla''yi seciyor.
TRT.net''deki gibi bir kac dinozorlar kalirsa hic sasman (bu devlet sübvasyonlu site saadece IE icin yapilmis, ne kadar gerzek sey...).
Sanada kolay gelsin.
0
FZ
BetaNews haberine göre IE 6 piyasaya sürüldükten 7 ay sonra pazar payının %30unu ele geçirmiş durumda. NETSCAPE ise %12lik pazar payından %7ye gerilemiş durumda.

Ancak AOL firmasının son manevrası ile Netscape %13e fırlayabilir gibi görünüyor.

Son durum böyle.

Bilginize.
0
FZ
Pazar payının %30u saçma olmuş, pazarın %30unu ele geçirmiş ya da pazar payı %30 olacaktı, biri atlamadan düzelteyim dedim.
0
SHiBuMi
İki noktaya dikkat, birincisi %30 pay yalnızca IE 6 için geçerli, buna IEnin 5.5, 5 ve diğer sürümleri dahil değil. Netscape'in %7lik oranında ise Mozilla yok.

İyimser bir tahminle IE'nin genel kullanımı oranı %85 ile %90 arasında. Bu oranın ileride değişeceğine dair de herhangi bir belirti yok. AOL'nin Netscape'in geliştirilmesinin durdurulduğunu ilan etmesi çok şaşırtıcı bir şey olmaz, bir dönem AOL'nin web tarayıcısı ile ilgili çalışmalarını ActiveState firması üzerine kaydıracağı ve Komodo gibi Mozilla tabanlı farklı bir ortama kayacağı konuşuluyordu. Özetle Mozilla için hayat devam ediyor ancak Netscape için yavaş yavaş yolun sonuna geliniyor gibi gözüküyor.
0
conan
Netscape`in kurucusu WebMD`den parayi kiriyor AOL ile ortaklasa ;) Browser su anda umrunda degil hehehe.
0
FZ
Boş vakitlerinde de bilmem kaç tane Silicon Graphics ile donattığı yatıyla dünyayı geziyor değil mi?

Bu adamın yıllar önce üniversitede bilgisayar bilimleri profesörü olduğunu düşününce insan kendini biraz garip hissediyor. Ne diyeyim, darısı bizim üniversite profesörlerinin başına (başka bir deyişle Alis Harikara Diyarında).
0
FZ
Elbette, yani benim de vurgulamak istediğim bu idi, sadece IE 6 versiyonunun %30 paya sahip olduğu, buna eski versiyonlar dahil değil.

Ancak gene de şu tip vakalar olmuyor değil: Bir kullanıcı arar, evet buyrun, ee sizin sitenizi görmeye çalışırken problem yaşıyorum, hmm, sisteminiz nedir?, ee, şeyyy, Macintosh üzerinde Netscape kullanıyorum... ;-)
0
anonim
>http://www.cs.helsinki.fi/linux/linux-kernel/2002-13/0063.html.
Linux''un Babasi Linux''u birakiyor.

Sakin bana 1 Nisan sakasini ciddiye aldigini soyleme...
0
FZ
Baba çocuğu bıraktığı zaman çocuk hayatta kalabiliyorsa artık o bir çocuk değil yetişkindir. Baba ister istemez bir gün bu dünyayı terk edecektir ve çocuk kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalacaktır. O gün geldiğinde gerçek kendini ortaya en saf şekli ile ortaya koyacaktır.

Cemaatin başarısı kendini yeniden üretmesinde, gerekli olduğu anda yeni ve güçlü liderler çıkarabilmesinde kendini gösterecektir.

