Cebit 2008 ve Linux

0
probit
7-12 Ekim arasında düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na linux işletim sistemlerini ve kurumsal çözümlerini kurum ve şirketlere tanıtmak, bilgi vermek ve hizmet sunmak için Linux34 olarak katılmaktayız.

Salon 10'daki Linux34 standımızı ziyaret etmeniz bizlere destek olacak ve mutluluk verecektir.

Görüşler

0
anonim
Linux dağıtımlarını cd veya dvdye yazıp satmaktan başka yaptığınız herhangi bir iş var mı acaba ki standınızı ziyaret edelim.Bilgilendirirseniz sevinirim.
0
tejas
Debian t-shirt'leri çok hoş olabilir mesela.
0
anonim
Özgür dünyanın özgür çocukları azcık zeka oldu mu neler yapıyorlar bakın da görün.
bir yanda Linus Torvalds bir yanda Linux34
çok teşekkür ediyorum sizlere insanlık adına bu büyük hizmet için.
0
hnl
Sizce ne yapmamlılar sizde onu söyleyin
0
anonim
Linux dağıtımlarını cd ve dvdye yazıp belli bir bedel karşılığı satmamalılar.Çünki bu o yazılımların lisanslarında bulunmayan bir fikir ve eylem özgürlüğü kaldı ki hiçbir şekilde geliştirmede bulunmadan bu şekilde sadece maddi bir çıkar gözetmek bu yazılımları üretenlerin düşüncelerini suistimal eden bir yaklaşım.nerden tutsan yalnış.
0
aircanada
arkadaşa tamamen katılıyorum linux dağıtımları neden 20 25 milyon gibi paralarla satıldığını anlayamadım açık kaynağın özünde insanların daha rahat ,kolay ve en önemlisi herhangi bir bedel ödemeden ulaşabileceği bir düşünce yatmıyo mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?
0
zekzekus
eh oldukça yanlış anlamışsınız.
0
zzveyz
bizde 19.99 24.99
0
FZ
FM'den FZ ve butch da orada olacak ;-), Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Mehmet Gencer‘in TBDGENC GeekZone kısmındaki ‘Açık kaynak ve innovasyon fırsatları’ sunumunu izlemek üzere. Herkesi bekleriz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

FZ

Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

İçerik Yönetimi: Sorunlar, Çözümler ve Açık Noktalar

FZ

Bilgi ve belgelerin kurum içinde etkin biçimde üretilmesi, yönetilmesi ve akışı güncel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. "İçerik Yönetimi" başlığı altında toplanan bu konulardaki çalışmalar son zamanlarda önemli ölçüde yoğunluk kazanmıştır. Bu konuşmada içerik yönetim sistemlerinde yer alan farklı rollerdeki kullanıcılar açısından sorunlar ve uygulanan çözümler özetlenecek ve ileriye yönelik olarak çalışmaların sürdüğü alanlar tanıtılacaktır.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium

tongucyumruk

Eskiden Özgür Yazılm günleri veya Linux Şenliği gibi etkinliklerin ardından uzun uzun yazılar yazar, olan biteni, konuşmacıların anlattıklarını anlatır, tartışırdık. Genişleyen bantlar, canlı yayınlanan sunumlar derken bir geleneğimiz daha korkarım yok olmanın eşiğinde. Biz de zamana uyuyoruz ve işte, ilgilenen, ilgilenmeyen herkes için Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nin videoları... Diğer videolar için, bizi izlemeye devam edin.

Internet Portallarının Sorunları ve Çözüm Önerileri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde düzelenen panele katılanlar: yorumcu.com genel müdürü Altan Yıldız, arkadas.com genel müdürü Ali Turan Yüksel, netbul.com içerik editörü Ercüment Erkul, internethaber.com genel müdürü Hadi Ozışık, NTVMSNBC operasyon yönetmeni Can Tüzüner.

Panel Yöneticisi: Advis Akademik Danışmanlık Proje Yetkilisi Remzi Kalafat.

Detaylı bilgi burada.

Kylix/Delphi ile Linux Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Temmuz 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, programlama dünyasında gücünü kanıtlamış ve büyük bir programcı kitlesi tarafından kullanılmakta olan ürünü Delphi'nin Linux platformundaki kalesi Kylix hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca cross-platform yazılım geliştirme, kod taşıma ve örnek uygulamalar gibi konulara da değinilecek.

Ayrıntılı Bilgi: http://seminer.linux.org.tr/