Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

0
butch
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle:
Ian Murdock, Debian GNU/Linux Açık Kaynaklı Özgür Yazılım projesinin kurucusu ve ana geliştiricisidir. Progeny Debian ticari etkinliklerini sürdürdüğü şirketidir.

Branden Robinson, Debian GNU/Linux proje lideridir.

Luis Casas, halen İspanya'nın Extremadura eyaletinin bölgesel kalkınmasında çok önemli görevler üstlenen FUNDECYT enstitütüsünün idaresini sürdürmektedir. FUNDECYT, bölgenin, ekonomik, yapısal ve teknolojik girişimlerinde belirleyici araştırmalar ve projeler yürüten bir kurumdur. Kurumun en önemli başarılarından biri de Luis Casas önderliğinde tüm eyalet, ilk okullardan yerel yönetimlere kadar, tüm kamu kuruluşlarında Debian Linux tabanlı LinEX işletim sisteminin kullanılmasını ve sürekliliğini sağlamak olmuştur. Bu girişim bölgeye ekonomik, sosyal, teknolojik boyutları ile eyalete çok ciddi kazanımlar sağlamıştır. Keza, söz konusu proje başta İspanya ve Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın bir çok yerinde kamu kuruluşlarında Linux'un başarılı bir şekilde kullanılmasına örnek teşkil etmiş ve benzeri girişimlerin hızlanmasında rol almıştır.

Georg Pleger, Avusturya CC proje lideri olup açık kaynak, açık standardlar, açık içerik, ve açık para gibi konularda aktif olarak rol almaktadır. Georg ayni zamanda açık kaynak içerik yönetimi, Plone vb., teknolojilerinde Avusturya üniversiteleri ile birlikte bir çok projeye ön ayak olmaktadır.

Dragoslava Pefeva, Inter Society Bulgaria'nin aktif uyelerinden biri olup CC Bulgaria'nin proje liderlerliğini sürdürmektedir.

Görüşler

0
bahadirkandemir

Yine düşeceğiz yollara :)

0
fkoksal
ne yalan söleyim, siz yine iyisiniz. Semineri dinlersiniz isiniz biter. Asıl yollara biz düsecegiz galiba yine. Bu konuklar bıkıp usanmadan istanbulu gezmek isticekler simdi, Allah görevli arkadaşlara sabır versin ;)
0
bahadirkandemir

Allah sabır ve kolaylık versin :)

0
banger
keske 19 gun felan surse :) hatta hic bitmese sadece gokyuzu sadece deniz sadece debian ve ben olsam hepsi bu :)
0
darkhunter
Umarım yine video kayıtlarına ulaşmamız mümkün olur.

Bu arada MKV diye bir codec var, GNU lisansı altında geliştiriliyor, bütün dağıtımlar için paketleri mevcut, çok kaliteli ve çok az yer kaplayan videolar üretmek mümkün bununla.

Tabi bunun geçen sefer yayınlanan videoların çok büyük olmasıyla bir ilgisi yok ;-)

0
sundance
Sizin de link verdiğiniz ana sayfasında da belirttiği gibi Matroska bir codec değil bir container, yani .avi gibi .ogm gibi, bir codecle sıkıştırılmış video/ses/altyazı vs.nin birleştirildiği bir çeşit zarf.
0
darkhunter
Bir hata yaptım galiba, torrent ile bir iki matroska formatında film indirmiştim, boyutları çok küçüktü buna binayen yazdım ama hakikaten sıkıştırma işlevi yokmuş.
Düzeltme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!

Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

meddah

Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.

Yeditepe Üniversitesi, MONO Semineri, 21 Nisan

hcg

LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle Yeditepe Üniversitesi'nde MONO semineri düzenleniyor. Konuşmacı Gürcan Serbest. 21 Nisan 2009 Sali gunu 14.00-16.00 saatleri arasinda, Yeditepe Üniv. Muhendislik Fakultesi B-316 salonunda.

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.