Biraz mistik-bilimkurgu gibi oldu yukarıdaki satırlar ama içimden geliverdi, yazmadan duramadım. ;-)
0
MrLeeLoo
bende erciyes ünide okuyorum bu konferanslar bizim okulda mühendislik fakültesinde yapılacak.ama maalesef ben gidemiyorum!sebep?kontenjan dolmuş.davetli listesini incelediğinizde tamamının bilg müh öğrencisi veya öğr görevlisi olduğunu görüyorsunuz.halbuki duyuruyu gördüğüm an hemen kayıt yaptırmaya gitmiştim.duyurular netten.bütün okul dahilinde ne bir afiş ne bir duyuru,sadece mühendislik girişinde bi duyuru birde kayıt yapılacak mekanda kapının üstünde.aylardır burayı okuyorum ve diğer bilişim /linux sitelerini.herkese linuxun yaygınlaşmadığından bahsediyor.nasıl yaygınlaşsın o linux?semineri öyle bi mantıkla düzenlemişler ki sanki bilg müh. öğrencilerinden başka kimse bu konuyla ilgilenme hakkı yokmuş gibi!geçen senede bilişim haftası için bi konferans vardı,koca salonda sadece 15 kişi onlarda işte konferansı vermeye gelenlerle bilgi işlemde çalışan arkadaşlar.duyurular gene net üzerinden sadece.ya sen bi afiş as,ufacıkta olsa bi duyuru as oraya millet meraklansın ,bilmeseler anlamasalar bile gelsinler,amaç bişeyler öğretmek bu konuyu yaymak değil mi?yoksa zaten duyuruların yapıldığı siteye girenler,az çok mail kullananlar biliyor internetin ne olduğunu.çok mu uzun oldu,mazur görün ama çok kızgınım çok!
0
anonim
dostum konferans salonu kucuk. en fazla 75 kişiyi alabiliyor.onun için fazla duyuru olmadı sanırım.
0
anonim
Merhaba donupte tekrar bu yoruma bakar misin bilmiyorum fakat kullanici olarak mail vs bilgilerine ulasamadigim icin yaniti sanirim burdan verebilirim. Salonumuz 75 kisilik olmasina ragmen asiri israr nedeniyle ek sandalye koyarak 90 kisilik yer ayarladik. bunlardan 55 tanesi bilg. muh . ogrencisiydi. Web'ten duyurusunu LKD zaten yapmisti ve biz ilanimizi sadece muhendislige deil universitedeki butun fakultelere astik. 15 kisinin bulundugu salonda gecen seneki internet haftasiydi ve o etkinligi bilg muh. bolumu duzenlemedi ;bilgi isleme iletceksin o yorumu . Bir de duyuru icin , afis icin para lazim . Lutfen bir etkinlik duzenleyin , sizin tabirinizle mukemmel olsun bizde onu ornek alalim. Bugune kadar bir tane yapici elestiri alamadik da ona yanarim.
0
anonim
Niye gerçekleri görmezlikten geliyorsunuz.
Ben windowsu savunmuyorum ki?Hem bunun için bana parada vermiyorlar..
Etrafımda başka arkadaşlarda var Onlarda sizin gibi Linux deyip duruyorlar ama vakitlerinin çoğunu windows üzerinde geçiriyorlar..
Linux'e güç katan Mozilla'yı windows da kullanıyorum hemde Linuxdekine göre daha iyi çalışıyor. Evet bir döneme kadar Linux sunucu sistemlerde üstünlüğünü sürdürdü halen sürdürmekte ama artık GPL üretilen programlarında windows sürümleride sürülmedi mi?
Windows herşeyiyle çalışan bir mail sunucum var artık diyebiliyorum. O zaman linuxe bağımlımıyım. Hayır.
Bir gün burada yayınlanan Türkçe İşletim sistemiyle ilgili yazıya yazılan yorumları gidip bir daha okuyun. Sanki imkansızmış gibi yorumlar yapılmış. Ayıp ya kimse size kardeşim böyle bir şey başlattığımızda sen burada devamlı çalışacaksın demiyorki.Bu bir gönül işi ve devamlı bir iş olacaktı.Yani yerinizi daima birileri alacak ve bunu geliştirecekti.Eğer bu kadar ters tepkiler olmasaydı aylar önce çalışmalar başlayabilirdi.
Oturun ve bir düşünün hayallerinizin sınırı ne?
Ve onları yapmaya çalışın. Yapamıyorsanız paylaşın ve birilerine destek olun. Hetkese kolay gelsin..
0
anonim
Eger bu IE gibi browser yok yorumuna gelen tepkilerse derdin, sadece su kadarini soyleyeyim, ben Windows altinda da IE kullanmiyorum. Mozilla ve Opera fazlasiyla yetiyor. E bunlar Linux da da var. Daha ne isterim ki. Ayrica ben zamanimin cogunu Linux da geciriyorum bunu da eklmek isteriyorum :)
Bu tip Linux'un yetersizlikleri uzerine yapilmis yorumlar genelde rahatsiz edici oluyor cunku genelde gercekleri yansitmiyorlar. Mesela Linux uzerinde oyun yok diye bilinir. Loki Games (batti ne yazik ki) pek cok guzel oyunu Linux'a kazandirdi bundan kac kisinin haberi var merak ediyorum...
0
anonim
Microsoft batmadı hala...
0
conan
pazarlamaci sayin tenisyen sayinin 5 kati olursa batan gemiyi bile satarsin ok? Sacma sapan konusmayalim...
0
anonim
merhaba Conan;
İlginiz ve yorumlarınız için teşekkürler.
0
anonim
Evet haklısın Microsoft batmadı hala, ama biraz etrafına bak, Microsoft batıyor, haberin yok. Microsoft ve onun tatlı ve haksız karları insanların gözüne batıyor.

