Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

0
butch
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle:
Ian Murdock, Debian GNU/Linux Açık Kaynaklı Özgür Yazılım projesinin kurucusu ve ana geliştiricisidir. Progeny Debian ticari etkinliklerini sürdürdüğü şirketidir.

Branden Robinson, Debian GNU/Linux proje lideridir.

Luis Casas, halen İspanya'nın Extremadura eyaletinin bölgesel kalkınmasında çok önemli görevler üstlenen FUNDECYT enstitütüsünün idaresini sürdürmektedir. FUNDECYT, bölgenin, ekonomik, yapısal ve teknolojik girişimlerinde belirleyici araştırmalar ve projeler yürüten bir kurumdur. Kurumun en önemli başarılarından biri de Luis Casas önderliğinde tüm eyalet, ilk okullardan yerel yönetimlere kadar, tüm kamu kuruluşlarında Debian Linux tabanlı LinEX işletim sisteminin kullanılmasını ve sürekliliğini sağlamak olmuştur. Bu girişim bölgeye ekonomik, sosyal, teknolojik boyutları ile eyalete çok ciddi kazanımlar sağlamıştır. Keza, söz konusu proje başta İspanya ve Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın bir çok yerinde kamu kuruluşlarında Linux'un başarılı bir şekilde kullanılmasına örnek teşkil etmiş ve benzeri girişimlerin hızlanmasında rol almıştır.

Georg Pleger, Avusturya CC proje lideri olup açık kaynak, açık standardlar, açık içerik, ve açık para gibi konularda aktif olarak rol almaktadır. Georg ayni zamanda açık kaynak içerik yönetimi, Plone vb., teknolojilerinde Avusturya üniversiteleri ile birlikte bir çok projeye ön ayak olmaktadır.

Dragoslava Pefeva, Inter Society Bulgaria'nin aktif uyelerinden biri olup CC Bulgaria'nin proje liderlerliğini sürdürmektedir.

Görüşler

0
bahadirkandemir

Yine düşeceğiz yollara :)

0
fkoksal
ne yalan söleyim, siz yine iyisiniz. Semineri dinlersiniz isiniz biter. Asıl yollara biz düsecegiz galiba yine. Bu konuklar bıkıp usanmadan istanbulu gezmek isticekler simdi, Allah görevli arkadaşlara sabır versin ;)
0
bahadirkandemir

Allah sabır ve kolaylık versin :)

0
banger
keske 19 gun felan surse :) hatta hic bitmese sadece gokyuzu sadece deniz sadece debian ve ben olsam hepsi bu :)
0
darkhunter
Umarım yine video kayıtlarına ulaşmamız mümkün olur.

Bu arada MKV diye bir codec var, GNU lisansı altında geliştiriliyor, bütün dağıtımlar için paketleri mevcut, çok kaliteli ve çok az yer kaplayan videolar üretmek mümkün bununla.

Tabi bunun geçen sefer yayınlanan videoların çok büyük olmasıyla bir ilgisi yok ;-)

0
sundance
Sizin de link verdiğiniz ana sayfasında da belirttiği gibi Matroska bir codec değil bir container, yani .avi gibi .ogm gibi, bir codecle sıkıştırılmış video/ses/altyazı vs.nin birleştirildiği bir çeşit zarf.
0
darkhunter
Bir hata yaptım galiba, torrent ile bir iki matroska formatında film indirmiştim, boyutları çok küçüktü buna binayen yazdım ama hakikaten sıkıştırma işlevi yokmuş.
Düzeltme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarlı Çeviri

FZ

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.

İnternet Teknolojileri Seminerleri Başlıyor

adervis

İNETD (İnternet Teknolojileri Derneği) tarafından geçmiş yıllarda düzenli olarak yapılan eğitim seminerleri kapsamını genişleterek tekrar başlıyor. Sektörün tecrübeli bilişim uzmanları tarafından verilecek olan eğitim seminerlerine IBM de mekan sponsorluğu ile destek veriyor. Önceden kayıt yaptırmanın gerektiği eğitim seminerlerine katılım herkese açık ve ücretsiz.

Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.

Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Masaüstü Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux'ta kullanılan çeşitli masaüstü uygulamaları ve masaüstünde linux kullanmanın çeşitli püf noktaları anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Silikon Vadisi'nden Türkiye'ye Köprü

FZ

Son aldığımız haberlere göre 2005 Kaliforniya Türk Amerikan Teknoloji Konferansι (TABCON 2005), Türk Amerikan Ticaret İlişkileri Derneği (TABC), Stanford üniversitesi Türk Öğrenci Derneği ve Stanford üniversitesi Yüksek İşletme Fakultesi Teknoloji Grubu tarafιndan, "Silikon Vadisi'nden Türkiye'ye Köprü" başlιğι altιnda düzenlenecekmiş. Buradan etkinlik programını öğrenmek mümkün. Etkinlikle ilgili dikkat çekici bir nokta ise Türkiye'den giden katılımcılarının konaklama ücretlerinin etkinlik organizasyonu tarafından karşılanıyor olması.