II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
FZ
En son Bilgi Üniversitesi´ndeki Açık Kaynak Etkinliğine gelmeyip de bizi üzenleri kaydettiğimiz kara_liste.txt dosyası 8192 bitlik UltraHiperMotherFkerBlowfish ile şifreli olarak extreiserhelluvafast2 sistemini kullanan BenimNeyimEksikBenDeYaptimNaKoyim Linux dağıtımı ile korunan bir dosya sunucu üzerinde durmakta ve Internet üzerinden erişilememektedir (boşuna kasmayın yani, anca makina başına gidip okuyoruz biz de!).

Adının bu listeden silinmesini isteyenlerin (aksi takdirde Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerlerine olacaktır ve kariyerleri başlamadan bitecektir!) yapması gereken tek şey etkinliğe gelmek, FM elemanlarını bulmak ve güzel vakit geçirmektir.

Kemerlerinizi bağlayın, propagandanın ve sürekli tekrar etmenin gücüne inanın.

HADİ!
0
sundance
Valla üzersiniz bizi bu sefer de gelmezseniz
0
mysterious
Çok güzel olacağına ve katılımında yoğun olacağına inanıyorum....
Bu arada sitenin yeni tasarımı muhteşem olmuş emeği geçen herkese burdan teşekkür ediyorum. FM'nin her zaman yeniliklere [açık] olduğu düşüncesi beni sevindiriyor. (bu arada bu fikir kimden çıktı ?)

Sevgi ve saygılarımla..
0
sametc
ben gelmek istiyorum :)
peki yaa FM elemanları gelicek mi ona bakalım birde :)
0
caglar_onur
Şenliği bilmemde (Ankaradan gelmek çoook zor napalım) FM olarak Ankara'da İstanbul'da falan arada bir neden ailecek toplanmıyoruz biz???
0
sametc
sorun değil biz istanbullalara konuştuk burda ankarada şenlik olunca iyi değilmi biz gelemiyorduk ;)
0
dfisek
Ankara'dan niye İstanbul'a, İstanbul'dan niye Ankara'ya gidilemedigini anlayamıyorum. Arkadaşkar yılda bir kez böyle bir etkinlik yapılıyor. Gittiğinizde 4 gün boyunca rahatsız olduğunuz sürekli doğru olmadığına inandığınız olaylara sinirlendiğiniz hayattan kopup kendi habitatınızda oluyorsunuz.

6 saat otobüs yolculuğu buna değmez mi?
0
tuxi
1 ve 2. gün belli değil ama 3 ve 4. günlerde bende orada olacağım.
Peki bir FM milletin toplandığı bir yer olucak mı?.
0
sundance
Arkadaşlar, FZ nin detaylı olarak izah ettiği şekliyle FM EDITORLERI ORADA OLACAK.

Dahası şenlik boyunça dört gün açık olacak bir standımız ve tshirtlerimiz olacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzmir´de Linux Semineri

o_ozardic

İzmir Yüksek Teknoloji Ensititüsü Bilgisayar Topluluğu bugün (27 Mart Perşembe ) Gülbahçe Kampüsü'nde bir linux semineri düzenliyor. Seminerde Onur Küçük tarafından katılımcılara Linux İşletim Sistemi hakkında bilgi verilecek. Saat 13:15'te başlayacak seminere katılım ücretsiz, ayrıca katılımcılara Knoppix CD'si hediye olarak verilecek.

Ulaşım : Üçkuyular'daki garajdan yarım saatte bir kampüse araç bulunmaktadır.

Internet Portallarının Sorunları ve Çözüm Önerileri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde düzelenen panele katılanlar: yorumcu.com genel müdürü Altan Yıldız, arkadas.com genel müdürü Ali Turan Yüksel, netbul.com içerik editörü Ercüment Erkul, internethaber.com genel müdürü Hadi Ozışık, NTVMSNBC operasyon yönetmeni Can Tüzüner.

Panel Yöneticisi: Advis Akademik Danışmanlık Proje Yetkilisi Remzi Kalafat.

Detaylı bilgi burada.

Kavramlar Çevrildikçe: Çeviri Düşüncemizi Biçimlendiriyor (Mu?)

FZ

Fikir hareketlerinin, siyasi akımların, bilim-kültür-sanat-edebiyat yapıtlarının, kuramsal-eleştirel görüşlerin toplumdan topluma yayılması, dayandıkları kavramların farklı dillerde ifade bulmasına, o dil ve kültürler tarafından benimsenmesine bağlıdır. İnternet çağının getirdiği iletişim biçimlerinin de toplumlar/kültürlerarası düşünce akışına ve diller arası aktarım sürecine daha önce var olmayan bir hız kattığı düşünülebilir. Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü tarafından düzenlenen bu sempozyum, gittikçe ivme kazanan kültürlerararası etkileşim olgusunun ışığında kavram çevirisini farklı boyutlarıyla ele almayı amaçlamaktadır.

Kavram çevirisiyle akademisyen, çevirmen, editör veya yazar olarak ilgilenen, beşeri bilimler alanından davet ettiğimiz konuşmacılar kendi deneyimleri ve bilimsel araştırmalarına dayanarak aşağıdaki konuları irdeleyeceklerdir:

TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

anonim

TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.

Alan Turing Günleri (Güncellendi)

bulento

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri, TUBITAK’ın katkılarıyla bu yıl 'Turing Günleri'nin 4.'sünü düzenlemektedir.

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.