Biraz kehanet gibi olacak ama MS batmasada windows operasyonu 3-5 sene içinde batabilir. Nerden çıkardın demeyin adamlar Linux''a saldırmaya başladı son 3-5 aydır ciddi bir tehdit hissetmeseler bunu yapmazlardı. MS beta testerlardan son günlerde duyduğum bir dedi kodu da efendim ikspi harikaymış tanıdıkları linux kullanıcıları ikspiye rucu etmişmiş filan şeklinde . Ancak ben linuxdan ikxpiye rucu eden görmediysemde vindovsdan Linuxa rucu eden çok gördüm. (Mesela ben). yani biraz abuk olacak ama şu ms''e bayılıyorum desem yalan olmaz diil hani, iyyy.

0
anonim
Lisanssiz kullanimdan hoslanmayanlar XP'nin cikisi ile birlikte Linux'a gecmek icin guzel bir neden daha buldular aslinda.
Aslinda ben XP'nin tutmasini ve basarili olmasini istiyorum cunku Linux'un rekabete ihtiyaci var. Surekli bir numara olmak zararli bir durum ;-)
0
anonim
Once sizi gormezden gelirler, sonra kucumserler, sonra sizle savasirlar, sonra da kazanirsiniz - Mahatma Gandhi

Valla acikcasi ben son gunlerde XP`e gecen birsuru kisi gordum, hem de yakin cevremden. Komiktir, hepsi ilk basta ciddi bir laylaylom durumundayken, teker teker patladilar. Soyle soyliyim, son uc gun icinde uc tane XP makinanin yeniden format yemelik oldugunu gordum. Daha fazlasini da gormeme gerek yok. Linux`umu gectim, benim Windows 98 bile iki seneyi askin suredir cokmedi :)) uc defa harddisk, iki defa grafik karti, bir kez de kasa ve mainboard degistirmesine ragmen.

...Windows, geriye gittikce hizi ve stabilitesi artan yegane isletim sistemi :)
0
elrond
1 senedir kullanıyorum böyle bir durum yok. Super zeka tayvanlıların yazdığı driverlar ve Yazıcıoğlunun üstün kalite hardware i olabilirmi bu arkadaşların göçmesinde? Yada clone VIA,SIS, ALI chipsetleri, yada dandik I/O lar, yada uzak doğunun uzaklarından gelen cellerinin yarısı bozuk RAM ler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

7D7 Demo Partisi 8-9 Eylül'de!

dcc

7D7 Demoscene Party 2007 , 8-9 September 2007

Artık geleneksel hale gelen 7Dx partilerinin bu yılki ayağı 7D7 demo partisi bu sene 8-9 Eylül tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde yapılacak. C64, Amiga ve PC platformlarında yarışmaların düzenlendiği 7D7'de ayrıca programlama seminerleri ve demoscene üzerine sohbetler de yapılacak.

Gezici Linux Seminerleri başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde düzenlediği gezici linux seminerleri yaz döneminin ardından tekrar başlıyor. 7-8 Ekim'de Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi'nde, 9-10-11 Ekim'de Adana'da I. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda ve 11-12 Ekim'de Karaman'da Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda gün boyunca Linux seminerleri yapılacak. Kendi şehrinizde yalnız bir penguen olduğunuzu mu düşünüyorunuz? İşte bir araya gelme fırsatı...

Gaziantep´te Linux Seminerleri Başlıyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri yarın başlıyor. Linux'un yeni başlayanlar için tanıtımı ve kurulumundan, sunuculara ve programlamaya kadar birçok konunun anlatılacağı seminerler iki gün boyunca sürecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Kayseri ve Eskişehir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği; 22 Nisan'da Kayseri'de yeni başlayanlara ve veritabanı programcılarına yönelik, 28-29 Nisan'da Eskişehir'de masaüstü, güvenlik ve web/veritabanı uygulamaları üzerine seminerler düzenliyor. -Ayrıntılı bilgi-