Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

0
FZ
Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.
Önceki toplantılarda kapsanan başlıca konular: Organ Olarak Beyin, Bilgisayarlar, Beyinin Enerji Sistemi ve Görüntüleme, Beyinin Evrimi, Örüntü Tanıma/Denetim, Beyinin Giriş-Çıkış Kanalları, Beyinin Gelişimi, Beyin, Sinir Sistemi ve Bilgisayar Ağları, Bilgisayarda Öğrenme, Beyinde Öğrenme ve Bellek, Öğrenmenin Moleküler Mekanizması, Psikoloji Açısından Beyin-Bilgisayar Karşılaştırması, Zihnin Fiziği, Yapay Zekanın Felsefesi, Yapay Zekada Vücut Beyin Problemi, Aklın Unsurları, Beyin Bağlamında Kaotik Sistemlere Bakış.

Bu toplantıda bellek, dil, duygu, yaratıcılık, karar verme, karmaşık sistemler gibi konulara ağırlık verilmesi düşünülmektedir, ancak toplantının konuları bu konularla sınırlı değildir.

Toplantı herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacaktır.

Detaylı bilgi: http://www.cmpe.boun.edu.tr/beyin/beyin2005/index.htm

Görüşler

0
darkhunter
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&cmode=nested&sid=3335#17983 8-D
0
FZ
Büyük bilimadamlarının kaderi: Ne dedikleri anlaşılsa da anlaşılmasa da çok popüler oluyor ve destek görüyorlar.

Penrose'un durumu da buna benziyor.

Üstadın tezlerine doğrudan karşı çıkan bir fizikçinin, Max Tegmark'ın "The importance of quantum decoherence in brain processes" başlıklı makalesini tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LKD sunar: Cayfer'den 'Neden Linux'suz olmuyor?'

loker

Site müdavimlerinin yakından tanıdığı Can Uğur Ayfer hocamız, 13 Nisan 2005, Çarşamba günü Ankara Üniv. Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da neden linux'suz yapamadığımızı, yapamayacağımızı anlattığı bir seminer sunacak. Herkesi bekliyoruz... Saat: 18:30...

http://seminer.linux.org.tr

Bilgi Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün seminerleri devam ediyor.

Bugün (Pazartesi) akşam 18:30'da, Kuştepe kampüsündeki akademik kurul odasında verilecek olan seminerin konusu : Bilgi Güvenliği. Seminer, Computer Associates Türkiye Genel Müdürü Hakan Turgut tarafından verilecek, ilgililere duyurulur.

Bilgisayar Bilimleri bölümünün ana sayfasına bakacak olan arkadaşlar Mayıs haftasının ilk haftasonunun Turing Haftasonu olarak ele alınarak konu ile ilgili yurtdışından gelecek olan araştırmacıların verecekleri seminerler dizisinin de haberini okuyabilirler. Süreç içinde konu ile ilgili gelişmelerden fazlamesai.net üyelerini haberdar edeceğim.

Web Güvenliği Günleri - İzmir

musaulker

Web Güvenlik Topluluğu ve OWASP-Türkiye olarak kısa bir aradan sonra yine bir "Web Güvenliği Günleri" etkinliği ile karşınızdayız. ULAK-CSIRT'ın desteği ve katkıları ile 26 Kasım 2007 tarihinde Ege Üniversitesi’nde "Web Güvenliği Günleri - İzmir" adı altında bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek olan etkinlikte, web güvenliğine ilgisi olan herkes, güvenlik uzmanları ile bir araya gelme fırsatını yakalayacaklar.

İzmir´de Linux Semineri

o_ozardic

İzmir Yüksek Teknoloji Ensititüsü Bilgisayar Topluluğu bugün (27 Mart Perşembe ) Gülbahçe Kampüsü'nde bir linux semineri düzenliyor. Seminerde Onur Küçük tarafından katılımcılara Linux İşletim Sistemi hakkında bilgi verilecek. Saat 13:15'te başlayacak seminere katılım ücretsiz, ayrıca katılımcılara Knoppix CD'si hediye olarak verilecek.

Ulaşım : Üçkuyular'daki garajdan yarım saatte bir kampüse araç bulunmaktadır.

8 Aralık LKD İstanbul Etkinliği

penguencg

İstanbul ve çevre illerdeki arkadaşlar da çok istiyor, dedik ki penguenler bu sefer de İstanbul'da buluşsun. 8 Aralık Cumartesi günü derbiden 4 saat önce, yani saat 15:00'da Elma Kafe - Beer City'de[1] buluşuyoruz. Buluşmadan sonra kalmak isteyen penguenlerle dev ekranda derbiyi izlemeyi düşünüyoruz. Tabii muhabbet, eğlence de cabası.