Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü @ Yeditepe Üniversitesi

0
mustafassf
Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü olarak bu sene ilkini 8 Nisan'da düzenleyeceğimiz "Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü" adlı etkinliğimiz, "Açık Kaynak", "Özgür Yazılım" gibi terimler hakkında, bilgilendirme ve bilinçlendirme, bilgisayar okuryazarlığını artırma amacıyla gerçekleştirilecektir. Konularında uzman kişilerin katilacağı etkinliğimize herkes davetlidir.

Detaylı bilgi için : http://open.yuenc.org

İlgili Yazılar

7D9 Demo Party - 19-20 Aralık 2009

Alcofribas

7D9 Demo Party; programlama, dijital sanat ve dijital müzik meraklılarını bir araya getiriyor. Her yıl düzenlenen 7DX Party serisinin sekizincisi 19-20 Aralık 2009 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Bilgisayarların sınırlarını zorlayan gösteri demolarına, demoscene’e, görsel programcılığa, dijital sanatlara ve dijital müziklere ilgi duyanlar bu organizasyonda bir araya gelecek. PC, Amiga, Commodore 64 gibi bilgisayarlar için programlama, grafik ve müzik alanında çok sayıda yarışma yapılacak.

GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

FZ

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...

Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, Linux güvenlik duvarı uygulaması olan Netfilter'in gücünü kullanmanız için gerekenler anlatılacak. Tipik erişim sınırlandırmadan, DoS saldırılarına karşı yapılabileceklere, yük dengelemeden, bant genişliği belirlemeye kadar pek çok konuda neler yapılabileceğinin anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

Hukuki Boyutuyla Bilgisayar Programları @ Bilgi Üniversitesi

FZ

Tarih: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Saat: 10:00-17:15
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2, Harita
Düzenleyenler : BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Resmi web sitesi

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Namık Kural, BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çelik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.