Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

0
FZ
Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.
Önceki toplantılarda kapsanan başlıca konular: Organ Olarak Beyin, Bilgisayarlar, Beyinin Enerji Sistemi ve Görüntüleme, Beyinin Evrimi, Örüntü Tanıma/Denetim, Beyinin Giriş-Çıkış Kanalları, Beyinin Gelişimi, Beyin, Sinir Sistemi ve Bilgisayar Ağları, Bilgisayarda Öğrenme, Beyinde Öğrenme ve Bellek, Öğrenmenin Moleküler Mekanizması, Psikoloji Açısından Beyin-Bilgisayar Karşılaştırması, Zihnin Fiziği, Yapay Zekanın Felsefesi, Yapay Zekada Vücut Beyin Problemi, Aklın Unsurları, Beyin Bağlamında Kaotik Sistemlere Bakış.

Bu toplantıda bellek, dil, duygu, yaratıcılık, karar verme, karmaşık sistemler gibi konulara ağırlık verilmesi düşünülmektedir, ancak toplantının konuları bu konularla sınırlı değildir.

Toplantı herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacaktır.

Detaylı bilgi: http://www.cmpe.boun.edu.tr/beyin/beyin2005/index.htm

Görüşler

0
darkhunter
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&cmode=nested&sid=3335#17983 8-D
0
FZ
Büyük bilimadamlarının kaderi: Ne dedikleri anlaşılsa da anlaşılmasa da çok popüler oluyor ve destek görüyorlar.

Penrose'un durumu da buna benziyor.

Üstadın tezlerine doğrudan karşı çıkan bir fizikçinin, Max Tegmark'ın "The importance of quantum decoherence in brain processes" başlıklı makalesini tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Karar Ağaçları Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Yeditepe Üniversitesi, MONO Semineri, 21 Nisan

hcg

LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle Yeditepe Üniversitesi'nde MONO semineri düzenleniyor. Konuşmacı Gürcan Serbest. 21 Nisan 2009 Sali gunu 14.00-16.00 saatleri arasinda, Yeditepe Üniv. Muhendislik Fakultesi B-316 salonunda.

Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Linux Semineri (İstanbul) : Squid Web-Caching Proxy

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da linux semineri düzenliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça yaygın olarak kullanılan proxy sunucusu Squid'in anlatılacağı seminerde, Squid'in yetenekleri, çalışma prensipleri, kurulumu ve ayarlarından bahsedilecek. 15.00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -