Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

0
butch
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle:
Ian Murdock, Debian GNU/Linux Açık Kaynaklı Özgür Yazılım projesinin kurucusu ve ana geliştiricisidir. Progeny Debian ticari etkinliklerini sürdürdüğü şirketidir.

Branden Robinson, Debian GNU/Linux proje lideridir.

Luis Casas, halen İspanya'nın Extremadura eyaletinin bölgesel kalkınmasında çok önemli görevler üstlenen FUNDECYT enstitütüsünün idaresini sürdürmektedir. FUNDECYT, bölgenin, ekonomik, yapısal ve teknolojik girişimlerinde belirleyici araştırmalar ve projeler yürüten bir kurumdur. Kurumun en önemli başarılarından biri de Luis Casas önderliğinde tüm eyalet, ilk okullardan yerel yönetimlere kadar, tüm kamu kuruluşlarında Debian Linux tabanlı LinEX işletim sisteminin kullanılmasını ve sürekliliğini sağlamak olmuştur. Bu girişim bölgeye ekonomik, sosyal, teknolojik boyutları ile eyalete çok ciddi kazanımlar sağlamıştır. Keza, söz konusu proje başta İspanya ve Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın bir çok yerinde kamu kuruluşlarında Linux'un başarılı bir şekilde kullanılmasına örnek teşkil etmiş ve benzeri girişimlerin hızlanmasında rol almıştır.

Georg Pleger, Avusturya CC proje lideri olup açık kaynak, açık standardlar, açık içerik, ve açık para gibi konularda aktif olarak rol almaktadır. Georg ayni zamanda açık kaynak içerik yönetimi, Plone vb., teknolojilerinde Avusturya üniversiteleri ile birlikte bir çok projeye ön ayak olmaktadır.

Dragoslava Pefeva, Inter Society Bulgaria'nin aktif uyelerinden biri olup CC Bulgaria'nin proje liderlerliğini sürdürmektedir.

Görüşler

0
bahadirkandemir

Yine düşeceğiz yollara :)

0
fkoksal
ne yalan söleyim, siz yine iyisiniz. Semineri dinlersiniz isiniz biter. Asıl yollara biz düsecegiz galiba yine. Bu konuklar bıkıp usanmadan istanbulu gezmek isticekler simdi, Allah görevli arkadaşlara sabır versin ;)
0
bahadirkandemir

Allah sabır ve kolaylık versin :)

0
banger
keske 19 gun felan surse :) hatta hic bitmese sadece gokyuzu sadece deniz sadece debian ve ben olsam hepsi bu :)
0
darkhunter
Umarım yine video kayıtlarına ulaşmamız mümkün olur.

Bu arada MKV diye bir codec var, GNU lisansı altında geliştiriliyor, bütün dağıtımlar için paketleri mevcut, çok kaliteli ve çok az yer kaplayan videolar üretmek mümkün bununla.

Tabi bunun geçen sefer yayınlanan videoların çok büyük olmasıyla bir ilgisi yok ;-)

0
sundance
Sizin de link verdiğiniz ana sayfasında da belirttiği gibi Matroska bir codec değil bir container, yani .avi gibi .ogm gibi, bir codecle sıkıştırılmış video/ses/altyazı vs.nin birleştirildiği bir çeşit zarf.
0
darkhunter
Bir hata yaptım galiba, torrent ile bir iki matroska formatında film indirmiştim, boyutları çok küçüktü buna binayen yazdım ama hakikaten sıkıştırma işlevi yokmuş.
Düzeltme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.

Linux Semineri : RPM Paket Yönetim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Birçok linux dağıtımında yazılım kurulup/kaldırılması ve yönetimi için kullanılan RPM paket yönetim sisteminin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Linux Semineri : Etkin Bir Saldırı Tespit Sistemi Yapımı ve Snort 2.0

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Seminerde, ağ tabanlı bir saldırı tespit sistemi (IDS) yaratırken göz önüne alınması gereken noktalar, yüksek performans için kullanılması gereken yöntem ve algoritmalar, kural tanımlarındaki incelikler, Snort 2.0'daki yeni özellikler değerlendirilerek anlatılacak. Seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Kadir Has Üniversitesi BTŞ ve Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler 28-29 Nisan

anonim

Kadir Has Üniversitesi olarak, teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlerimize tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin 7.sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenliyor:

http://bts.khas.edu.tr