7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

0
oguzy
Her yıl geleneksel hale gelen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene "şenlik" tadında İzmir'de gerçekleşecek. Tüm Linux severler ve ilgililer davetlidir.
Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl yedincisini düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği İzmir'de düzenlenmektedir. Daha önce İstanbul ve Ankara'da düzenlenen Linux ve Özgür Yazılım Şenliklerinden farklı olarak bu yılki içerik daha çok katılımcıları eğlendirmeyi ve kaynaştırmayı hedeflemiştir.

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ne Ege Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü'nde üniversite bahar şenliği ile aynı tarihlerde olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği kapsamında gerek kampüs içerisinde gerek kampüs dışında çeşitli etkinlikler planlanmıştır. Amaç hem genç üniversitelilerin bilgilenmesi, Linux işletim sistemine olan meraklarının giderilmesi hem de katılımcıların İzmir'in rahatlatıcı ortamında yoğun iş temposundan uzaklaşmalarının sağlanmasıdır.

22-23-24 Mayıs 2008 tarihlerinde gerçekleşecek olan şenliğimizde son kullanıcılara yönelik, Linux işletim sistemini tanıtmaya yönelik seminerlerin yanında konser, tiyatro ve dans gösterisi, açık havada mangal partisi, paintball turnuvası, hazine avı gibi etkinlikler planlanmıştır.

Tüm Linux sever ve meraklılarının şenlik tadında bir etkinlik geçirmesi dileğimizle.

Referans:
http://senlik.linux.org.tr/2008/

Görüşler

0
edenspring

Her sene şenlik İzmir dışında yapılır, enteresan bu sene de ben İzmir dışındayım:S
0
anonim
şenlik programı biraz festival havasında gibi.pek uygulama yok.neden acaba
0
zekzekus
Yazılım Şenliklerinden farklı olarak bu yılki içerik daha çok katılımcıları eğlendirmeyi ve kaynaştırmayı hedeflemiştir.


geçen seneki şenlikte çok resmi bir havadaydı bu nasıl şenlik tarzı eleştiriler olmuştu ki buna ben de katılmıştım. bu sene farklı bir yaklaşım tercih edilmiş. bu da doğal olarak içeriğin yoğunluğunun azalmasına sebep olmuş. gidip gelenlerin izlenimlerini beklemek gerek neler dönmüş anlamak için.

bir de şenlik tarihler fazlası ile geç duyuruluyor diye düşünüyorum ben şahsen.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Başlıyoruz... 3... 2... 1...

tongucyumruk

Aslında bu yıl biraz daha erken yapacaktık ama, CERN'deki LHC'nin açılışını gölgede bırakmak istemedik. Evet, çeşit çeşit konukları, sunumları, atölyeleri ve çeşit çeşit oyunları ile Özgür Yazılım ve Linux Günleri yarın başlıyor.

Kimler var, hala sıkılmadıysanız hatırlatalım: Ubuntu'dan Matt Zimmerman, Google'dan Leslie Hawthorn, Mozdev'den Brian King, Fazlamesai'nin gizemli ismi FZ, güvenlik dünyasının tanınan ismi Hüzeyfe Önal... Kısacası herkes orada olacak. Ya siz?

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Kadir Has Üniversitesi, Linux'a Derinlemesine Dalış Semineri

coskung

Kadir Has Üniversitesi, Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK) ve LKD Seminer Çalışma grubu ortak çalışması: 2 Mart Pazartesi günü, saat 12.45'te "Linux'a Derinlemesine Dalış (korkmayın önce dalmayı öğretiyoruz)" semineri. Konuşmacı, Pardus geliştiricisi Koray Löker. Seminer, Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki Kadir Has Kampüsü, Fener Salonu'nda ve katılım serbest. Dinleyicilere katılım belgesinin verileceği seminer, tahminlerimize göre SMS ile duyurulan ilk LKD semineri olacak aynı zamanda..

Seminer afişi ve LKD Seminer Çalışma Grubu günlüğü burada.

Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

FZ

Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.