7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

0
oguzy
Her yıl geleneksel hale gelen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene "şenlik" tadında İzmir'de gerçekleşecek. Tüm Linux severler ve ilgililer davetlidir.
Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl yedincisini düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği İzmir'de düzenlenmektedir. Daha önce İstanbul ve Ankara'da düzenlenen Linux ve Özgür Yazılım Şenliklerinden farklı olarak bu yılki içerik daha çok katılımcıları eğlendirmeyi ve kaynaştırmayı hedeflemiştir.

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ne Ege Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü'nde üniversite bahar şenliği ile aynı tarihlerde olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği kapsamında gerek kampüs içerisinde gerek kampüs dışında çeşitli etkinlikler planlanmıştır. Amaç hem genç üniversitelilerin bilgilenmesi, Linux işletim sistemine olan meraklarının giderilmesi hem de katılımcıların İzmir'in rahatlatıcı ortamında yoğun iş temposundan uzaklaşmalarının sağlanmasıdır.

22-23-24 Mayıs 2008 tarihlerinde gerçekleşecek olan şenliğimizde son kullanıcılara yönelik, Linux işletim sistemini tanıtmaya yönelik seminerlerin yanında konser, tiyatro ve dans gösterisi, açık havada mangal partisi, paintball turnuvası, hazine avı gibi etkinlikler planlanmıştır.

Tüm Linux sever ve meraklılarının şenlik tadında bir etkinlik geçirmesi dileğimizle.

Referans:
http://senlik.linux.org.tr/2008/

Görüşler

0
edenspring

Her sene şenlik İzmir dışında yapılır, enteresan bu sene de ben İzmir dışındayım:S
0
anonim
şenlik programı biraz festival havasında gibi.pek uygulama yok.neden acaba
0
zekzekus
Yazılım Şenliklerinden farklı olarak bu yılki içerik daha çok katılımcıları eğlendirmeyi ve kaynaştırmayı hedeflemiştir.


geçen seneki şenlikte çok resmi bir havadaydı bu nasıl şenlik tarzı eleştiriler olmuştu ki buna ben de katılmıştım. bu sene farklı bir yaklaşım tercih edilmiş. bu da doğal olarak içeriğin yoğunluğunun azalmasına sebep olmuş. gidip gelenlerin izlenimlerini beklemek gerek neler dönmüş anlamak için.

bir de şenlik tarihler fazlası ile geç duyuruluyor diye düşünüyorum ben şahsen.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

II. Linux ve Özgür Şenliği´nden Görüntüler

Dee

II. Linux ve Özgür Şenliği'nde kaydedilen görüntüler yavaş yavaş internete aktarılmaya başlandı. Şenlik kapanış ve ödül töreni ile şenliğin perde arkasına dair iki amatör video görüntüsü daha ftp://ftp.linux.org.tr/pub/LKD/senlik/2003/ adresinde ziyaretinize açık. Ayrıca şenlik fotoğraf albümünü de http://senlik.linux.org.tr/album/ adresinde bulabilirsiniz.

Kuantum Bilgisayar

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek bu seminerde, kuantum bilgisayarı hakkında genel bilgi verilip, klasik bilgisayar ve kuantum bilgisayar arasındaki temel farklar ortaya konalacaktır. Ayrıca, Kubit kavramı ve kuantum bilgisayarların hayatımıza getirmesi beklenen yeniliklerden bahsedilecektir.

Detaylar:

Özgür Web Teknolojileri Günleri 2012 Etkin Katılım Çağrısı

coskung

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından ikincisi geçen yıl düzenlenen etkinlikte, 3 paralel oturumda 30'un üzerinde konuşmacının 30'un üzerinde farklı konu başlığı sunduğu etkinliğe yaklaşık 750 kişi katılmıştı.

19-20 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde üçüncüsü gerçekleşecek etkinlikte yer alacak konu başlıkları:

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"