BarCamp Istanbul '07

0
anonim
Türkiye BarCamp'le tanışıyor. BarCamp, web 2.0 dalgasının kazandırdığı, katılımcı kültürünün gerçek dünyaya yansıması.

Tıpkı blog ve wikiler gibi, BarCamp'de özgür bir ortam. Onu bir parti, seminer ya da konferans olarak tanımlamak doğru olmaz. Bu sebeple, İngilizce, ona unconference diyorlar!

Biz, organizatörler olarak, sadece yeri ve saati belirliyoruz; Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü - 20 Ekim saat 13:00 ile 17:30 arası.
İçeriği hep beraber belirliyoruz. Laptoplarınızı alın (zorunlu değil) ve gelin. Sizler gibi diğer programcı, reklamcı, tasarımcı, girişimci, yatırımcı ve basın mensuplarıyla tanışın. Dilerseniz seminerlere katılın; hatta dilerseniz kendiniz seminer de verebilirsiniz - sabahtan açılan boş slotlara ne konuda seminer vermek istediğinizi yazmaniz yeterli: yoga, Java programlama, CSS Zen'i, kendi şirketinizin tanıtımı, pazarlama teknikleri veya her neyse...

Akşama kadar sürecek bu organizasyonda kural yok, eğlenmek var. Türkiye'deki geek kültürü bir araya getirmeyi hedefleyen bu etkinlikle beraber, Türkiye BarCamp'le tanışmış olacak.

detayli bilgi: http://grou.ps/barcampistanbul/

Görüşler

0
FZ
Görülen o ki FM editörlerinden en az bir kişi orada olacak ;-) (Nasıl mı tanıyacaksınız? Tişörtüne bakın ;-)
0
Betelgeuse
Gelip tişörte bakıp ahanda buldum FM editörü diyene bir ikram olacak mı ? :)

ilkginç bir etkinlik olacağa benziyor, gideceğim.
0
FZ

Konu ile ilgili ilk izlenimler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İçerik Yönetimi: Sorunlar, Çözümler ve Açık Noktalar

FZ

Bilgi ve belgelerin kurum içinde etkin biçimde üretilmesi, yönetilmesi ve akışı güncel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. "İçerik Yönetimi" başlığı altında toplanan bu konulardaki çalışmalar son zamanlarda önemli ölçüde yoğunluk kazanmıştır. Bu konuşmada içerik yönetim sistemlerinde yer alan farklı rollerdeki kullanıcılar açısından sorunlar ve uygulanan çözümler özetlenecek ve ileriye yönelik olarak çalışmaların sürdüğü alanlar tanıtılacaktır.

Linux Semineri : Turquaz Özgür Muhasebe Yazılımı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 6 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. Seminerin ilk bölümünde özgür bir muhasebe yazılımı olan Turquaz'ın yapısı, geliştirme aşaması ve vizyonu anlatılacaktır. İkinci bölümünde ise özellikle programcı ve muhasebeciler için, programın dizaynı, eklenecek özellikler ve nasıl geliştirilebileceğinden bahsedilecek. Herkesin katılımına açık olan seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

hcg

İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"