II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
FZ
En son Bilgi Üniversitesi´ndeki Açık Kaynak Etkinliğine gelmeyip de bizi üzenleri kaydettiğimiz kara_liste.txt dosyası 8192 bitlik UltraHiperMotherFkerBlowfish ile şifreli olarak extreiserhelluvafast2 sistemini kullanan BenimNeyimEksikBenDeYaptimNaKoyim Linux dağıtımı ile korunan bir dosya sunucu üzerinde durmakta ve Internet üzerinden erişilememektedir (boşuna kasmayın yani, anca makina başına gidip okuyoruz biz de!).

Adının bu listeden silinmesini isteyenlerin (aksi takdirde Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerlerine olacaktır ve kariyerleri başlamadan bitecektir!) yapması gereken tek şey etkinliğe gelmek, FM elemanlarını bulmak ve güzel vakit geçirmektir.

Kemerlerinizi bağlayın, propagandanın ve sürekli tekrar etmenin gücüne inanın.

HADİ!
0
sundance
Valla üzersiniz bizi bu sefer de gelmezseniz
0
mysterious
Çok güzel olacağına ve katılımında yoğun olacağına inanıyorum....
Bu arada sitenin yeni tasarımı muhteşem olmuş emeği geçen herkese burdan teşekkür ediyorum. FM'nin her zaman yeniliklere [açık] olduğu düşüncesi beni sevindiriyor. (bu arada bu fikir kimden çıktı ?)

Sevgi ve saygılarımla..
0
sametc
ben gelmek istiyorum :)
peki yaa FM elemanları gelicek mi ona bakalım birde :)
0
caglar_onur
Şenliği bilmemde (Ankaradan gelmek çoook zor napalım) FM olarak Ankara'da İstanbul'da falan arada bir neden ailecek toplanmıyoruz biz???
0
sametc
sorun değil biz istanbullalara konuştuk burda ankarada şenlik olunca iyi değilmi biz gelemiyorduk ;)
0
dfisek
Ankara'dan niye İstanbul'a, İstanbul'dan niye Ankara'ya gidilemedigini anlayamıyorum. Arkadaşkar yılda bir kez böyle bir etkinlik yapılıyor. Gittiğinizde 4 gün boyunca rahatsız olduğunuz sürekli doğru olmadığına inandığınız olaylara sinirlendiğiniz hayattan kopup kendi habitatınızda oluyorsunuz.

6 saat otobüs yolculuğu buna değmez mi?
0
tuxi
1 ve 2. gün belli değil ama 3 ve 4. günlerde bende orada olacağım.
Peki bir FM milletin toplandığı bir yer olucak mı?.
0
sundance
Arkadaşlar, FZ nin detaylı olarak izah ettiği şekliyle FM EDITORLERI ORADA OLACAK.

Dahası şenlik boyunça dört gün açık olacak bir standımız ve tshirtlerimiz olacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi'de Oyun Programlama Semineri

coskung

Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nun her perşembe duzenledigi bölüm seminerleri dizisinin 10 Nisan Perşembe günkü konuğu ilk Türk oyun programlama firmalarından Yogurt Teknoloji'den Cemil Türün. Seminerde Oyun Programlama'nın temelleri anlatılacak ve bir sanal dünya oyununun demosu yapılacak. Perşembe 17.00, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Fazlamesai.net Ankara´da!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 30 Mayıs'ta düzenlediği bir seminerde Fazlamesai.net tam kadro bulunacak. Fazlamesai.net projesinin gelişimi, uygulanması, çeşitli serbest yazılımlar vasıtasıyla hayata geçirilmesi anlatılacak. 18.30'da başlayacak olan seminer Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde.

Seminer: Pixar Animasyon Filmleri ve Arog Filmindeki Görsel Efektler

FZ

Bahcesehir Universitesi Muhendislik Fakultesi Seminer Etkinlikleri cercevesinde, 5 Mart 2009 Persembe gunu saat 15:30'da, Pixar Animasyon Studyolarinda Gorsel Efekt Supervizoru olarak calistiktan sonra yakin bir tarihte yurda donerek AROG filmi Gorsel Efekt Yonetmenligi gorevini ustlenen Erdem Taylan ve AROG filmi Uc Boyutlu Gorsel Efekt ekibinden Alper Sarikaya ile Haluk Demirel, hem Pixar'in animasyon filmlerindeki, hem de AROG filmindeki, Turk Sinemasi icin bir cok yenilik iceren gorsel efektlerin yapilma asamalari ile ilgili bir seminer vereceklerdir. Daha cok gorsel bir soylesi seklinde gerceklesecek olan seminer programi asagidaki gibidir:

- Yer : Bahcesehir Universitesi - Besiktas
- Salon : B-Blok Buyuk Konferans Salonu
- Tarih : 5 Mart 2009 Persembe
- Saat : 15:30
- Program :

Web Güvenliği Günleri - 1

anonim

OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu olarak devamını getirmeyi düşündüğümüz etkinliklerimizin birincisinin detaylarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Web Güvenliği Günleri'nde yoğun ve teknik şekilde web uygulaması atakları, savunma, güvenli kodlama ve benzer bir çok konulara değinilecektir. Bu birinci bir günlük etkinliğimizde daha çok orta ve ileri seviye web saldırına değineceğiz.