Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

0
FZ
Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.
Önceki toplantılarda kapsanan başlıca konular: Organ Olarak Beyin, Bilgisayarlar, Beyinin Enerji Sistemi ve Görüntüleme, Beyinin Evrimi, Örüntü Tanıma/Denetim, Beyinin Giriş-Çıkış Kanalları, Beyinin Gelişimi, Beyin, Sinir Sistemi ve Bilgisayar Ağları, Bilgisayarda Öğrenme, Beyinde Öğrenme ve Bellek, Öğrenmenin Moleküler Mekanizması, Psikoloji Açısından Beyin-Bilgisayar Karşılaştırması, Zihnin Fiziği, Yapay Zekanın Felsefesi, Yapay Zekada Vücut Beyin Problemi, Aklın Unsurları, Beyin Bağlamında Kaotik Sistemlere Bakış.

Bu toplantıda bellek, dil, duygu, yaratıcılık, karar verme, karmaşık sistemler gibi konulara ağırlık verilmesi düşünülmektedir, ancak toplantının konuları bu konularla sınırlı değildir.

Toplantı herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacaktır.

Detaylı bilgi: http://www.cmpe.boun.edu.tr/beyin/beyin2005/index.htm

Görüşler

0
darkhunter
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&cmode=nested&sid=3335#17983 8-D
0
FZ
Büyük bilimadamlarının kaderi: Ne dedikleri anlaşılsa da anlaşılmasa da çok popüler oluyor ve destek görüyorlar.

Penrose'un durumu da buna benziyor.

Üstadın tezlerine doğrudan karşı çıkan bir fizikçinin, Max Tegmark'ın "The importance of quantum decoherence in brain processes" başlıklı makalesini tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

OSCON 2007 Videoları Yayında

zekzekus

Bu haberde de sözü edilen sunumlardan bazılarının video çekimleri yayınlanmış durumda. Özellikle 3 saat süren "A Taste Of Haskell" sunumu dikkat çekici gözüküyor. Uzunluğu nedeniyle ikiye bölünen sunumun görüntülerine ulaşılabilecek adresler şöyle:

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

meddah

Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.