Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

Görüşler

0
tongucyumruk
Bugün seminere gittim. Doğrusu bir güvenlik semineri bu kadar eğlenceli olabilirdi... Semineri sunan arkadaş ta (şimdi adını hatırlayamadım) oldukça iyiydi (hem espiriliydi hemde iyi anlattı) ama kesinlikle başrol oyuncusu dinleyicilerdi. Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştim... Sorulan sorulardan birkaçı şöyleydi:

-Firewall olduktan sonra zayıflık tarama sistemine ne gerek var? (bu benim favorimdi)

-Mesela telnet portu açıksa açık noolacakki?

-Şimdi bu program açık portlarımı tarıyor

-Şimdi nessus serverı firewall''un önüne yerleştirirsek nasıl bulacak açıkları?

Bu tip sorular seminerin başı ve ortasında sorulsa mantıklıdır, insan oraya o konuyu ogrenmek için gemiştir ama adam o kadar saat birsürü şey anlattıktan sonra sorulmazki böyle sorular yaa...
0
anonim
Bunlari Istanbul'da yapmak cok mu zor yahu? Linux sadece Ankara'da mi kullaniliyor acaba? yoksa Istanbul'da ustadlar var da salon mu dolmuyor?

birileri sunu getirseler Istanbul'a. linux kullanicilari olarak biktik Kirmizi salondan artik.

saygilar.
0
skoylu
Bildigim kadariyla, semineri veren sevgili arkadasim Fatih OZAVCI'ydi. Profesyonel olarak guvenlik cozumleri uretir.

http://www.siyahsapka.com

Kendisi Istanbul'da ikamet eder. Sagolsun, kalkmis, Ankara'ya gitmis, seminer vermis. Sanirim sadece yol masraflarini talep etmistir.

Eger Istanbul'da bir salon ve dinleyici ayarlarsaniz, seminer.linux.org.tr adresinden seminer organizasyonlarina basvurarak, Sevgili Doruk FISEK'in orasi icinde planlar yapmasini saglayabilirsiniz. Gerci, bildigim kadariyla Istanbul'da da bu seminerler yapiliyor zaten. Daha hatta Fatih kardesimizle irtibat kurabilirsiniz.

Bu isler, insanlar elini tasin altina sokmadikca yurumuyor maalesef. Akgul ve Derman hocalarimiz sagolsun, Ankara'da bu altyapiyi olusturdular. Birileri de biraz fazlamesai yapip Istanbul icinde organizasyon yapsalar, konusmaci bulmak cok kolay olur inanin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu

yenimo

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu semineri Evrim Özçelik tarfınan 30 Kasım Çarşamba akşamı, Genç Girişimciler Kulübü'nde verilecek.

Zope ve Plone ile İçerik Yönetimi ve Uygulama Geliştirme

avukatahmetusta

İnternet Teknolojileri Derneği'nin (İNETD) bir süredir yürüttüğü seminer dizisi Zope uygulama sunucusu ve Plone içerik yönetim sistemi hakkındaki oturumla devam ediyor. İstanbul Levent'teki Yapı Kredi Plaza içinde IBM Linux Merkezi'nde gerçekleşecek olan ve Turgut Uyar'ın vereceği bu seminer de dizinin diğer seminerleri gibi ücretsiz.

Katılım için önceden kayıt yaptırmak yeterli.

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Linux Tanıtımı Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Kasım 2004 Cumartesi günü saat 13:30'da EMO İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde Linux İşletim Sistemi tanıtılacak ve genel kavramlar üzerinde durulacaktır. Seminer sonunda bir de Linux kurulumu yapılacaktır

II. Linux ve Özgür Şenliği´nden Görüntüler

Dee

II. Linux ve Özgür Şenliği'nde kaydedilen görüntüler yavaş yavaş internete aktarılmaya başlandı. Şenlik kapanış ve ödül töreni ile şenliğin perde arkasına dair iki amatör video görüntüsü daha ftp://ftp.linux.org.tr/pub/LKD/senlik/2003/ adresinde ziyaretinize açık. Ayrıca şenlik fotoğraf albümünü de http://senlik.linux.org.tr/album/ adresinde bulabilirsiniz.