Packet Radio ve Linux

0
larweda
Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Kablosuz Networkler (Packet Radio) ve Linux semineri düzenliyor. Konular:
  • "Amatör Radyo AX25 paketleri üzerinden TCP-IP paketlerinin taşınması
  • Linux'un encapsulation ve "gatewaying" için kullanılması
  • Ortam bağımsız, düşük güçlü radyolarla portable network erişimleri. Linux kernelinin encapsulation yapma ozelligi ve linux uzerinde calisan FBB, NOS programlarinin tanitimi, kurulumu`nun da anlatılacağı seminer saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde. Salonun krokisi ve Ankara seminer programı burada.
  • İlgili Yazılar

    Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

    anonim

    Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

    7D5 Demoscene Partisi - 17/18 Eylül

    Ragnor

    Artık gelenekselleşen 7DX demo partileri serisi bu yıl da 7D5 ile devam edecek. 17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi - Maltepe Eğitim Köyünde yapılacak olan partiye bu yıl Teknoloyi Televizyonu sponsorluk yapacakmış.

    Telekom Şirketlerinin Tüketiciyle Buluşması

    anonim

    6-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Telekom 2004 Fuarı, 1 Ocak 2004'te gerçekleşen serbestleşmeden sonra sektörün tüketiciyle ilk buluşması olacak. Fuara paralel olarak düzenlenecek seminer başlıkları çok revaçta olan konuları içeriyor.
    Fuar sitesinden ücretsiz davetiye edinilebiliyor. Ankara Üniversitelerinin tümünden, şehir merkezinden ve çevre illerden düzenlenecek ücretsiz otobüs servisleri hakkında bir süre sonra yapılacak bilgilendirmeden haberdar olmak için e-posta listesine kaydolabiliyorsunuz.

    Dijital Dantel: Kadınlar için Eklektik Teknoloji ve Sanat Festivali

    FZ

    Eclectic Tech Carnival Dijital Dantel: Teknoloji ve Sanat ile Kadınlar Güçlerini Birleştiriyor!

    9-13 Eylül 2009

    2002'den beri yılda en az bir kez farklı ülkelerde düzenlenen Eclectic Tech Carnival 9-13 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor!

    Sanat ve teknolojiyi politik ve toplumsal farkındalık ve katılımın arttırılması doğrultusunda kullanmayı kendisine dert edinmiş, bununla ilgilenen kadınlar, Eclectic Tech Carnival'ına davetlisiniz. 5 günlük festivalde atölyeler, söyleşiler, tartışmalar ve performanslara ek olarak yerel kadın örgütleri ile bağlantıya geçerek farklı coğrafyalardan gelen kadınların deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmaları amaçlanıyor. Buluşma, sanat ve teknolojinin farklı kullanımları sayesinde uluslararası çalışma fırsatlarını ortaya çıkartmak kadar Türkiye özelinde teknoloji üzerine düşünen ve bu alanda çalışan kadınları bir araya getirmeyi de hedeflemekte. Bu karşılaşmalar sürecinde hem sanat ve teknolojiyi birbirimizle iletişime geçmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak hem de birbirinden farklı politik bağlamlarımızı anlayarak yerel ve bölgesel düzeyde "erkeklik sorununa" dair farkındalık oluşturmak ve farklı tabandan aktivizm stratejileri oluşturmak istiyoruz.

    Linux Semineri : Veritabanına Giriş

    dfisek

    Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak seminerde; veritabanı tanımı, nerelerde ve hangi amaçlar icin kullanıldığı, önemli veritabani sunucuları ve hangi amaç için hangi sunucuların kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -