Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

0
FZ
Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.
Önceki toplantılarda kapsanan başlıca konular: Organ Olarak Beyin, Bilgisayarlar, Beyinin Enerji Sistemi ve Görüntüleme, Beyinin Evrimi, Örüntü Tanıma/Denetim, Beyinin Giriş-Çıkış Kanalları, Beyinin Gelişimi, Beyin, Sinir Sistemi ve Bilgisayar Ağları, Bilgisayarda Öğrenme, Beyinde Öğrenme ve Bellek, Öğrenmenin Moleküler Mekanizması, Psikoloji Açısından Beyin-Bilgisayar Karşılaştırması, Zihnin Fiziği, Yapay Zekanın Felsefesi, Yapay Zekada Vücut Beyin Problemi, Aklın Unsurları, Beyin Bağlamında Kaotik Sistemlere Bakış.

Bu toplantıda bellek, dil, duygu, yaratıcılık, karar verme, karmaşık sistemler gibi konulara ağırlık verilmesi düşünülmektedir, ancak toplantının konuları bu konularla sınırlı değildir.

Toplantı herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacaktır.

Detaylı bilgi: http://www.cmpe.boun.edu.tr/beyin/beyin2005/index.htm

Görüşler

0
darkhunter
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&cmode=nested&sid=3335#17983 8-D
0
FZ
Büyük bilimadamlarının kaderi: Ne dedikleri anlaşılsa da anlaşılmasa da çok popüler oluyor ve destek görüyorlar.

Penrose'un durumu da buna benziyor.

Üstadın tezlerine doğrudan karşı çıkan bir fizikçinin, Max Tegmark'ın "The importance of quantum decoherence in brain processes" başlıklı makalesini tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Linux nedir? Ne sunar?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Linux ile tanışmak isteyen ya da yeni başlayan kullanıcıları hedefleyen seminerde linux'un ne olduğu ne tür işlerde kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Berk Demir'le StumbleUpon, Girişimcilik, Kültür ve Yazılım Geliştirme Üstüne

FZ

Berk Demir - StumbleUpon.com / 29 Ocak 2011 Etohum Girişimcilik Zirvesi from Burak Buyukdemir on Vimeo.

29 Ocak 2011 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonunda yapılan Etohum Girişimclik Zirvesinde StumbleUpon.com'dan konuşma yapan Berk D. Demir'in konuşması.

Eskişehir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği Bilim Şenliği'nde 23-24 Ekim tarihlerinde seminerler düzenliyor. Seminerlerde Linux'un genel olarak tanıtılmasının yanı sıra, kurumsal çözümler ve sunucu uygulamaları anlatılıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.