Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

Görüşler

0
tongucyumruk
Bugün seminere gittim. Doğrusu bir güvenlik semineri bu kadar eğlenceli olabilirdi... Semineri sunan arkadaş ta (şimdi adını hatırlayamadım) oldukça iyiydi (hem espiriliydi hemde iyi anlattı) ama kesinlikle başrol oyuncusu dinleyicilerdi. Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştim... Sorulan sorulardan birkaçı şöyleydi:

-Firewall olduktan sonra zayıflık tarama sistemine ne gerek var? (bu benim favorimdi)

-Mesela telnet portu açıksa açık noolacakki?

-Şimdi bu program açık portlarımı tarıyor

-Şimdi nessus serverı firewall''un önüne yerleştirirsek nasıl bulacak açıkları?

Bu tip sorular seminerin başı ve ortasında sorulsa mantıklıdır, insan oraya o konuyu ogrenmek için gemiştir ama adam o kadar saat birsürü şey anlattıktan sonra sorulmazki böyle sorular yaa...
0
anonim
Bunlari Istanbul'da yapmak cok mu zor yahu? Linux sadece Ankara'da mi kullaniliyor acaba? yoksa Istanbul'da ustadlar var da salon mu dolmuyor?

birileri sunu getirseler Istanbul'a. linux kullanicilari olarak biktik Kirmizi salondan artik.

saygilar.
0
skoylu
Bildigim kadariyla, semineri veren sevgili arkadasim Fatih OZAVCI'ydi. Profesyonel olarak guvenlik cozumleri uretir.

http://www.siyahsapka.com

Kendisi Istanbul'da ikamet eder. Sagolsun, kalkmis, Ankara'ya gitmis, seminer vermis. Sanirim sadece yol masraflarini talep etmistir.

Eger Istanbul'da bir salon ve dinleyici ayarlarsaniz, seminer.linux.org.tr adresinden seminer organizasyonlarina basvurarak, Sevgili Doruk FISEK'in orasi icinde planlar yapmasini saglayabilirsiniz. Gerci, bildigim kadariyla Istanbul'da da bu seminerler yapiliyor zaten. Daha hatta Fatih kardesimizle irtibat kurabilirsiniz.

Bu isler, insanlar elini tasin altina sokmadikca yurumuyor maalesef. Akgul ve Derman hocalarimiz sagolsun, Ankara'da bu altyapiyi olusturdular. Birileri de biraz fazlamesai yapip Istanbul icinde organizasyon yapsalar, konusmaci bulmak cok kolay olur inanin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jon `Maddog´ Hall Ankara´da!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 13 Mart Cumartesi günü Linux ve özgür yazılım dünyasının üstadlarından Jon 'Maddog' Hall'un konuşma yapacağı bir seminer düzenliyor. Saat 14:30-17:30 arasında Maddog bizi özgür yazılımların geçmişi, bugünü ve geleceğinde bir yolculuğa götürecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

Bilgisayarlı Çeviri

FZ

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.

Bu Gece: C-64, Assembly, Grafik Animasyon ve Deneysel Müzik

FZ

Değerli arkadaslar,

Bu gece, Gökhan Deneç (sanal alemde Kokan Delleç) ve ben grubumuz daire 2: general gramofon (daire 2 / d2gg / d2) ile Dogzstar'da deneysel müzik tarzında bir performans icra edecegiz.

Performansımız sürer iken Wisdom/Crescent da yukarıdan Commodore 64'ü ile assembler lisanı ile kodladığı çeşitli grafik animasyonları yansıtacaktır. Bunun yanısıra bir bölümde GNU/Linux üzerinde çalışan Sweep ses editörü ve canlı performans sistemi kullanılacaktır.