Organizasyon 10 - 11 - 12 Nisan tarihlerinde Maslak Kampüsü Kültür Sanat Birliği (KSB) Oditoryumu' nda yapılacaktır. 10 - 11 Nisan tarihlerinde sabah 10:00 'da 12 Nisan saat 14:30 da başlayacaktır.
Ulaşım Beşiktaş'tan Sarıyer, İstinye minibüsleri veya Maslak yazan tüm otobüslerle yapılabilir. Kampüse girip seminer günlerinde asılacak işaretçileri izlerseniz seminer alanına ulaşabilirsiniz.
Program:
10 Nisan Çarşamba
14:30 - 15:30 İş'te Yatırım - İzlem Erdem (Menkul Kıymetler Müdür Yardımcısı) - İş'te Yatırım ve İnternetten Finans, Bankacılık Uygulamaları
15:30 - 16:30 Turcom - Mustafa Başkurt (İnternet Teknolojileri Uzmanı) - İnternet Teknolojileri ve Uygulamaları
16:00 - 17:00 Radikal - Serdar Kuzuloğlu - "İnternet dibim kara , seninki benden kara"
11 Nisan Perşembe
13:00 - 14:30 Yenibir.com - Nida Öğütveren (Hürriyetim) - İnternette Kariyer Planlama
15:30 - 16:30 Garanti Teknoloji - Ali Türker - "Ömür boyu öğrenme ve internet"
12 Nisan Cuma
14:30 - 15:30 TürkNet - Safa Topbaş (Türk Nokta Net Uygulama Geliştirme Müdürü) - Türk Nokta Net HerYerde ! Mobil Servisler
16:00 - 18:00 Forum (İnternet) - Firmalardan katılan konuşmacıların ortak sunumu ve öğrencilerin de katılımıyla yapılacaktır.
18:00 - 18:30 İ.T.Ü. öğrencilerine yapılmış olan internet kullanımlarıyla ilgili anketimizin görsel sunumu
18:30 - 19:30 Kokteyl ve Kapanış
Ilk haber ve copy&paste kotu puan 8)
10-11-12 Nisan 2002; 8-21 Nisan internet haftası kapsamında 10-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde "İnternet Teknolojileri Semineri" adıyla bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Seminerimize İş'te Yatırım (İş Bankası), Superonline, TürkNet, Ford-Otosan, Turcom, Yeni-bir (Hürriyetim) ve Radikal gibi birçok firma katılacaktır.Seminerimizde internette kariyer planlama, internet üzerinden interaktif bankacılık ve finans işlemleri, mobil servisler , internetin sosyal etkileri gibi çeşitli güncel konular sunulacaktır.
Bir anda yıllar öncesine gittim, aklıma tercümesinden çerçevelenmesine, beton çivisinin çakılıp Y anfilerinin olduğu alandaki sütunlara asılmasına dek uğraştığım matematikçi portreleri ve hayat hikayeleri geldi (12 koca çerçeve). Üzerlerinde en alt satırında benim adımın değil MATEMATIK ve BİLGİSAYAR KULÜBÜ ibaresinin yazılı bulunduğu bu çerçeveler bir yaz tatilinde restorasyon bahane edilerek kaldırılmış daha sonra da kendilerinden bir haber alınamamış, zaten kimse de haber sormamıştı. Bir arkadaşımın 'şimdi kendimi matematik bölümünde gibi hissettim, acayip bir atmosfer yaratmış, teşekkürler' demesi benim için belki de en büyük teşekkür idi ve birtakım hocaların saçmasapan eleştirilerini ve dalga geçmelerini fazlası ile telafi etmişti.
Yine yıllar öncesine uzandı hafızam ve bu sefer de aklıma Minimal Yüzeyler ve Sabuk Köpükleri adlı video gösterimi geldi. Binbir zahmetle video ve oda ayarlanmıştı, iyiniyetli olduğumuzu görevlilere anlatmak pek kolay olmamıştı ve harcanan çabaların karşılığı girilemeyen bir dersin notlarının fotokopisinin peşinden koşturmak olmuştu (gene de yukarıdaki teşekkürü eden kişinin evinden kalkıp, mezun olduğu ve okulla akademik bir bağlantısı kalmadığı halde, konuyu ve etkinliği merak ettiği için gelmesi negatif durumları bertaraf etmeye yetmişti). Ha bu arada söz konusu video ABD'deki bir üniversite tarafından hazırlanmıştı, bizim bölümde o esnada bu tip çalışmalar biraz lüks ve anti-akademik algılanırdı. Bilim, matematik dediğin soğuk ve kesinlikle gösterişsiz olmalı idi yoksa işin raconu bu değil miydi? (Şu anda matematik eğitimine yönelik bilgisayar destekli grafik materyalin hazırlanması işi yeni yeni Bilişim Enstitüsü bünyesinde, ağır ağır başladı bildiğim kadarı ile)
Harikalar diyarında dolaşırken bu sefer de hafızama Prof. Ali Nesin takıldı, hocayı davet ettiğimiz bir seminere hocayı getirememiştik çünkü kapıdaki polisle problem yaşamıştık (ben hocanın yanında olduğum ve polis amcamıza gerekli açıklamayı yaptığım halde kaale alınmamıştım, güvenlik her şeyden önce gelirdi çünkü ve kapıdaki saçı sakalına karışmış adamın matematik profesörü mü yoksa bir terörist mi olduğunu polis nereden bilsindi?).
Evet, aradan yıllar geçti ve '94 yılında, laboratuvarlarında LINUX ve halen en az Linux kadar karışık olduğunu düşündüğüm TeX yazılımı ile tanıştığım İTÜ Matematik Mühendisliği bölümü öğrencilerince kurulmuş olan Matematik ve Bilgisayar Kulübü, Internet Haftası Etkinlikleri bağlamında yukarıdaki programı düzenlemiş. Gönül isterdi ki program biraz daha teknik ağırlıklı olsun. Belki de bu program içinde en çok izlemek istediğim kişi Serdar Kuzuloğlu, büyük medyada Internet ve program geliştirme üstüne doğru dürüst analiz yapabilen bir iki kalemden biri çünkü. Görebildiğim kadarı ile ana tema, Internet üzerinden nasıl iş buluruz ve nasıl para, pul işlemi yaparız oysa ki yukarıda da belirttiğim gibi İTÜ'nün en prestijli bölümlerinden biri olan Matematik Mühendisliği öğrencilerinin aktif olarak katıldıkları böyle bir etkinlikte daha detaylı ve teknik ağırlıklı paneller, sempozyumlar, seminerler olsa idi (yukarıdaki programa ek olarak belki de) daha güzel, eğlenceli, verimli ve doyurucu olmaz mıydı diye düşünmeden edemiyorum.
Sanırım ben fazla dolmuşum ve bu yüzden bir hayli uzun bir yazı oldu. Buraya dek okuyanlara ve üzerinde düşünenlere şimdiden teşekkürler.(NOSTALGY MODE OFF)