Uluslararası BSD Konferansı

0
bemre
Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen, EMO İstanbul Şubesi ile TÜBİTAK ULAKBİM'in desteklediği Uluslararası BSD Konferansı, 19 - 20 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Rektörlük Ord. Prof. Dr. Nihad SAYAR Konferans Salonu'nda (Sultanahmet Kampüsü) gerçekleşecektir.
Konferansa;

- FreeBSD Çekirdek Takımı ile security-officer üyeliği yapmış Kris Kenneway
- OpenBSD projesinden Marc Balmer
- "Code Reading" kitabının yazarı Diomidis D. Spinellis
- ZFS'in FreeBSD ye port edilmesinde görev alan FreeBSD Geliştiricisi Pawel Jakub Dawidek
- BSD Sertifikasyon Grubundan Machtelt Garrels
yurtdışından davetli konuşmacılar olarak katılacaktır.

Not: Konferansa katılım ücretsiz olup salon kapasitesi sınırlı olduğundan kayıt yapmanız önerilmektedir.

Konferans broşürüne bu adresten erişebilirsiniz.

Görüşler

0
blacksea
Şimdi orda olmak vardı.İmkanı olan arkadaşlar kaçırmasınlar.Videolarını izlerim değil mi?
0
FZ
Sanırım etkinlikteki en BSD-alakasız sunum (ama tabii kendi içinde güzel ve değerli olacağını tahmin ettiğim) R ile ilgili istatistik sunumu olacak, değil mi?
0
bemre
Konferansı İnternet üzerinden canlı izlermek için

mms://mediasrv.ulakbim.gov.tr/bsdcontr

Adresini kullanabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

PostgreSQL 8.0'ın Yenilikleri Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.0 sürümü ile gelen önemli özellikleri, uygulamalı olarak anlatılacaktır. PostgreSQL'e geçiş yapmayı düşünenler için, diğer veritabanları ile bazı karşılaştırmalar da yapılacaktır.

Ayrıntılar: http://seminer.linux.org.tr/

Entrepreneurs Roundtable İstanbul #3

butch

Entrepreneurs Roundtable Istanbul toplantılarının 3.sü 8 Ocak'ta Bilgi Üniversitesinin evsahipliğinde Dolapdere kampüsünde yapılacak. Bu toplantılar bilişim girişimcileri ile yatırımcıları biraraya getirmeyi amaçlıyor.

Etkinlik sitesi ve kayıt: http://eristanbul3.eventbrite.com/

Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

FZ

Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.

17-18 Nisan Etkinlik Programı

butch

Bildiğiniz gibi bu yıl Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri ve Linux ve Özgür Yazılım Şenliği etkinlikleri birlikte düzenleniyor. Ortak etkinliğin bugün duyurulan programına bu adresten ulaşabilirsiniz.