II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
FZ
En son Bilgi Üniversitesi´ndeki Açık Kaynak Etkinliğine gelmeyip de bizi üzenleri kaydettiğimiz kara_liste.txt dosyası 8192 bitlik UltraHiperMotherFkerBlowfish ile şifreli olarak extreiserhelluvafast2 sistemini kullanan BenimNeyimEksikBenDeYaptimNaKoyim Linux dağıtımı ile korunan bir dosya sunucu üzerinde durmakta ve Internet üzerinden erişilememektedir (boşuna kasmayın yani, anca makina başına gidip okuyoruz biz de!).

Adının bu listeden silinmesini isteyenlerin (aksi takdirde Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerlerine olacaktır ve kariyerleri başlamadan bitecektir!) yapması gereken tek şey etkinliğe gelmek, FM elemanlarını bulmak ve güzel vakit geçirmektir.

Kemerlerinizi bağlayın, propagandanın ve sürekli tekrar etmenin gücüne inanın.

HADİ!
0
sundance
Valla üzersiniz bizi bu sefer de gelmezseniz
0
mysterious
Çok güzel olacağına ve katılımında yoğun olacağına inanıyorum....
Bu arada sitenin yeni tasarımı muhteşem olmuş emeği geçen herkese burdan teşekkür ediyorum. FM'nin her zaman yeniliklere [açık] olduğu düşüncesi beni sevindiriyor. (bu arada bu fikir kimden çıktı ?)

Sevgi ve saygılarımla..
0
sametc
ben gelmek istiyorum :)
peki yaa FM elemanları gelicek mi ona bakalım birde :)
0
caglar_onur
Şenliği bilmemde (Ankaradan gelmek çoook zor napalım) FM olarak Ankara'da İstanbul'da falan arada bir neden ailecek toplanmıyoruz biz???
0
sametc
sorun değil biz istanbullalara konuştuk burda ankarada şenlik olunca iyi değilmi biz gelemiyorduk ;)
0
dfisek
Ankara'dan niye İstanbul'a, İstanbul'dan niye Ankara'ya gidilemedigini anlayamıyorum. Arkadaşkar yılda bir kez böyle bir etkinlik yapılıyor. Gittiğinizde 4 gün boyunca rahatsız olduğunuz sürekli doğru olmadığına inandığınız olaylara sinirlendiğiniz hayattan kopup kendi habitatınızda oluyorsunuz.

6 saat otobüs yolculuğu buna değmez mi?
0
tuxi
1 ve 2. gün belli değil ama 3 ve 4. günlerde bende orada olacağım.
Peki bir FM milletin toplandığı bir yer olucak mı?.
0
sundance
Arkadaşlar, FZ nin detaylı olarak izah ettiği şekliyle FM EDITORLERI ORADA OLACAK.

Dahası şenlik boyunça dört gün açık olacak bir standımız ve tshirtlerimiz olacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Dantel: Kadınlar için Eklektik Teknoloji ve Sanat Festivali

FZ

Eclectic Tech Carnival Dijital Dantel: Teknoloji ve Sanat ile Kadınlar Güçlerini Birleştiriyor!

9-13 Eylül 2009

2002'den beri yılda en az bir kez farklı ülkelerde düzenlenen Eclectic Tech Carnival 9-13 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor!

Sanat ve teknolojiyi politik ve toplumsal farkındalık ve katılımın arttırılması doğrultusunda kullanmayı kendisine dert edinmiş, bununla ilgilenen kadınlar, Eclectic Tech Carnival'ına davetlisiniz. 5 günlük festivalde atölyeler, söyleşiler, tartışmalar ve performanslara ek olarak yerel kadın örgütleri ile bağlantıya geçerek farklı coğrafyalardan gelen kadınların deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmaları amaçlanıyor. Buluşma, sanat ve teknolojinin farklı kullanımları sayesinde uluslararası çalışma fırsatlarını ortaya çıkartmak kadar Türkiye özelinde teknoloji üzerine düşünen ve bu alanda çalışan kadınları bir araya getirmeyi de hedeflemekte. Bu karşılaşmalar sürecinde hem sanat ve teknolojiyi birbirimizle iletişime geçmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak hem de birbirinden farklı politik bağlamlarımızı anlayarak yerel ve bölgesel düzeyde "erkeklik sorununa" dair farkındalık oluşturmak ve farklı tabandan aktivizm stratejileri oluşturmak istiyoruz.

7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

coskung

Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.

inet-tr, XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı, Linux Seminerleri

anonim

XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı (http://inet-tr.org.tr/inetconf14/) kapsamında, LKD Seminer Çalışma Grubu tarafından üç seminer düzenleniyor

BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

anilK

Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Linux Semineri : Veritabanına Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak seminerde; veritabanı tanımı, nerelerde ve hangi amaçlar icin kullanıldığı, önemli veritabani sunucuları ve hangi amaç için hangi sunucuların kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -