İTÜ Matematik ve Bilg. Kulübü İnternet Haftası Etkinlikleri

0
oeylem
10-11-12 Nisan 2002; 8-21 Nisan internet haftası kapsamında 10-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde "İnternet Teknolojileri Semineri" adıyla bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Seminerimize İş'te Yatırım (İş Bankası), Superonline, TürkNet, Ford-Otosan, Turcom, Yeni-bir (Hürriyetim) ve Radikal gibi birçok firma katılacaktır.Seminerimizde internette kariyer planlama, internet üzerinden interaktif bankacılık ve finans işlemleri, mobil servisler , internetin sosyal etkileri gibi çeşitli güncel konular sunulacaktır.
Organizasyon 10 - 11 - 12 Nisan tarihlerinde Maslak Kampüsü Kültür Sanat Birliği (KSB) Oditoryumu' nda yapılacaktır. 10 - 11 Nisan tarihlerinde sabah 10:00 'da 12 Nisan saat 14:30 da başlayacaktır.

Ulaşım Beşiktaş'tan Sarıyer, İstinye minibüsleri veya Maslak yazan tüm otobüslerle yapılabilir. Kampüse girip seminer günlerinde asılacak işaretçileri izlerseniz seminer alanına ulaşabilirsiniz.

Program:
10 Nisan Çarşamba
14:30 - 15:30 İş'te Yatırım - İzlem Erdem (Menkul Kıymetler Müdür Yardımcısı) - İş'te Yatırım ve İnternetten Finans, Bankacılık Uygulamaları
15:30 - 16:30 Turcom - Mustafa Başkurt (İnternet Teknolojileri Uzmanı) - İnternet Teknolojileri ve Uygulamaları
16:00 - 17:00 Radikal - Serdar Kuzuloğlu - "İnternet dibim kara , seninki benden kara"

11 Nisan Perşembe
13:00 - 14:30 Yenibir.com - Nida Öğütveren (Hürriyetim) - İnternette Kariyer Planlama
15:30 - 16:30 Garanti Teknoloji - Ali Türker - "Ömür boyu öğrenme ve internet"

12 Nisan Cuma
14:30 - 15:30 TürkNet - Safa Topbaş (Türk Nokta Net Uygulama Geliştirme Müdürü) - Türk Nokta Net HerYerde ! Mobil Servisler
16:00 - 18:00 Forum (İnternet) - Firmalardan katılan konuşmacıların ortak sunumu ve öğrencilerin de katılımıyla yapılacaktır.
18:00 - 18:30 İ.T.Ü. öğrencilerine yapılmış olan internet kullanımlarıyla ilgili anketimizin görsel sunumu
18:30 - 19:30 Kokteyl ve Kapanış

Ilk haber ve copy&paste kotu puan 8)

Görüşler

0
FZ
(NOSTALGY MODE ON) Vakti zamanında kurulması için çırpındığımız, isim bulmak için kafa patlattığımız kulüp ve üyeleri büyümüş, koca adam olmuşlar, daha büyük adamları seminerlerine çağırıyorlar, FM'de haber yapıyorlar, hey gidi günler hey! ;-)

Bir anda yıllar öncesine gittim, aklıma tercümesinden çerçevelenmesine, beton çivisinin çakılıp Y anfilerinin olduğu alandaki sütunlara asılmasına dek uğraştığım matematikçi portreleri ve hayat hikayeleri geldi (12 koca çerçeve). Üzerlerinde en alt satırında benim adımın değil MATEMATIK ve BİLGİSAYAR KULÜBÜ ibaresinin yazılı bulunduğu bu çerçeveler bir yaz tatilinde restorasyon bahane edilerek kaldırılmış daha sonra da kendilerinden bir haber alınamamış, zaten kimse de haber sormamıştı. Bir arkadaşımın 'şimdi kendimi matematik bölümünde gibi hissettim, acayip bir atmosfer yaratmış, teşekkürler' demesi benim için belki de en büyük teşekkür idi ve birtakım hocaların saçmasapan eleştirilerini ve dalga geçmelerini fazlası ile telafi etmişti.

Yine yıllar öncesine uzandı hafızam ve bu sefer de aklıma Minimal Yüzeyler ve Sabuk Köpükleri adlı video gösterimi geldi. Binbir zahmetle video ve oda ayarlanmıştı, iyiniyetli olduğumuzu görevlilere anlatmak pek kolay olmamıştı ve harcanan çabaların karşılığı girilemeyen bir dersin notlarının fotokopisinin peşinden koşturmak olmuştu (gene de yukarıdaki teşekkürü eden kişinin evinden kalkıp, mezun olduğu ve okulla akademik bir bağlantısı kalmadığı halde, konuyu ve etkinliği merak ettiği için gelmesi negatif durumları bertaraf etmeye yetmişti). Ha bu arada söz konusu video ABD'deki bir üniversite tarafından hazırlanmıştı, bizim bölümde o esnada bu tip çalışmalar biraz lüks ve anti-akademik algılanırdı. Bilim, matematik dediğin soğuk ve kesinlikle gösterişsiz olmalı idi yoksa işin raconu bu değil miydi? (Şu anda matematik eğitimine yönelik bilgisayar destekli grafik materyalin hazırlanması işi yeni yeni Bilişim Enstitüsü bünyesinde, ağır ağır başladı bildiğim kadarı ile)

