7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

0
oguzy
Her yıl geleneksel hale gelen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene "şenlik" tadında İzmir'de gerçekleşecek. Tüm Linux severler ve ilgililer davetlidir.
Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl yedincisini düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği İzmir'de düzenlenmektedir. Daha önce İstanbul ve Ankara'da düzenlenen Linux ve Özgür Yazılım Şenliklerinden farklı olarak bu yılki içerik daha çok katılımcıları eğlendirmeyi ve kaynaştırmayı hedeflemiştir.

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ne Ege Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü'nde üniversite bahar şenliği ile aynı tarihlerde olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği kapsamında gerek kampüs içerisinde gerek kampüs dışında çeşitli etkinlikler planlanmıştır. Amaç hem genç üniversitelilerin bilgilenmesi, Linux işletim sistemine olan meraklarının giderilmesi hem de katılımcıların İzmir'in rahatlatıcı ortamında yoğun iş temposundan uzaklaşmalarının sağlanmasıdır.

22-23-24 Mayıs 2008 tarihlerinde gerçekleşecek olan şenliğimizde son kullanıcılara yönelik, Linux işletim sistemini tanıtmaya yönelik seminerlerin yanında konser, tiyatro ve dans gösterisi, açık havada mangal partisi, paintball turnuvası, hazine avı gibi etkinlikler planlanmıştır.

Tüm Linux sever ve meraklılarının şenlik tadında bir etkinlik geçirmesi dileğimizle.

Referans:
http://senlik.linux.org.tr/2008/

Görüşler

0
edenspring

Her sene şenlik İzmir dışında yapılır, enteresan bu sene de ben İzmir dışındayım:S
0
anonim
şenlik programı biraz festival havasında gibi.pek uygulama yok.neden acaba
0
zekzekus
Yazılım Şenliklerinden farklı olarak bu yılki içerik daha çok katılımcıları eğlendirmeyi ve kaynaştırmayı hedeflemiştir.


geçen seneki şenlikte çok resmi bir havadaydı bu nasıl şenlik tarzı eleştiriler olmuştu ki buna ben de katılmıştım. bu sene farklı bir yaklaşım tercih edilmiş. bu da doğal olarak içeriğin yoğunluğunun azalmasına sebep olmuş. gidip gelenlerin izlenimlerini beklemek gerek neler dönmüş anlamak için.

bir de şenlik tarihler fazlası ile geç duyuruluyor diye düşünüyorum ben şahsen.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

coskung

Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,

İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri - 1

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin birincisinin programı aşağıdaki gibidir:

- Türkiye'de Internet Uygulamaları, Tayfun Türkalp, Alcatel e-ticaret Genel Müdürü, 7 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Can Software Be Free, Chris Stephenson, İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı, 14 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Mobile Internet, Özkan Erener, Veripark İletişim Sist. A.Ş. Genel Müdür, 21 Ocak 2002, Saat: 18:30

Yer: İBÜ, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

13. Inet-tr Türkiye’de Internet Konferansı, Linux Seminerleri

coskung

Konferans 22-23 Aralık’ta, ODTܒde. Salonlardan birisi LKD seminerlerine ayrıldı.Bu salonda 10 seminer olacak.

Program şöyle: