Emre Sokullu'nun Ağzından Silikon Vadisi

0
yenimo

İlgili Yazılar

Dünya Plone Günü - 2009

anonim

Plone, önde gelen, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

FZ

Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.

Linux Semineri : QT Programlamaya Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği 16 Nisan Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Linux altında QT kütüphanesi ile programlamaya bir giriş yapılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi -

Eskişehir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği Bilim Şenliği'nde 23-24 Ekim tarihlerinde seminerler düzenliyor. Seminerlerde Linux'un genel olarak tanıtılmasının yanı sıra, kurumsal çözümler ve sunucu uygulamaları anlatılıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Afişi Hazır..

aekoroglu

Herkesin merakla beklediği IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği afişimiz tamamlandı.
Afişimiz en kısa sürede dağıtılmaya başlanacaktır. Eğer "ben de afiş asmak istiyorum" diyorsanız bizlerle afis@linux.org.tr adresinden irtibata geçebilirsiniz. Tasarımı yapan sayın Selçuk Erdem'e çok teşekkür ederiz.
(Editörün notu: Afiş burada senlikle ilgili detaylı bilgi de burada)