Harikalar diyarında dolaşırken bu sefer de hafızama Prof. Ali Nesin takıldı, hocayı davet ettiğimiz bir seminere hocayı getirememiştik çünkü kapıdaki polisle problem yaşamıştık (ben hocanın yanında olduğum ve polis amcamıza gerekli açıklamayı yaptığım halde kaale alınmamıştım, güvenlik her şeyden önce gelirdi çünkü ve kapıdaki saçı sakalına karışmış adamın matematik profesörü mü yoksa bir terörist mi olduğunu polis nereden bilsindi?).

Evet, aradan yıllar geçti ve '94 yılında, laboratuvarlarında LINUX ve halen en az Linux kadar karışık olduğunu düşündüğüm TeX yazılımı ile tanıştığım İTÜ Matematik Mühendisliği bölümü öğrencilerince kurulmuş olan Matematik ve Bilgisayar Kulübü, Internet Haftası Etkinlikleri bağlamında yukarıdaki programı düzenlemiş. Gönül isterdi ki program biraz daha teknik ağırlıklı olsun. Belki de bu program içinde en çok izlemek istediğim kişi Serdar Kuzuloğlu, büyük medyada Internet ve program geliştirme üstüne doğru dürüst analiz yapabilen bir iki kalemden biri çünkü. Görebildiğim kadarı ile ana tema, Internet üzerinden nasıl iş buluruz ve nasıl para, pul işlemi yaparız oysa ki yukarıda da belirttiğim gibi İTÜ'nün en prestijli bölümlerinden biri olan Matematik Mühendisliği öğrencilerinin aktif olarak katıldıkları böyle bir etkinlikte daha detaylı ve teknik ağırlıklı paneller, sempozyumlar, seminerler olsa idi (yukarıdaki programa ek olarak belki de) daha güzel, eğlenceli, verimli ve doyurucu olmaz mıydı diye düşünmeden edemiyorum.

Sanırım ben fazla dolmuşum ve bu yüzden bir hayli uzun bir yazı oldu. Buraya dek okuyanlara ve üzerinde düşünenlere şimdiden teşekkürler.(NOSTALGY MODE OFF)
0
oeylem
Yanlis anlamaya mahal vermemek icin minik bir aciklama yapmaliyim, ben matematik ve bilgisayar kulubunden degilim hatta matematik muhendisligi ogrencisi bile degilim, hatta ve dahi su an bu satırları farelerin cirit attıgı bir kimya labından yazıyorum (elektronik medyanın en kotu yanı mektubunuzun uzerine gozyası akıtamamak ;). Sadece okula gelirken afisi gordum buraya yazmanın iyi bir fikir olacagını dusundum. Iyi günler dilerim.
0
FZ
:) Buraya yazman iyi bir fikirdi ;-) Farelere gelince vakti zamanında Y anfilerinde matematik derslerimizin bölündüğü olurdu çünkü köşedeki delikten farenin çıktığını gören kızlar çığlığı basardı ancak soğukkanlı profesörlerimiz duruma el koyup her türlü ders kaynatma faaliyetine engel olurdu :) Bazı şeyler kolay kolay değişmiyor, fareler ve iş güç ortamı gibi...
0
anonim
birak fareyi ben Y2 de arkadan kopek ciktigini gordum:)) sene 95 filandi, nostalji guzel sey tabi
ama guzel is yaptiklarini kesinlikle kabul ediyorum kac kusak bu klubu dogru duzgun bir seyler yapsin diye ugrasti ama dogru duzgun elinden tutan son 2 senedir bu insanlar oldu. kutlamak lazim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (İstanbul) : SQL`e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili SQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl `Özgür Yazılım ve Linux Günleri´ ismi altında birleşiyor.

2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org

Linux Semineri (İstanbul) : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü İnternet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 15.00'de başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

400 saniyelik tasarım ve teknoloji sunumları

anonim

Mimarlık, moda, fotoğraf, video, grafik, endüstriyel, Internet, ve medya teknolojileri alanlarından ondört tasarımcı buluşuyor. Her biri 400 saniyelik sunumlar yapacak.

Difuzyon.org tarafından düzenlenen bu seri etkinliklerde İstanbul’da tasarım adı altında yapılan işlerin görüntülenmesi, sunulması, ve tartışılması amaçlıyor. Buluşma bugün (Perşembe) akşam 19:00 da şurada olacak.

Linux Semineri : Postfix E-Posta Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü (bugün) saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, birçok UNIX tabanlı işletim sistemi ile birlikte gelen ve yaygınca kullanılan Sendmail e-posta sunucusunun; performanslı, Sendmail uyumlu, güvenilir ve esnek alternatifi Postfix, bu seminerde tanıtılıyor. Bu seminerden sonra niçin hala Sendmail kullandığınızı bir kez daha düşünebilirsiniz... (http://www.linux.org.tr/seminer/)