Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

0
butch
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle:
Ian Murdock, Debian GNU/Linux Açık Kaynaklı Özgür Yazılım projesinin kurucusu ve ana geliştiricisidir. Progeny Debian ticari etkinliklerini sürdürdüğü şirketidir.

Branden Robinson, Debian GNU/Linux proje lideridir.

Luis Casas, halen İspanya'nın Extremadura eyaletinin bölgesel kalkınmasında çok önemli görevler üstlenen FUNDECYT enstitütüsünün idaresini sürdürmektedir. FUNDECYT, bölgenin, ekonomik, yapısal ve teknolojik girişimlerinde belirleyici araştırmalar ve projeler yürüten bir kurumdur. Kurumun en önemli başarılarından biri de Luis Casas önderliğinde tüm eyalet, ilk okullardan yerel yönetimlere kadar, tüm kamu kuruluşlarında Debian Linux tabanlı LinEX işletim sisteminin kullanılmasını ve sürekliliğini sağlamak olmuştur. Bu girişim bölgeye ekonomik, sosyal, teknolojik boyutları ile eyalete çok ciddi kazanımlar sağlamıştır. Keza, söz konusu proje başta İspanya ve Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın bir çok yerinde kamu kuruluşlarında Linux'un başarılı bir şekilde kullanılmasına örnek teşkil etmiş ve benzeri girişimlerin hızlanmasında rol almıştır.

Georg Pleger, Avusturya CC proje lideri olup açık kaynak, açık standardlar, açık içerik, ve açık para gibi konularda aktif olarak rol almaktadır. Georg ayni zamanda açık kaynak içerik yönetimi, Plone vb., teknolojilerinde Avusturya üniversiteleri ile birlikte bir çok projeye ön ayak olmaktadır.

Dragoslava Pefeva, Inter Society Bulgaria'nin aktif uyelerinden biri olup CC Bulgaria'nin proje liderlerliğini sürdürmektedir.

Görüşler

0
bahadirkandemir

Yine düşeceğiz yollara :)

0
fkoksal
ne yalan söleyim, siz yine iyisiniz. Semineri dinlersiniz isiniz biter. Asıl yollara biz düsecegiz galiba yine. Bu konuklar bıkıp usanmadan istanbulu gezmek isticekler simdi, Allah görevli arkadaşlara sabır versin ;)
0
bahadirkandemir

Allah sabır ve kolaylık versin :)

0
banger
keske 19 gun felan surse :) hatta hic bitmese sadece gokyuzu sadece deniz sadece debian ve ben olsam hepsi bu :)
0
darkhunter
Umarım yine video kayıtlarına ulaşmamız mümkün olur.

Bu arada MKV diye bir codec var, GNU lisansı altında geliştiriliyor, bütün dağıtımlar için paketleri mevcut, çok kaliteli ve çok az yer kaplayan videolar üretmek mümkün bununla.

Tabi bunun geçen sefer yayınlanan videoların çok büyük olmasıyla bir ilgisi yok ;-)

0
sundance
Sizin de link verdiğiniz ana sayfasında da belirttiği gibi Matroska bir codec değil bir container, yani .avi gibi .ogm gibi, bir codecle sıkıştırılmış video/ses/altyazı vs.nin birleştirildiği bir çeşit zarf.
0
darkhunter
Bir hata yaptım galiba, torrent ile bir iki matroska formatında film indirmiştim, boyutları çok küçüktü buna binayen yazdım ama hakikaten sıkıştırma işlevi yokmuş.
Düzeltme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenliği Günleri - İzmir

musaulker

Web Güvenlik Topluluğu ve OWASP-Türkiye olarak kısa bir aradan sonra yine bir "Web Güvenliği Günleri" etkinliği ile karşınızdayız. ULAK-CSIRT'ın desteği ve katkıları ile 26 Kasım 2007 tarihinde Ege Üniversitesi’nde "Web Güvenliği Günleri - İzmir" adı altında bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek olan etkinlikte, web güvenliğine ilgisi olan herkes, güvenlik uzmanları ile bir araya gelme fırsatını yakalayacaklar.

İzmir´de Linux Seminerleri Başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de düzenli etkinlikler yapmaya başlıyor. Her ay Linux ve özgür yazılımlarla ilgili bir seminer düzenlenmesi, bu seminerler etrafında İzmir'deki Linux ve özgür yazılım camiasının bir araya gelmesi hedeflenmekte.

İlk etkinlik, 1 Nisan Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminer olacak. Linux'a yeni başlayanlara ve başlamak isteyenlere yönelik seminer, saat 18:00'de başlıyor.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Bilişim Sektöründe Örgütlenme Paneli

anilK

Bilişim Sektöründeki örgütlenme ve sendikalaşma sürecinin yaygınlaşması için 5 Eylül Cuma günü "Bilişim Sektöründe Örgütlenme" konulu bir panel düzenleniyor.

İzmir Penguenleri Toplanıyor

anonim

İzmirli Linux severler tanışma ve paylaşım amacıyla Kurban Bayramı'nın 3. günü yani 22 Ocak Cumartesi günü saat 12.00 de Konak Pier'deki Rıhtım Cafe'de toplanacaktır. İzmir ve civarında bulunan bütün GNU/Linux severlere açık çağrıdır... Gelmek isteyenlerin iletişimin sağlıklı kurulması ve organizasyon açısından yambaxx@gmail.com adresine mail atmaları rica olunur. Ayrıca son gelişmeler buradan takip edilebilir. Buluşmak üzere...