Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

Görüşler

0
tongucyumruk
Bugün seminere gittim. Doğrusu bir güvenlik semineri bu kadar eğlenceli olabilirdi... Semineri sunan arkadaş ta (şimdi adını hatırlayamadım) oldukça iyiydi (hem espiriliydi hemde iyi anlattı) ama kesinlikle başrol oyuncusu dinleyicilerdi. Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştim... Sorulan sorulardan birkaçı şöyleydi:

-Firewall olduktan sonra zayıflık tarama sistemine ne gerek var? (bu benim favorimdi)

-Mesela telnet portu açıksa açık noolacakki?

-Şimdi bu program açık portlarımı tarıyor

-Şimdi nessus serverı firewall''un önüne yerleştirirsek nasıl bulacak açıkları?

Bu tip sorular seminerin başı ve ortasında sorulsa mantıklıdır, insan oraya o konuyu ogrenmek için gemiştir ama adam o kadar saat birsürü şey anlattıktan sonra sorulmazki böyle sorular yaa...
0
anonim
Bunlari Istanbul'da yapmak cok mu zor yahu? Linux sadece Ankara'da mi kullaniliyor acaba? yoksa Istanbul'da ustadlar var da salon mu dolmuyor?

birileri sunu getirseler Istanbul'a. linux kullanicilari olarak biktik Kirmizi salondan artik.

saygilar.
0
skoylu
Bildigim kadariyla, semineri veren sevgili arkadasim Fatih OZAVCI'ydi. Profesyonel olarak guvenlik cozumleri uretir.

http://www.siyahsapka.com

Kendisi Istanbul'da ikamet eder. Sagolsun, kalkmis, Ankara'ya gitmis, seminer vermis. Sanirim sadece yol masraflarini talep etmistir.

Eger Istanbul'da bir salon ve dinleyici ayarlarsaniz, seminer.linux.org.tr adresinden seminer organizasyonlarina basvurarak, Sevgili Doruk FISEK'in orasi icinde planlar yapmasini saglayabilirsiniz. Gerci, bildigim kadariyla Istanbul'da da bu seminerler yapiliyor zaten. Daha hatta Fatih kardesimizle irtibat kurabilirsiniz.

Bu isler, insanlar elini tasin altina sokmadikca yurumuyor maalesef. Akgul ve Derman hocalarimiz sagolsun, Ankara'da bu altyapiyi olusturdular. Birileri de biraz fazlamesai yapip Istanbul icinde organizasyon yapsalar, konusmaci bulmak cok kolay olur inanin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ACM İstanbul Buluşmaları #2

butch

ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi 5 Ocak 2011'de gerçekleştiriliyor. Detayları bu haberin devamında, ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü @ Yeditepe Üniversitesi

mustafassf

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü olarak bu sene ilkini 8 Nisan'da düzenleyeceğimiz "Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü" adlı etkinliğimiz, "Açık Kaynak", "Özgür Yazılım" gibi terimler hakkında, bilgilendirme ve bilinçlendirme, bilgisayar okuryazarlığını artırma amacıyla gerçekleştirilecektir. Konularında uzman kişilerin katilacağı etkinliğimize herkes davetlidir.

Detaylı bilgi için : http://open.yuenc.org

Linux Semineri : OpenBSD İşletim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da saat 18:30'da OpenBSD işletim sisteminin tanıtıldığı bir seminer düzenliyor. Özgür, işlevsel ve güvenli bir BSD tabanlı işletim sistemi olan OpenBSD, sağlam ve kararlı yapısıyla, internet güvenlik altyapısından, kritik sunuculara, gömülü uygulamalardan masaüstüne kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. -Ayrıntılı Bilgi-

YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

coskung

Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,

Türkiye'de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri Paneli

mdeniza

TÜBİTAK-SOBAG 107K039 no’lu ve TÜBİTAK 2007/1 tarafından desteklenen “DİJİTAL OYUN KÜLTÜRÜ ve TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN INTERNET CAFE KULLANIM PRATİKLERİ” proje kapsamında 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye’de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri konulu bir tam günlük toplantı gerçekleşecektir.

Bu tam günlük toplantı kapsamında 10:00-12:30 arasında Türkiye’deki oyun geliştiricilerin bir araya geldiği ve endüstrinin durumunun tartışıldığı kapalı çalışma grubu ile 14:00-17:30 arasında ise kamuya açık ücretsiz iki oturumdan oluşan toplantılar gerçekleştirilecektir.

Etkinlik mekanı: Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü İstiklâl Cd. Olivyo Geçidi Sk. Rejans Binası Kat: 1 Beyoğlu / İSTANBUL