JSF Öğle Sonrası Sunumları - ODTÜ Teknokent

0
anonim
"JSF Öğle Sonrasi", Prime Teknoloji sponsorlugunda Odtu Teknokent'te duzenlenecek olan ve JSFOne sunumlarini iceren bir organizasyon.

Sunumlar:
* Introduction to JSF - Yigit Darcin
* Apache MyFaces Planet - Cagatay Civici
* JSF and Security - Cagatay Civici

Yer/Zaman
Odtu Teknokent Ikizler Toplanti Salonu
28 Agustos 2008 Persembe
14:00 - 18:00
"Katilim Ucretsizdir"

İlgili Yazılar

Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü @ Yeditepe Üniversitesi

mustafassf

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü olarak bu sene ilkini 8 Nisan'da düzenleyeceğimiz "Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü" adlı etkinliğimiz, "Açık Kaynak", "Özgür Yazılım" gibi terimler hakkında, bilgilendirme ve bilinçlendirme, bilgisayar okuryazarlığını artırma amacıyla gerçekleştirilecektir. Konularında uzman kişilerin katilacağı etkinliğimize herkes davetlidir.

Detaylı bilgi için : http://open.yuenc.org

Ankara Penguen Pikniği

penguencg

Merhaba arkadaşlar,

Baharın gelişiyle beraber penguenlerin kendilerini çimenlere atması için pikniğe gidiyoruz. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak sohbeti, eğlencesi bol güzel bir gün geçirmek için sizi de penguen pikniğine bekliyoruz.

Dijital Dantel: Kadınlar için Eklektik Teknoloji ve Sanat Festivali

FZ

Eclectic Tech Carnival Dijital Dantel: Teknoloji ve Sanat ile Kadınlar Güçlerini Birleştiriyor!

9-13 Eylül 2009

2002'den beri yılda en az bir kez farklı ülkelerde düzenlenen Eclectic Tech Carnival 9-13 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor!

Sanat ve teknolojiyi politik ve toplumsal farkındalık ve katılımın arttırılması doğrultusunda kullanmayı kendisine dert edinmiş, bununla ilgilenen kadınlar, Eclectic Tech Carnival'ına davetlisiniz. 5 günlük festivalde atölyeler, söyleşiler, tartışmalar ve performanslara ek olarak yerel kadın örgütleri ile bağlantıya geçerek farklı coğrafyalardan gelen kadınların deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmaları amaçlanıyor. Buluşma, sanat ve teknolojinin farklı kullanımları sayesinde uluslararası çalışma fırsatlarını ortaya çıkartmak kadar Türkiye özelinde teknoloji üzerine düşünen ve bu alanda çalışan kadınları bir araya getirmeyi de hedeflemekte. Bu karşılaşmalar sürecinde hem sanat ve teknolojiyi birbirimizle iletişime geçmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak hem de birbirinden farklı politik bağlamlarımızı anlayarak yerel ve bölgesel düzeyde "erkeklik sorununa" dair farkındalık oluşturmak ve farklı tabandan aktivizm stratejileri oluşturmak istiyoruz.

Linux Semineri : PHP ile PostgreSQL Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde PHP programlama dili ile dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in birlikte çalışmaları ele alınıyor. PHP programlama dilinde yer alan PostgreSQL veritabanı sunucusuna erişim ve işlem fonksiyonları incelenerek, fonksiyonlar örnek uygulamalar ile anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Spinoza ve Biz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsünde, 22 Mayıs Pazar günü saat 13:30'da "Spinoza ve Biz" başlıklı bir konferans düzenlenecektir. Ulus Baker ve Eylem Canaslan'ın sunacağı konferans kamuya açıktır.

Spinoza ile ilgili kısa bilgi Türkçe Vikipedideki Spinoza maddesinden edinilebilir.

Editörün Notu: Alelacele İngilizce halinden bir kısmını çevirip koydum, insanlık namıma, felsefe namıma belki birileri gerisini de getirir diye ümit ediyorum...