Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux Seminerleri

0
hcg
20-21 Mayıs tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux seminerleri yapılacaktır.

20 Mayıs 2010 Perşembe
10:00-12:00 Linux nedir? Yenir mi?
13:00-14:15 Pardus Masaüstü Kullanımı
14:30-16:00 Pardus Uzman Kullanım
16:15-17:00 Pardus Geliştirilmesi

21 Mayıs 2010 Cuma
10:00-12:00 Linux Sunucu Dünyası
13:00-14:30 Özelleşmiş Sunucu Dağıtımları: SME Server, Openfiler, IPCop
15:00-16:00 CentOS Sunucu Kullanımı
16:15-17:00 Özgür Web Uygulamaları

Konuşmacılar: Doruk Fişek, Türker Sezer
Yer: Atatürk Konferans Salonu

Ayrıntılı Bilgi:
Selcan Ağbaht (selcan.selcan@gmail.com)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu (oguz@mku.edu.tr)

İlgili Yazılar

Kylix/Delphi ile Linux Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Temmuz 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, programlama dünyasında gücünü kanıtlamış ve büyük bir programcı kitlesi tarafından kullanılmakta olan ürünü Delphi'nin Linux platformundaki kalesi Kylix hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca cross-platform yazılım geliştirme, kod taşıma ve örnek uygulamalar gibi konulara da değinilecek.

Ayrıntılı Bilgi: http://seminer.linux.org.tr/

Gezici Linux Seminerleri başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde düzenlediği gezici linux seminerleri yaz döneminin ardından tekrar başlıyor. 7-8 Ekim'de Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi'nde, 9-10-11 Ekim'de Adana'da I. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda ve 11-12 Ekim'de Karaman'da Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda gün boyunca Linux seminerleri yapılacak. Kendi şehrinizde yalnız bir penguen olduğunuzu mu düşünüyorunuz? İşte bir araya gelme fırsatı...

Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

omercelik

Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.

Seminer: Pixar Animasyon Filmleri ve Arog Filmindeki Görsel Efektler

FZ

Bahcesehir Universitesi Muhendislik Fakultesi Seminer Etkinlikleri cercevesinde, 5 Mart 2009 Persembe gunu saat 15:30'da, Pixar Animasyon Studyolarinda Gorsel Efekt Supervizoru olarak calistiktan sonra yakin bir tarihte yurda donerek AROG filmi Gorsel Efekt Yonetmenligi gorevini ustlenen Erdem Taylan ve AROG filmi Uc Boyutlu Gorsel Efekt ekibinden Alper Sarikaya ile Haluk Demirel, hem Pixar'in animasyon filmlerindeki, hem de AROG filmindeki, Turk Sinemasi icin bir cok yenilik iceren gorsel efektlerin yapilma asamalari ile ilgili bir seminer vereceklerdir. Daha cok gorsel bir soylesi seklinde gerceklesecek olan seminer programi asagidaki gibidir:

- Yer : Bahcesehir Universitesi - Besiktas
- Salon : B-Blok Buyuk Konferans Salonu
- Tarih : 5 Mart 2009 Persembe
- Saat : 15:30
- Program :

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.